Autor Wątek: Flight Simulator X, Error message "1722" when you try to reinstall  (Przeczytany 2134 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kosor

• Gość
Witam
Miałem zainstalowaną grę Microsoft Flight Simulator X na dysku C. Ale ponieważ zaczęło mi brakowac miejsca na tej partycji chciałem ja przenieś na druga partycję dużo większą.
Odinstalowałem symulator i zacząłem instalację, wskazałem nową partycję. Wszystko szło ładnie, aż pod koniec błąd.

http://img514.imageshack.us/img514/3608/beztytuulp0.jpg

Znalazłem coś takiego ale nie znam za bardzo angielskiego i do końca nie wiem o co chodzi, dlatego proszę o pomoc.

« Ostatnia zmiana: Listopada 21, 2007, 15:04:34 wysłana przez kosor »

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: Flight Simulator X, Error message "1722" when you try to reinstall
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 21, 2007, 15:12:31 »
1. Ściagasz: http://download.microsoft.com/download/1/c/d/1cd508f9-7520-4659-a122-a26e8804e884/mskb928080.exe
2. Rozpakowujesz na dysk C, tak żeby widziec dwa pliki "resetsldl.exe" oraz, "eula.txt".
3. Następnie START>>>URUCHOM>>>CMD (wyskoczy czarne okno).
4. Sprawdzasz scieżkę dostepu (pewnikiem bedzie C:\documents & settings\user), wtedy wpisujesz  "cd C:", chyba że nei zadziała to "cd..", aż do momentu jak będzie tylko C:\.
5. Zabawe kończysz wpisując: "resetsldl -All" i usuwasz pliki z dysku C.

Microsoft Windows XP [Wersja 5.1.2600]
(C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

C:\Documents and Settings\Mazak>cd C:
C:\Documents and Settings\Mazak

C:\Documents and Settings\Mazak>cd..

C:\Documents and Settings>cd..

C:\>resetsldl -All
Cleaning up Token Store at: C:\Documents and Settings\All Users\Application Data
\Microsoft\SLDL\\SoftwareLicensing
Re-creating clean trusted store...
Success.

C:\>

Jak zrobiłes wszystko dobrze, to taki komunikat zobaczysz, jak pogrubiłem.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 21, 2007, 17:56:29 »
Miałem dokładnie to samo. Błąd jest wkurzający bo wyskakuje na samym końcu instalacji :/ A pomogło usunięcie:
-folderów z grą tam gdzie była zainstalowana,
-folderów o nazwie "fsx" z : C:\Documents and Settings\Nazwa użytkownika\Dane aplikacji\Microsoft oraz C:\Documents and Settings\Nazwa użytkownika\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft
-folderu Config.Msi z dysku, na którym była zainstalowana gra, przy czym folder ten jest ukryty i zobaczyć go można np. przez totalcommandera zaznaczając w opcjach tego programu żeby pokazywał wszystkie pliki.

Po tej czynności zainstalowałem jeszcze raz grę i wszystko działa. 
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

kosor

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 21, 2007, 18:39:50 »
Dziękuję za odpowiedzi.
Zrobiłem jak napisał KosiMazaki i działa.
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam