Autor Wątek: Latanie "As real" - ostateczna mobilizacja.  (Przeczytany 105385 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
Odp: Latanie "As real" - ostateczna mobilizacja.
« Odpowiedź #435 dnia: Stycznia 25, 2008, 00:29:41 »
Dorzucę jeszcze track ACMI z dzisiejszych lotów. [2h32min. 33.4Mb]

http://rapidshare.com/files/86364508/Tacview-20080124-200716.txt.acmi.html

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #436 dnia: Stycznia 25, 2008, 08:53:41 »
Loty bardzo udane, naprawdę fajniejsza zabawa bez tych uber kosmicznych rakiet które są zakazane.

Wsparcie kocurów

Vowthyn z misja AGD :021:

« Ostatnia zmiana: Stycznia 25, 2008, 09:00:28 wysłana przez Maverickdan »

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #437 dnia: Stycznia 25, 2008, 09:22:36 »
No naprawdę zabawa jest fantastyczna. 

« Odpowiedź #438 dnia: Stycznia 25, 2008, 12:43:46 »
Ja bym proponował wyłączenie samolotów Ai. Wczoraj nie mieliśmy szans. Było nas 2 w migach 29. A po stronie Blue 2xF15 1xSu27 1xSu25T 1xA10. Dodatkowo samoloty Ai po stronie Blue. W tym kilka bombowców B1 i osłaniające je F16 z Aim 120 no i F14 startujące z lotniskowca. Trochę to było niesprawiedliwe. A nawet nie trochę a bardzo.
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #439 dnia: Stycznia 25, 2008, 13:20:18 »
Tutaj problemem nie są samoloty AI, tylko bardzo słaba frekwencja po stronie RED. I coś z tym trzeba zrobić. niektórzy gracze latają w zależności od potrzeb po obu stronach, ale są również tacy, którzy bardzo przywykli do współpracy ze swoim teamem i niechętnie przechodzą na drugą stronę. Na początek sugeruję takie zaplanowanie misji, aby to strona blue była w defensywie. Byłbym również za stworzeniem strony z listą graczy i statystykami, to zawsze motywuje. Przy czym nie chodzi tylko o zwykłe statystyki zestrzeleń, bo zrobi się z tego dogfight. Dobrze byłoby moim zdaniem wyznaczyć w każdej misji konkretne cele dla teamów, i premiować ich wykonanie. Np jeśli mamy konwój do zniszczenia, to za wykonanie zadania premia punktowa, za niewykonanie strata, + do tego dodatkowa premia dla pilota (czy też klucza) najbardziej zaangażowanego w wykonanie zadania. Wiem, że w tej chwili cele są, tylko w zasadzie misje i tak pozostają nierozstrzygnięte, i w zasadzie nic nas nie obliguje do zajęcia się konkretnym celem misji. Tylko do tego w dalszym ciągu potrzebujemy większej frekwencji po stronie RED.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #440 dnia: Stycznia 25, 2008, 13:56:36 »
Loty bardzo udane, naprawdę fajniejsza zabawa bez tych uber kosmicznych rakiet które są zakazane.

Zapytam a priori? Zakazane, to ET i 120? LOL
Panowie, a gdzie "zasady wojenne"?
Mav, przyjacielu, wybacz, ale aż mi się ze śmiechu łezka kręci, jak przypomnę sobie, jak postulowałeś nie raz, nie dwa, żeby dodać do naszych starych preloadów coś ala 120, choćby sztukę.
"Ja też mam na imię Ania i latam w FC od pół roku" kekekek

serdecznie pozdrawiam bez złośliwości,
qrdl

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #441 dnia: Stycznia 25, 2008, 14:43:20 »
Droga Aniu  :118: zakazane rakietki to R-77, R-27ET, R-27ER, R-27EM oraz AIM-120 którą zdjąłem z listy dostępnej broni, dla zasady bo skuteczność jej jest kiepska i zaraz podniósł by się głos że to niesprawiedliwe. Zabraniając używania tych rakiet miałem na celu utworzenie pewnego klimatu walki i utrudnienia.
Mav, przyjacielu, wybacz, ale aż mi się ze śmiechu łezka kręci, jak przypomnę sobie, jak postulowałeś nie raz, nie dwa, żeby dodać do naszych starych preloadów coś ala 120, choćby sztukę.
Jeżeli już to chciałem abyś dodał po obu stronach rakiety pół aktywne AIM-7 i R-27R Chciałem też żeby coś zmienić na twoim serverku bo część ludzi znudzona już była ciągle tą samą misją i z tymi samymi rakietkami.

Pozdrawiam

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #442 dnia: Stycznia 25, 2008, 15:06:27 »
Droga Aniu  :118: zakazane rakietki to R-77, R-27ET, R-27ER, R-27EM oraz AIM-120 którą zdjąłem z listy dostępnej broni, dla zasady bo skuteczność jej jest kiepska i zaraz podniósł by się głos że to niesprawiedliwe. Zabraniając używania tych rakiet miałem na celu utworzenie pewnego klimatu walki i utrudnienia.

Mav, ty nie wal ściemy, tylko pisz co zostało i jak to jest różne od preloadu w naszym niegdysiejszym "strzelankowym" lataniu? :-)
Pytam dlatego, że kiedyś pojawiały się elaboraty na temat latanie na zasadzie strzelanki, wciskania klawisza 6 i 3, które to jakoby praktyki cechowały moje misje :-). A teraz odnoszę wrażenie, że nasze ówczesne latanie było "as real as can be". Wróżę wam, że na wiosnę będziecie latać gunzo z jedną FAB500 heheheh
Tak więc po kolei proszę przepraszać za pisanie, że u mnie to latało się niejako arcade, bo widzę, że idziecie w jedynie słusznym kierunku  :banan

pozdrawiam,
qrdl... tfu! Ania

ps. Przysięgam, że nie jestem złośliwy, zastanawiam się po prostu, czy jak postawię serw u siebie ze znaną misją, to przypadkiem nie będzie to to samo co docelowo u was niebawem  :021:

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #443 dnia: Stycznia 25, 2008, 15:18:28 »
A teraz odnoszę wrażenie, że nasze ówczesne latanie było "as real as can be". Wróżę wam, że na wiosnę będziecie latać gunzo z jedną FAB500 heheheh
Tak więc po kolei proszę przepraszać za pisanie, że u mnie to latało się niejako arcade, bo widzę, że idziecie w jedynie słusznym kierunku  :banan

ps. Przysięgam, że nie jestem złośliwy, zastanawiam się po prostu, czy jak postawię serw u siebie ze znaną misją, to przypadkiem nie będzie to to samo co docelowo u was niebawem  :021:

Również bez złośliwości zapytam, z czego takie wnioski wyciągasz? Nie było przecież jak do tej pory narzekania na nadmierną skuteczność uzbrojenia. W tej chwili najpoważniejszymi IMHO problemami są po pierwsze - słaba frekwencja RED, po drugie - częsty brak ATC. Nie zauważyłem, żeby ktoś narzekał na to, że np ja latam z zapasem złomu, którego nie powstydziłby się dział gospodarczy Media Markt, albo że ktokolwiek z myśliwców jest zbyt mocno/nieodpowiednio uzbrojony. Wczorajsza miażdżąca przewaga liczebna blue spowodowała zapewne zrozumiałą frustrację Speca i Winko, i nic w tym dziwnego bo ciągłe spadanie każdemu się szybko nudzi, i dobrej zabawie nie sprzyja, ale tej kwestii nie sposób rozwiązać przejściem na gunzo. Dlatego na początek zaproponowałem takie zaprojektowanie misji, aby to blue musieli się bronić przed Siłami RED AI wspomaganymi przez żywych pilotów. Spodziewam się, że w niedługim mam nadzieję czasie dołączy do nas jeszcze 2 pilotów, więc strona RED otrzyma posiłki. Jeśli latamy w miarę zrównoważonych składach (a zdarza się) to myślę, że zabawa po obu stronach jest lepsza. Zatem ponowię pytanie - dlaczego sądzisz, że na wiosnę będziemy się za sobą uganiać z gołymi pukawkami? Serwerów na których można to robić przecież nie brakuje, po co mielibyśmy tworzyć kolejny?

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #444 dnia: Stycznia 25, 2008, 15:21:58 »
Zatem ponowię pytanie - dlaczego sądzisz, że na wiosnę będziemy się za sobą uganiać z gołymi pukawkami? Serwerów na których można to robić przecież nie brakuje, po co mielibyśmy tworzyć kolejny?

Zapomniałem dopisać do swojego postu "Tako rzecze Zaratustra" heheh
Pożyjemy, zobaczymy.

wasz,
qrdl

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #445 dnia: Stycznia 25, 2008, 15:25:57 »
Zapomniałem dopisać do swojego postu "Tako rzecze Zaratustra" heheh

;-)

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #446 dnia: Stycznia 25, 2008, 16:02:29 »
Nowa misja w toku, postaram się aby była taka jak chcesz. Blue będzie patrolować i bronić się.

Na dzisiejsze loty powinienem z nią zdążyć. Zapraszam cię Qrdl możesz wesprzeć czerwonych  :002:

Schmicht

• Gość
« Odpowiedź #447 dnia: Stycznia 25, 2008, 16:09:27 »
No to i ja się przyłącze bo też czegoś tu nie rozumiem.  :021:
Z założenia ta kampania miała mieć swój swoisty klimat, fabułe i na dodatek miało się to wszystko opierać na tzw. "as real".

Jak dobrze zrozumiałem kampania zaczyna się od daty 10 wrzesień 1989r.
Więc tak właściwie dlaczego R-27ER są zabronione? Wierząc wikipedii rakieta została oficjalnie wprowadzona do służby w 1990r.
Biorąc pod uwagę że konflikt wisi na włosku ten proces wprowadzenia jej zostałby przyśpieszony, tym bardziej nie rozumiem dlaczego nie ma ER na uzbrojeniu maszyn strony RED?
Nie mogę też zrozumieć co robi Su-25T po stronie BLUE? Nie znalazłem żadnych informacji na temat by do dnia dzisiejszego Georgia dostał powyższą odmian żaby.

Hmm pojawiło się tu trochę o równych szansach itp., itd. ale biorąc pod uwagę to co napisałem, a także powyższe posty (a w szczególności post spec'a) wygląda to mi tak jakby zasady były pisane pod stronę BLUE. :P

Wiem że zaraz ktoś napisze coś w rodzaju "po co się odzywasz jak i tak nie latasz?!"  :118: Nie latam tylko z powodu braku czasu, jednak chciałbym żeby gdy go już będę miał, mógł dołączyć do kampania "as real" a nie kampania "as real z naciąganymi zasadami".

A! Mav, przyjacielu powiedz mi jeszcze dlaczego ty tak podkreślasz w każdym swoim poście jak fajnie to jest bez "tych" rakiet?  :121:
« Ostatnia zmiana: Stycznia 25, 2008, 16:16:00 wysłana przez Schmicht »

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #448 dnia: Stycznia 25, 2008, 16:38:02 »
Jak dobrze zrozumiałem kampania zaczyna się od daty 10 wrzesień 1989r.
Więc tak właściwie dlaczego R-27ER są zabronione? Wierząc wikipedii rakieta została oficjalnie wprowadzona do służby w 1990r.
Biorąc pod uwagę że konflikt wisi na włosku ten proces wprowadzenia jej zostałby przyśpieszony, tym bardziej nie rozumiem dlaczego nie ma ER na uzbrojeniu maszyn strony RED?
Nie znam się na ruskim sprzęcie, ale jeżeli naprawdę tak jest to nie ma przeciwwskazań, aby ta rakieta była dostępna. Mógłbym wprowadzić AIM-120 która weszła do służby w latach 90tych, ale daruje sobie może wtedy przestaniecie mnie obrażać że robię misję pod stronę BLUE.

A! Mav, przyjacielu powiedz mi jeszcze dlaczego ty tak podkreślasz w każdym swoim poście jak fajnie to jest bez "tych" rakiet?

Dzięki temu często walczymy z bliskiej odległości i nikt nie odpala wszystkich rakiet i daje w długą. Chodzi też o to, aby zmniejszyć dystans w czasie walki.

« Ostatnia zmiana: Stycznia 25, 2008, 18:43:11 wysłana przez some1 »

DocPL

• Gość
« Odpowiedź #449 dnia: Stycznia 25, 2008, 17:34:33 »
Lubie "ruskie" maszynki.
Jak tylko będę miał czas to migiem się do Was przyłącze.
No i oczywiście po tym jak wyuczę się znowu "na betona" latania w Lock On /FC.
Z tym, że z tym czasem to się chyba spotkam dopiero po 17 Marca (egzamin sepcjalizacyjny).
Pozdrawiam