To, że drgania występują od nowości nie znaczy, że winne nie są poty, mogą być po prostu bardzo kiepskiej jakości. Na pewno łatwiej i taniej je wymienić, niż od razu przerabiać wszystko na mjoy (w sumie koszt około 100PLN elektronika + kable + dodatkowa obudowa bo płytka mjoy nie wejdzie w podstawę x45). Zysk co prawda spory, bo dokładność mjoy jest powalająca no i zawsze możemy dorzucić jakieś przyciski jak znajdziemy sensowne miejsce, ale jednak jeszcze z tym poczekam, tak jak pisałem, do momentu kiedy uda mi się zakupić drugi zestaw do eksperymentów.
Co do wymiany na coś innego, to w tej chwili sobie tego nie wyobrażam, tak bardzo przywykłem do x45. Nie wiem czy jakikolwiek inny zestaw (wliczając CH i Cougara) oferuje takie możliwości (w sumie 4 haty, 2 pokrętła i od groma przycisków bardzo ergonomicznie rozmieszczonych, zwłaszcza przepustnica leży w ręce idealnie). Jedyne minusy o te drgające pokrętła (bo osie xyz pracują bardzo dobrze i na nie nie mam powodów narzekać) i skrzypiąca obudowa, do której przywykłem.