Autor Wątek: Latanie "As real" - ostateczna mobilizacja.  (Przeczytany 105050 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Latanie "As real" - ostateczna mobilizacja.
« Odpowiedź #120 dnia: Grudnia 09, 2007, 11:08:12 »
No fakt myślałem że to wina serwera ale ja po reinstalce nie ustawiłem tego u siebie. Sorry za kłopot...
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

Offline castor

• *
  • Lonewolf
« Odpowiedź #121 dnia: Grudnia 09, 2007, 11:32:43 »
Taki krótki przewodnik po TS-ie

Otwieramy TS----Settings---key settings
Klikamy na "Add"----otwiera nam się Define keybinding. Wybieramy  daną "akcję"
---klikamy "SET" i przypisujemy klawisz z "numerycznej".
U mnie wyglądać będzie to tak
http://i69.photobucket.com/albums/i54/leoxnox/TS.jpg

i5 12600K
27LG GL850-B
RTX 4080 Phantom GS
VR HP Reverb G2
TH Warthog
Lecimy z konkretami – rzekł dowódca skrzydła, patrząc na Mavericki

« Odpowiedź #122 dnia: Grudnia 09, 2007, 12:31:56 »
CockpitMouse było już ustawione na "true"

OK u mnie też dałem mysz na "true" oraz poprawiłem kwestie widoku, choć osobiście nie jestem zwolennikiem takiej zmiany bo uważam, że obrót głowy jest nierealnie duży (defaultowy jest bliższy rzeczywistemu, ale to w końcu tylko gra komputerowa), ale skoro chcecie to nie ma problemu. Te wartości obecnie wyglądają tak:

CameraAngleLimits = {}
CameraAngleLimits[PlaneIndex.iSu_27] = {160.0, -76.0, 110.0}
CameraAngleLimits[PlaneIndex.iSu_33] = {160.0, -79.0, 110.0}
CameraAngleLimits[PlaneIndex.iSu_25] = {109.0, -70.0, 105.0}
CameraAngleLimits[PlaneIndex.iSu_39] = {116.0, -85.0, 110.0}
CameraAngleLimits[PlaneIndex.iMiG_29] = {160.0, -80.0, 110.0}
CameraAngleLimits[PlaneIndex.iMiG_29K] = {140.0, -65.0, 90.0}
CameraAngleLimits[PlaneIndex.iA_10] = {160.0, -72.0, 110.0}
CameraAngleLimits[PlaneIndex.iF_15] = {160.0, -81.0, 110.0}

... czyli tak jak było tutaj proponowane.

Zrobiłem na razie sieć stacji radiolokacyjnych na całej mapie i umiejscowiłem stanowiska dowodzenia:

Posterunek w "realu" aby mógł funkcjonować powinien dysponować 2 kompletami sprzętu, ale żeby było "ciekawiej" wstawiłem dwie różne stacje 1L13 i 55G6.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #123 dnia: Grudnia 09, 2007, 12:36:39 »

Zrobiłem na razie sieć stacji radiolokacyjnych na całej mapie i umiejscowiłem stanowiska dowodzenia:

[ciach fotki]

Posterunek w "realu" aby mógł funkcjonować powinien dysponować 2 kompletami sprzętu, ale żeby było "ciekawiej" wstawiłem dwie różne stacje 1L13 i 55G6.

Czy zniszczenie tego sprzętu może mieć realny wpływ na to, co widzą ATC/CRC? jednym słowem, czy możemy oślepić przeciwnika rozwalając jego stacje radiolokacyjne?

« Odpowiedź #124 dnia: Grudnia 09, 2007, 13:23:40 »
Czy zniszczenie tego sprzętu może mieć realny wpływ na to, co widzą ATC/CRC? jednym słowem, czy możemy oślepić przeciwnika rozwalając jego stacje radiolokacyjne?

Dokładnie tak to ma wyglądać. Niszcząc stacje radiolokacyjne pozbawiasz LoTATC "oczu". Dlatego od początku optowałem za zminimalizowaniem zasięgu stacji lotniskowych (nie można ich zniszczyć - tzn. obiekty tak, ale lotnisko niestety "widzi" dalej) do 20km i minimalną liczbą wojskowych lotnisk, co spowoduje, że warto będzie niszczyć stacje przeciwnika (jak w realu). Ponadto jeżeli będziemy stosowali zestawy plot bliskiego zasięgu to nie będą nam zbytnio "pomagały" ich stacje radiolokacyjne (czyli proponuje zrezygnować z S-300 i ograniczyć liczbę KRUG).

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #125 dnia: Grudnia 09, 2007, 13:31:03 »
Super, w takiej sytuacji są realne szanse na to, że samoloty szturmowe nie będą miały życia utrudnionego aż do niemożliwości polatania (jak AWACS widzi wszystko, to są jak na patelni wystawione myśliwcom przeciwnika, a tak, będą sie mogły podkradać do stacji radiolokacyjnych i "wycinać" sobie korytarze, oczywiście pod warunkiem że sobie poradzą z SAMami).
Co myślicie o wstawieniu na mapie mobilnych konwojów (żeby A-10 się nie nudziły)? 
Acha - co do AWACS'a - można ograniczyć jego zasięg widoczności w LoTATC, ale czy w grze da się zrobić to samo? Bo co z tego, że kontroler będzie widział na 100Km, jak piloci będą mieć pełny obraz AWACS'a  z datalinka na MFD?

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #126 dnia: Grudnia 09, 2007, 13:36:15 »
Przecież AWACS'y w FC nie są wszystkowidzące.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #127 dnia: Grudnia 09, 2007, 14:18:30 »
Przecież AWACS'y w FC nie są wszystkowidzące.

A ponadto można je zniszczyć podobnie jak radary naziemne.

Co myślicie o wstawieniu na mapie mobilnych konwojów (żeby A-10 się nie nudziły)?

Pomysł bardzo dobry tylko, że nie wiem jak będzie z realizacją. Próbowałem to w zeszłym roku (niektórzy może pamiętają testowaliśmy "Bitwę o Krym"), ale jeszcze na poprzednim łączu (Chello Plus 6MB/512kb) i kilka konwojów oraz ruchomych SAM-ów miało spory wpływ na obciążenie łącza. Trzeba to sprawdzić teraz bo łącze jest przecież już szybsze.

Pomysł dobry, ale wymaga przetestowania jak zachowa sie serwer i na ile można sobie pozwolić.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 09, 2007, 14:48:01 wysłana przez Razorblade1967 »

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #128 dnia: Grudnia 09, 2007, 15:09:20 »
Dla chętnych - ponieważ zaraz wychodzę z domu i wracam wieczorem serwery są już uruchomione i pozostaną jak zwykle do ostatniego gracza. Miłej zabawy życzę, jak zdążę to się oczywiście przyłączę.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #129 dnia: Grudnia 10, 2007, 00:15:02 »
Sporo osób dzisiaj było, niestety po 20 mój ISP zrobił dowcip i odciął mi neta na 10 minut, więc wszystkich wywaliło z serwera, a jak już mogłem go postawić ponownie to wrócił tylko RRBM, reszta pewnie stwierdziła że koniec zabawy na dzisiaj.
Potem dołączyło kilka osób, w tym Menek, który zrobił rzeź niewiniątek:

Zabawę zakończyliśmy z Jarolem pożegnalnym dogfightem na gunzo. Fajnie się latało, ale nie było ludzi na ACT więc o porządku nie było mowy. Dzięki wszystkim za loty i do następnego razu (soon).

« Odpowiedź #130 dnia: Grudnia 10, 2007, 05:34:22 »
... ale nie było ludzi na ACT więc o porządku nie było mowy.

No niestety chciałem połączyć się LoTATC, ale dostawałem komunikat, że program nie może znaleźć serwera (i uznałem, że serwera już nie ma). Nie mam pojęcia dlaczego?

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #131 dnia: Grudnia 10, 2007, 10:37:07 »
O której mniej więcej godzinie próbowałeś się łączyć? Być może trafiłeś akurat na tę 10-15 minutową przerwę w dostawie neta (przepraszam wszystkich, których wywaliło, ale nic nie mogłem zrobić, ISP miewa takie kaprysy, nie za często, ale szczególnie w weekendy). Czy w tym samym czasie próbowałeś łączyć się z TS? Lotatcsrv stał przez cały czas w którym odbywały się loty, podobnie serwer TS.

« Odpowiedź #132 dnia: Grudnia 10, 2007, 17:06:47 »
Czy dzisiaj planowane są loty?
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #133 dnia: Grudnia 10, 2007, 17:17:36 »
Jak tylko znajdą się chętni. Serwery postawię o 19. Razor, Mav, czy macie jakieś zmodyfikowane pliki misji, które można by już przetestować? Jeśli tak, proszę o podrzucenie na maila, jeśli nie, postawię misję podstawową. Osoby na LoTATC oczywiście bardzo mile widziane.

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #134 dnia: Grudnia 10, 2007, 17:34:06 »
Witam wszystkich Pilotów serdecznie. Wczoraj dołączyłem się do chłopaków na serwerze. Zabawa przednia była. Mam tylko pytanie-prośbę do Mava. Czy planuje do niebieskiej koalicji dorzucenie kilku Suczek 27/33. Byłbym szcześliwy  :banan . Pozdrawiam !!!
Dzisiaj o 19 melduję się na odprawie .
11:05 PM