Autor Wątek: FSX SP-2 właśnie wyszedł!  (Przeczytany 8434 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
FSX SP-2 właśnie wyszedł!
« dnia: Grudnia 14, 2007, 23:37:21 »
Właśnie zauważyłem wpis na blogu Phila Taylora...
http://blogs.msdn.com/ptaylor/archive/2007/12/14/fsx-sp2-is-available-for-download.aspx

Link do wersji polskiej: http://download.microsoft.com/download/a/2/1/a21aa71f-e34b-43b1-a179-22d3363c145a/fsx_sp2_PLK.msi

Paczka zajmuje 166mb, ciekawi mnie, jak to się będzie prezentowało...

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
Odp: FSX SP-2 właśnie wyszedł!
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 15, 2007, 11:06:31 »
Objaśnij proszę,niekumatemu, was ist das ?  :001:
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 15, 2007, 11:13:55 »
Patch do FSX dla tych, którzy nie posiadają dodatku Acceleration.

Odejmij od Acceleration samoloty, scenerie, misje i masz z grubsza to co znalazło się w SP2. Czyli poprawki, kompatybilność multi i DX10.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 15, 2007, 11:30:22 »
Dzięki.
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 15, 2007, 12:20:18 »
A jestem ciekaw czy w SP2 istnieje obsługa takich tematów z Acceleration jak: "Racing" (czyli detonacja), "Catapult Launches" (czyli katapulty) czy "Slings and Hoists" (wciągarki), które zostały stworzone specjalnie dla trzech nowych maszyn w Accel, nieobecnych w SP2. Dodam, że SDK (Acceleration) wyrażnie określa je jako "specjalne dla Accel".

pozdrawiam

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 15, 2007, 12:38:53 »
Wydaje mi się, że wystarczy sprawdzić czy są nowe skróty klawiszowe.

Przyjdzie Empeck to nam powie :D

empeck

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 15, 2007, 13:22:21 »
Niestety nie mam skrótów do wciągarki, nitro itd. (FSX SP2), widocznie te ficzery są Acc only.

« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 15, 2007, 13:55:09 »
No to będzie małe zamieszanko. Puszczę sobie z tej okazji "Dazed and Confused" Zeppów.

pozdrawiam
ROB

empeck

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 15, 2007, 14:06:23 »
Zamieszanie, zamieszaniem, ale za to jaki fajny bloom jest:

:banan :banan :banan

« Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 15, 2007, 14:14:38 »
... widocznie te ficzery są Acc only.

No to będzie małe zamieszanko...

Nie bardzo rozumiem z jakiego powodu modyfikacje wydane w płatnym dodatku, miałyby być udostępnione w darmowym "Service packu" w tak krótkim odstępie czasu? Przecież to bezsensowne i wbrew jakiejkolwiek ekonomicznej logice. Acceleration wciąż się sprzedaje, a wydanie modyfikacji SP2 zapewniającej kompatybilność sieciową w graczami nie posiadającymi dodatku Acc tylko może zwiększyć tę sprzedaż - właśnie dlatego, że znika problem kompatybilności sieciowej i można grać z osobami nie mającymi Acceleration.

Gracze nie "są zmuszeni" do kupowania płatnych dodatków, aby być kompatybilni sieciowo z tymi dodatek posiadającymi. Wg mnie to akurat godne pochwały, bo jest to coś odwrotnego do sytuacji występującej w "iłku" (która tak wielu osobom się tutaj nie podoba).

empeck

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 15, 2007, 14:21:44 »
Problem jest taki, że jeśli developer użyje nowych ficzerów z SDK z Acceleration, to taki samolot będzie niekompatybilny z FSX SP2 bez Acc. IMHO byłby lepiej, gdyby do SP2 dołączono dodatki z SDK z Acceleration (absolutnie nie mówię tu o misjach, samolotach, czy scenerii).

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 15, 2007, 14:26:37 »
Otóż to. Może zresztą źle postawiliśmy diagnozę. Aż spróbuję zainstalować SP2 na drugim komputerze i zobaczyć czy da się przenieść doń samolot z Acceleration.

« Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 15, 2007, 14:30:21 »
Ja też to rozumiem, Razor, i nie mam pretensji, ale zauważ jak ochoczo, uparcie i głośno przedstawiciel MS mówi, że SP2-Accel i SP2 są tożsame, przemilczając drobne, niewygodne szczególiki, których "małość i nieistotność" może przynieść poważne konsekwencje.

pozdrawiam
ROB

« Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 15, 2007, 15:22:54 »
Problem jest taki, że jeśli developer użyje nowych ficzerów z SDK z Acceleration, to taki samolot będzie niekompatybilny z FSX SP2 bez Acc.

Tak by było pod warunkiem, że samolot nie działałby wcale. Jeżeli jednak samolot wykonany w "technologii Acc", a wgraniu do FSX SP2 nie będzie posiadał funkcji typowych dla Acc (np. nie będzie miał możliwości wystrzeliwania z katapulty na lotniskowcu itp.), ale będzie działał w pozostałym zakresie FSX SP2 to chyba wszystko będzie chyba OK. I o nijakich "poważnych konsekwencjach" nie będzie chyba mowy, co najwyżej ktoś będzie musiał sobie kupić Acc jak mu się spodoba np. jakiś F-14 czy A-7 itp.).

Ale racja - trzeba przerzucić samolot np. F-18 z Acc do FSX SP2 i sprawdzić czy działa normalnie, poza oczywiście funkcjami operowania z lotniskowców. Obstawiam, że nie będzie problemów. :001:

empeck

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 15, 2007, 15:26:12 »
Tak by było pod warunkiem, że samolot nie działałby wcale.

Trzebaby sprawdzić. Może się okazać, że na przykład śmigłowce wcale nie będą działać. W Acc dodali support do kilku silników w śmigłowcach, czego wcześniej nie było.