Autor Wątek: FSX Acceleration/P3D: Lotniskowce  (Przeczytany 18798 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Maciuś

• Gość
Odp: FSX Acceleration: Lotniskowce we FreeFlight
« Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 27, 2010, 00:25:30 »
Dobra niema co  czas robić z siebie lamę dalej.... :P

Otóż na teraz ląduje na lotniskowcu wszystkim tym co ma rozmiary począwszy od lotni kończąc na F-14/16*/18 i T-45 ale "kur zapiał" jak ja mam siebie z owego miejsca  wystrzelić. Owszem znam ta kombinację  ->
Shit+U (ustanowienie pozycji samolotu przy katapulcie)
shift+I (albo shift +J) -doczepianie do katapulty
Shift +spacja (spust katapulty )

Ale jest problem... "to se ne funga"  znaczy tyle że mimo klap na maksimum i pracy silników na dopalaczu mogę robić najwyżej za torpedę. Niby zrobiłem misję która daje szanse  nauczenia wystrzelenia siebie z owej katapulty ale albo coś robię nie tak jak trzeba albo ten układ klawiszy jest do kitu przynajmniej w "free flight"

*da sie wylądować ale o starcie to już zapomnijmy   :020:

I druga taka sprawa to pustka na lotniskowcu. Jak do dać tam chociażby jednego "efa" ?

empeck

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 27, 2010, 00:37:46 »
Akurat z katapultowaniem nie miałem żadnych problemów. Przypinam się do katapulty, daję ciąg na max bez dopalacza (F-18), lub ile fabryka dała (Goshawk), shift spacja i poszło. W czasie 'wystrzału' wajcha lekko do siebie. Po wystrzeleniu w przypadku F-18 daję dopalacz i idzie w górę. Startuję z klapami. Oczywiście mówiąc o F-18 mam na myśli default z Acc. Lądowania są trudniejsze :).

Jeśli wpiąłęś lotniskowce Javiera w AICarriers to masz do wyboru różne konfiguracje, na przykład:

http://www.youtube.com/watch?v=k5Wmbh-7X90#t=5m00s

A zmieniając temat. Udało się komuś wylądować poprawnie Skyraiderem na lotniskowcu? Ja zawsze kapotuję jak złapię linę :/

Maciuś

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 27, 2010, 10:10:29 »
A zmieniając temat. Udało się komuś wylądować poprawnie Skyraiderem na lotniskowcu? Ja zawsze kapotuję jak złapię linę :/

Da się dokonałem tego
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 27, 2010, 10:24:08 wysłana przez Maciuś »

Maciuś

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 27, 2010, 10:56:09 »
Przepraszam za post do posta

Zapis  z lądowania A-1H http://hotfile.com/dl/40041012/ce836b7/land.frc.html dla FSRECORDER-a. Owszem w ostatniej fazie jest mocne szarpniecie do przodu ale wystarczy  ster ciągnąć do siebie i nie jest tak źle.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 27, 2010, 11:05:25 »
Super, dzięki. Sprawdzę wieczorem :)

empeck

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 27, 2010, 23:49:51 »
Wszystko fajnie,ale z trackiem nie zapisał się lotniskowiec :D Samoloty wylądował w powietrzu, po skończonym tracku spadł, hehe.

Co Ty masz za kompa, tak przy okazji, w tracku było tyle trafficu, że miałem 1 - 3 fps. Musiałem wszystko powyłączać w opcjach advanced, hehe.

Maciuś

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 28, 2010, 00:03:19 »
Wszystko fajnie,ale z trackiem nie zapisał się lotniskowiec :D Samoloty wylądował w powietrzu, po skończonym tracku spadł, hehe.

Co Ty masz za kompa, tak przy okazji, w tracku było tyle trafficu, że miałem 1 - 3 fps. Musiałem wszystko powyłączać w opcjach advanced, hehe.

Ummm dziwne ... że lotniskowca Ci nie odtworzyło mi odtworzył. Najwyżej nagram Frapsem i "jutubem" się pobawię.

Co ja mam za komputer ... ehehe monstrum. Skalibrowane i zestawione z najlepszych ( nie znaczy że najnowszych bo mi na takowe  szkoda forsy) podzespołów.

Maciuś

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 28, 2010, 09:32:41 »
No to nagrałem swoje lądowanie http://www.youtube.com/watch?v=hZ5KVJM_pWw  prędkość w okolicy 110 KIAS w chwili gdy dotykam pokładu  przepustnica  na zero  i stery do siebie.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 28, 2010, 10:53:39 »
Dzięki, będę próbować.

Maciuś

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 28, 2010, 13:13:42 »
F-16 też można posadzić na  lotniskowcu  http://www.youtube.com/watch?v=zJMIbX5zWyM   :banan

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 29, 2010, 00:40:07 »
To jest już niesmaczne :118:
11:05 PM

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 29, 2010, 07:11:47 »
F-16 też można posadzić na  lotniskowcu  http://www.youtube.com/watch?v=zJMIbX5zWyM   :banan
Zrób to z włączonymi uszkodzeniami  :118:

empeck

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Kwietnia 29, 2010, 09:46:15 »
Dałby radę, trzeba tylko w konfigu dodać wpis z hakiem ;)

Maciuś

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Kwietnia 29, 2010, 11:55:24 »
Zrób to z włączonymi uszkodzeniami  :118:

A założymy się że zrobiłem to z pełnym modelem uszkodzeń  :banan
Poza tym F-16D IRIS ma hak defaultowo :)

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #29 dnia: Kwietnia 29, 2010, 11:57:28 »
To jak po zanurkowaniu skrzydłem pod pokład nie wykrył kolizji, to tego F-16 nie kupuję  :121: