To ja dodam cos od siebie.

Core i7 i FSX
Ostanim czasy troche sprzetu sie mi zmienilo wiec postaram sie odpowiedziec co i jak w sprawie FSX i Core i7.
Nie bede sie zbytnio rozpisywal na temat konfiguracji-podam jedynie niezbedne dane a reszta jest na zalaczonym screenie.
ASUS RAMPAGE 2 EXTREME
Core i7 920 D0 @4.2GHZ
12GB DDR3 1600MHZ
120GB(2x60gb RAID 0) OCZ SSD
300GB(2x150GB RAID 0) RAPTOR 10K
500GB SAMSUNG

Wlasnie dzis zaczalem mozolna instalacje FSX.Moze nie ze wzgledu na mnie ale na to ile jest dodatkow.
No i staram sie przeprowadzic test by pokazac co moze a czego nie moze i7.
Zaznaczam ze testy byly przeprowadzone przy wlaczonym HT(Hyper-Threading).
W miare mozliwosci,i procesu instalacyjnego postaram sie dostarczyc wiecej informacji na temat wydajnosci i7 w stosunku do FSX i dodatkow.
Na poczatek czysty FSX(FSX+ACC) bez manipulacji w cfg przy max ustawieniach(1920x1200 32bit) nad New York(default),Cessna 172(default)-nie uzywam paneli 2D.

FPS zanotowany w FSX to 20-25 z kabiny przy tendencji do spadku do poziomu 10fps.
Przelot nad miastem stale 15fps a widok zewnetrzny to 20fps i wiecej.
Czas ladowania FSX do menu okolo 5s a uruchomienie gry to kolejne 5s.
Ponizej screen przedstawiajacy FPS.
Realizuje jednoczesnie filmik ktory to pokaze czego poprzez screena nie moge opisac ale dodam go na koniec,gdy juz bede mial FSX ze wszystkimi dodatkami.

Nie uzywam FRAPS bo sadze ze on tez cezciowo przyczynia sie do spadku.Wkoncu musi na bierzaco zapisywac obraz.
P.S.Mam prosbe do Administratorow zeby wydzielili watek lub dali mi mozliwosc kontynuacji tej wypowiedzi.