Autor Wątek: Latanie "As real" - ostateczna mobilizacja.  (Przeczytany 105300 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
Odp: Latanie "As real" - ostateczna mobilizacja.
« Odpowiedź #285 dnia: Stycznia 03, 2008, 09:57:34 »
OK sprawdziliśmy łącze ze Specem, i wszystko wydaje się pracować poprawnie. Połączenie do TS i do Locka działało u Speca bez zarzutu. Mam nadzieję że to koniec problemów, gdyby jednak coś się stało w trakcie wieczornych lotów, proszę o cierpliwość i nieuciekanie od razu ;-) Wczoraj jakieś 15 minut zajęło mi doprowadzenie do tego, żeby w ogóle mieć komunikację na gg, więc jeśli nagle serwer wyleci, to nie znaczy że wyłączyłem kompa i poszedłem spać, tylko prawdopodobnie znów nawala mój ISP. Dostałem nowy plik misji od Mavericka, spotykamy się najpierw na kanale "odprawa" dopiero potem udajemy się do pokoju lotów odpowiedniego dla danej drużyny. Proszę zachować porządek i wypełniać polecenia ATC - dla niesubordynowanych na stojance czeka już zatankowany karny AWACS  :karpik

Offline Rolam

« Odpowiedź #286 dnia: Stycznia 03, 2008, 12:32:52 »
Można jeszcze?

ZSRR(RED)   MIG29S(SU25- ew SU25T) - AGD migiem mile widziane :)

Aaaa...
jeszcze jedno: Mogę udostępniać serwer (E2160 + 2 gb ram+ łącze 6/1MB - chello) .

Pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: Stycznia 03, 2008, 12:42:18 wysłana przez Rolam »
http://img90.imageshack.us/img90/2885/883092yr5.gif

"Latanie to przywilej spojrzenia na świat oczami Boga..." "No! Więc  gawron mi pasuje...-gawron??? Dla ciebie PAN GAWRON ! Dopóki cię nie polubi ,łapa będzie Cię boleć."

Offline sanCH0

• *
  • DCS:BS, LO:FC2
« Odpowiedź #287 dnia: Stycznia 03, 2008, 14:11:17 »
Rezerwowy serwer na pewno się przyda ale nie podałeś żadnych informacji jak się mamy z tobą kontaktować.
Polish Virtual Air Force - LO:FC 1st FIS Sanch0

Offline Rolam

« Odpowiedź #288 dnia: Stycznia 03, 2008, 14:21:36 »
Albo via PW albo via GG 4263344
http://img90.imageshack.us/img90/2885/883092yr5.gif

"Latanie to przywilej spojrzenia na świat oczami Boga..." "No! Więc  gawron mi pasuje...-gawron??? Dla ciebie PAN GAWRON ! Dopóki cię nie polubi ,łapa będzie Cię boleć."

« Odpowiedź #289 dnia: Stycznia 03, 2008, 18:54:38 »
Jeżeli kampania rozpoczyna się w czasach pokoju to może na początku mogły by być misje typu eskortowanie samolotów transportowych albo coś w tym stylu? Żeby coś się działo a dzięki temu można ćwiczyć latanie w formacji...
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #290 dnia: Stycznia 03, 2008, 19:22:16 »
Dzisiaj start o 20.

« Odpowiedź #291 dnia: Stycznia 03, 2008, 19:31:55 »
Dzisiaj start o 20.

Będę jako ATC (LoTATC)

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #292 dnia: Stycznia 03, 2008, 19:46:11 »
Gracze, a przede wszystkim ATC są proszeni o zarejestrowanie na stałe swoich nicków przy wejściu na serwer TS. Pozwoli mi to przydzielić odpowiednie uprawnienia.

« Odpowiedź #293 dnia: Stycznia 03, 2008, 22:49:48 »
Agencja TASS podaje:

W dniu dzisiejszym nasz samolot typu Su-27, wykonujący rutynowy lot nad wodami międzynarodowymi, został podstępnie ostrzelany z terytorium Gruzji przez naziemną wyrzutnię rakietową umieszczoną przez zdradzieckich imperialistów w okolicy lotniska Sukhumi. Pilot maszyny tow. Spec mistrzowskim manewrem uniknął zestrzelenia. Ten incydent demaskuje prawdziwe, niecne zamiary sił NATO rozmieszczonych na terytorium Gruzji.

Na dowód zdjęcie uzyskane z Naczelnego Dowództwa Sił Powietrznych widać - na nim samolot o kryptonimie Alfa1 (u dołu fotografii) znajdujący się około 8 kilometrów od granicy wód terytorialnych Gruzji. W tym miejscu nasz samolot został zaatakowany przez podstępnych imperialistów i ich gruzińskich popleczników.

:karpik :karpik :karpik

Przy okazji garść screenów z SD RED (różne rozmiary bo robione z dwóch ekranów - zasadniczo ten mniejszy służy jako kontrola lotniska, a większy jako SD, ale funkcje oczywiście mogę zmieniać)

Dzięki za wzorową współpracę. Choć na razie trochę mało chętnych do latania po stronie RED.

PS. Na niedzielę trzeba by pomyśleć o jakiejś działalności sił BLUE i RED w jednym rejonie. Można spróbować "prowokacyjnych" lotów rozpoznawczych, przechwytywania samolotów zbliżających się niebezpiecznie i naruszających przestrzeń powietrzną w czasie "P" itp. zagadnienia.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #294 dnia: Stycznia 03, 2008, 23:05:33 »
Dzisiaj strona blue odbywała loty treningowe. Nie wiem co dokładnie trenowaliśmy, ale wychodzi mi, że głównie balet:

Zagadka, ile samolotów widać na fotce?

« Odpowiedź #295 dnia: Stycznia 03, 2008, 23:24:04 »
No nie było tak żle.
A oto formacja dwóch A-10 i jednej F-15

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #296 dnia: Stycznia 04, 2008, 00:21:11 »
Dzisiaj był mały chaos komunikacyjny ,ale spodziewałem się problemów. Do niedzieli postaram się przedstawić zasady nowej komunikacji. Na razie docieramy temat kampanii więc prosimy o cierpliwość.

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #297 dnia: Stycznia 04, 2008, 00:25:53 »
Niektórzy próbowali przebić się do jądra ziemi.  :002:
11:05 PM

« Odpowiedź #298 dnia: Stycznia 04, 2008, 06:39:07 »
Dzisiaj był mały chaos komunikacyjny ,ale spodziewałem się problemów.

Chaos? Muszę przyznać, że byłem zaskoczony (po stronie RED) samodyscypliną graczy - nie było żadnych komentarzy, "pogaduszek", zbędnych uwag itd. Tylko to co powinno się w "eterze" odbywać - czasem przez kilka minut panowała wzorowa cisza. Były co prawda tylko 4 maszyny na raz w powietrzu, ale przy takiej dyscyplinie nawet przy 12 (marzenie) nie byłoby chaosu.

Trochę musimy dotrzeć kwestię procedur informacji na linii SD-samolot, ale to były po prostu pierwsze loty i to się "ułoży".

Co do nicków nie ma problemu wchodzimy pod własnym, a dostajemy przydział w LoTATC nowego, na ekranie jest wtedy kryptonim, a w tabeli (po kliknięciu na obiekt) jest i nick pilota, typ samolotu i przydzielony kryptonim czyli w praktyce jest wszystko OK.

Mała uwaga odnoście rozmieszczenia i użycia OPL:

W okresie pokoju trzeba ustawić OPL jako statyczne (zostawić tylko aktywny radar), a w okresie zagrożenia zrobić to samo z wyrzutniami mającymi zasięg poza granice. Nie może być takiej sytuacji, że w okresie przed wybuchem konfliktu zbrojnego wyrzutnie OPL strzelają do samolotów na wodach międzynarodowych! W okresie zagrożenia decyzję o otwarciu ognia też podejmuje SD. Ponieważ nie mamy możliwości wpływania na działanie OPL AI to należy zdezaktywować wyrzutnie, bo i tak w tym okresie nie będzie atakowania lotnisk przeciwnika.

Jeżeli chcemy przećwiczyć procedury zbliżone do realu to musi być możliwość zmuszenia do lądowania, eskorty obcej maszyny do granicy itp.

« Odpowiedź #299 dnia: Stycznia 04, 2008, 09:46:03 »
Loty bardzo udane. Nawet nie wiem kiedy minęły te dwie godziny... Komunikacja po stronie RED była dobra (pomimo pojawiających się czasem przerywań) a polecenia wydawane przez ATC bardzo precyzyjne. Razorblade1967 to odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu :) Wielka szkoda że nie było żadnych spotkań ze stroną BLUE w powietrzu.
Niestety niedziela nie bardzo mi odpowiada i nie będę mógł wziąć udziału w lotach ale w inne dni postaram się być.
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec