Autor Wątek: Latanie "As real" - ostateczna mobilizacja.  (Przeczytany 105436 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
Odp: Latanie "As real" - ostateczna mobilizacja.
« Odpowiedź #330 dnia: Stycznia 06, 2008, 23:57:30 »
Ja raz zaobserwowałem Laga jak zostaliśmy we trzech na serwerze z RRBM-em i Kapuletem, podczas walki na działka któryś z chłopaków raz skoczył kilka metrów w górę potem w dół . Co do komunikacji to była super. Zarówno z Dowódcą jak i z wierzą przełączanie było dla mnie niemal intuicyjne. Jedynym problemem było zdążenie przed katastrofą poprosić wierzę o zgodę na katapultowanie się (2xF15) :118:   Z przykrością zawiadamiam ze dzisiaj w godzinach wieczornych nasz kolega RRBM sam się zestrzelił i to w dodatku z Działka. Nie zdążył się katapultować czym wpisał się trwale w roździał książki pt. Nagroda Darwina :004:
« Ostatnia zmiana: Stycznia 07, 2008, 00:02:53 wysłana przez Szelma »
11:05 PM

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #331 dnia: Stycznia 07, 2008, 00:25:31 »
Mirage, ustaw sobie właściwe proporcje ekranu (16:10) za pomocą LoCFG, bo obecnie wszystko masz rozciągnięte w poziomie.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #332 dnia: Stycznia 07, 2008, 03:04:42 »
Moze nie odpowiedni dzial ale some1 powiedzial mi co zrobic z moja kabinka i lipa :(

Oto co mi sie pokazuje.

« Ostatnia zmiana: Stycznia 07, 2008, 03:12:04 wysłana przez mirage9 »
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

« Odpowiedź #333 dnia: Stycznia 07, 2008, 08:12:58 »
A czy testował ktoś jak wygląda sprawa z blisko siebie lecącymi samolotami. Czy radar wroga widzi dwa obiekty czy jeden?
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

« Odpowiedź #334 dnia: Stycznia 07, 2008, 10:07:26 »
A czy testował ktoś jak wygląda sprawa z blisko siebie lecącymi samolotami. Czy radar wroga widzi dwa obiekty czy jeden?
Wcześniej to testowałem i niestety na ekranie ATC widac dwa samolotu ( przynajmniej nazwy )

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #335 dnia: Stycznia 07, 2008, 11:20:19 »
Szelma dopiero teraz widzę jakie masz Liftlines w tym F-15. Nic dziwnego, że wziąłeś za nie ładunki pirotechniczne w owiewce Harriera, faktycznie podobne :-P

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #336 dnia: Stycznia 07, 2008, 14:28:30 »
Moze nie odpowiedni dzial ale some1 powiedzial mi co zrobic z moja kabinka i lipa :(

Czemu nie działa nie wiem, ale to samo możesz zrobić ręcznie. Otwórz graphics.cfg w notatniku poszukaj linijki "aspect=1.333333" i zmień na "aspect=1.6" Tylko pamiętaj żeby operację powtórzyć po każdej zmianie ustawień graficznych z poziomu gry, bo niestety LO resetuje ten parametr za każym razem gdy coś przestawisz.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #337 dnia: Stycznia 07, 2008, 16:32:39 »
Widać że gość który robił ten addon z Liftlines wiedział że gdzieś dzwonią ale nie wiedział w którym kościele jeżeli chodzi o nazewnictwo, ja to zainstalowałem sobie bo ''gdzieś to już widziałem''. Ułatwia mi to orientacje w przestrzeni , a że służy do czego innego to trudno. Nie będę tego odinstalowywał bo przydaje się, sam wiesz że często lubię korzystać z katapulty :karpik

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #338 dnia: Stycznia 07, 2008, 16:44:31 »
Ja po prostu nie widziałem wcześniej tak zrobionych liftlines. Widziałem i pytałem o coś takiego:

Ewentualnie wersję ekstremalną:

Ale takie jak u Ciebie widzę pierwszy raz :-)

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #339 dnia: Stycznia 07, 2008, 16:59:43 »
Motyla noga !!! takich jak te drugie to nie widziałem jak żyje ale wyglądają bardzo ciekawie  :karpik Moje w pełni tak się prezentują:

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #340 dnia: Stycznia 07, 2008, 17:57:53 »
Ja nie używam takich bajerów, próbuję być jak najbliżej reala( nie chodzi o sklep  :118: )

Co do nowej misji omawianej z Razorblade1967 to raczej będzie ona na czwartek, nie dam rady wcześniej.
Na wtorek jest nowa misja ze starej edycji :banan

Pozdrawiam,
Maverickdan

« Odpowiedź #341 dnia: Stycznia 07, 2008, 18:00:53 »
To może dziś coś powalczymy? Bo ile można patrole robić :)
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #342 dnia: Stycznia 07, 2008, 18:03:38 »
Dzisiaj pewnie nie będzie ATC więc i tak róbta co chceta :-P
Startujemy o 19:30
Hasło serwera "powszednie" : Forum
Kanały na TS te same co wczoraj, jak nie będzie ATC to najwyżej teamy będą siedzieć na "odprawie".

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #343 dnia: Stycznia 07, 2008, 18:39:52 »
Eeee, w sumie to z powodu testów łącza Mavericka serwer już stoi wcześniej, więc możecie się wbijać.

« Odpowiedź #344 dnia: Stycznia 07, 2008, 18:48:19 »
Mnie niestety nie będzie w tym tygodniu ( praca poza miastem ).

Prośba do Mava - umieść na poligonie dla A-10  jakiś statyczny konwój ciężarówek, i pare innych rzeczy. Poprostu trzeba nauczyć się odszukiwania celów na poligonie.

Tomek wysłałem ci linki na PW, do filmów jak A-10 ma walczyć z SAM ( Tunguska i Igla )