Autor Wątek: Latanie "As real" - ostateczna mobilizacja.  (Przeczytany 105248 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

||**Boberros**||

• Gość
Odp: Latanie "As real" - ostateczna mobilizacja.
« Odpowiedź #450 dnia: Stycznia 25, 2008, 18:00:43 »
Jak się uda dziś to wskoczę na Ropucha, póki co do końca miesiąca na TuAF-ie nie jestem zagrożony, więc z chęcią pogram :D

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #451 dnia: Stycznia 25, 2008, 19:23:25 »
Dobra teraz trochę na temat kampanii.
Doszedłem do wniosku  że czas pójść w stronę twórców LockOna i zmieniłem scenariusz
Konflikt będzie między Rosją i Ukraina. Agresorem będzie Rosja. W koalicji Blue będzie Ukraina, USA, UK, Gruzja. Red to Rosja.

Samoloty podzieliłem w nastepujący sposób.
Blue                                                             Red

Ukraina-  SU-27,MIG-29A,SU25                         Rosja-   SU-27, SU-33, MIG-29S, SU-25T
USA-      F-15, A-10

Obiekty naziemne ustawione w ilości uzgodnionej z Razorblade1967

Najlepiej byłoby aby część misji dotycząca strony RED była robiona przez osobę związana z wymienioną stroną.

Z braku czasu[mojego] w kampanię będziemy latać tylko w niedzielę i czwartek.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #452 dnia: Stycznia 25, 2008, 19:30:53 »
Aleście mi zabili ćwieka Maverick. Chyba będę zmieniał teamy co tydzień, bo w jednym mam F-15 a w drugim Ropucha :-)

||**Boberros**||

• Gość
« Odpowiedź #453 dnia: Stycznia 25, 2008, 22:36:09 »
Fajnie było, walenie w blue na płycie było dużo warte - ale zestrzelenie A-10 z Vihra - bezcenne.  :020: Jak sobie zrobię domowego TrackIr to wtedy poszaleje.  :banan

Winko86

• Gość
« Odpowiedź #454 dnia: Stycznia 25, 2008, 23:22:25 »
Nagrał ktoś może dzisiaj taki filmik jak wczoraj ?  :001: Jestem bardzo ciekawy niektórych momentów.  :021:

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #455 dnia: Stycznia 25, 2008, 23:54:56 »
Dzisiaj frekwencja dopisała. Misja Mav rewelacja :karpik Strona RED zmusiła nas do defensywy. Zrobili nam z lotniska jesień średniowiecza przy pomocy Tu-160

Poczuliśmy się jak na złomowisku

Jak to na złomowisku - można się potknąć na wszystkim i złamać nóżkę

Efekt zablokowanej przepustnicy

Chłopcy doszli do wniosku że w przerwie w lotach również przećwiczą szybkie wysiadanie

Do sprzedania: 2 kompletne fotele RECARO do Malucha.

Chyba się uda :banan

Winko to Twoja robota :121:

11:05 PM

||**Boberros**||

• Gość
« Odpowiedź #456 dnia: Stycznia 26, 2008, 00:06:27 »
LOL, patrząc na cierpiącego na kalectwo "nóg" A10 to aż żal mi się zrobiło strony Blue  :021:

Przygotujcie się na jeszcze większy wycisk :118:

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #457 dnia: Stycznia 26, 2008, 08:43:55 »
Nagrał ktoś może dzisiaj taki filmik jak wczoraj ?  :001: Jestem bardzo ciekawy niektórych momentów.  :021:

Kurcze zapomniałem włączyć TacView. Tyle progsów u mnie stoi w trakcie gry potrzebnych do różnych rzeczy (serwer TS, FreeTrack, LoTact, SV_Mapper) że czasami któregoś zapomnę. W każdym razie serwer daje zezwolenie na eksport danych, więc gdyby ktoś chciał może nagrywać swoje tracki ACMI. A ja następnym razem postaram się pamiętać o włączeniu TacView.

Havk

• Gość
« Odpowiedź #458 dnia: Stycznia 26, 2008, 09:02:51 »
Ja zadam małe pytanko, jak wygląda używanie programów typu Fraps i GameCam, na wcześniejszych stronach doczytałem że robienie screen'ów jest przyczyną lagów, więc pewnie nagrywanie GameCam'em też? :121:

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #459 dnia: Stycznia 26, 2008, 09:20:33 »
Fraps u mnie często chodzi, ale tylko do kontroli FPS, filmów nim nie nagrywam, bo sam LockOn umożliwia to bezproblemowo. Zamiast "Fly" dajesz "record track", przy wyjściu zapisujesz plik i nie ma żadnego problemu z lagami. Co do screenów, to tak - powodują chwilowe przycięcie u innych graczy (jeśli robię je ja na serwerze), natomiast jeśli robi je ktoś inny, to jego samolot może się teleportować na ekranach innych graczy (jeśli akurat mają go w zasięgu wzroku) stąd efekt ten jest na niektórych serwerach wykorzystywany do cheatowania w celu uniknięcia rakiet lub utrudnienia przeciwnikowi celowania.

GameCam nie znam, i nie używałem, spróbować zawsze można. Jednak najprostszą metodą na film, jest zarejestrowanie go w samym Loczku, jak będziesz chciał mieć inny format to po prostu odtworzysz sobie tracka i nagrasz w GameCam lub Fraps, przy okazji będziesz miał możliwość skorzystania z widoków zewnętrznych, bo w trakcie gry są zablokowane.

« Odpowiedź #460 dnia: Stycznia 26, 2008, 09:43:55 »
Kurcze aż żal ściska że nie było mnie wczoraj :)
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

Havk

• Gość
« Odpowiedź #461 dnia: Stycznia 26, 2008, 10:10:48 »
ROTFL :006:

Właśnie sobie uświadomiłem że mogę nie polatać z wami....
Mam neo 1 mb podzielone na 2 kompy przez router, i nie wiem czy będę mógł podłączyć się do serwera.
W kilku grach nie mogłem się połączyć tylko dlatego że miałem router, tak przynajmnie pisali ludzie na różnych forach
dot. tych właśnie gier.

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #462 dnia: Stycznia 26, 2008, 11:22:44 »
Też mam router, na trzy kompy i nie ma problemu z podłączeniem. Problem jest gdy chcesz postawić serwer, ale wtedy odblokowujesz porty na routerku i sprawa załatwiona.

« Odpowiedź #463 dnia: Stycznia 26, 2008, 11:28:29 »
Głupota, jeżeli nie hostujesz, to w większości przypadków połączysz się przez NAT. Nawet jeżeli jakaś gra wymagałaby zew. adresu IP. to ZAWSZE możesz przeforwardować wybrane porty na routerze, tak by były zarezerwowane dla twojego stanowiska.

« Odpowiedź #464 dnia: Stycznia 26, 2008, 21:32:51 »
Mam plik z TacView, ale zajmuje 38 MB
nie wiem gdzie go umieścić.