Coś dla miłośników maszynek z DWS w FSX.
Nowy Spitfire od RealAir - z polskim akcentem:

Dopiero zainstalowałem, ale dodatek z ładnie wykonanymi modelami i kokpitami. W pakiecie Spitfire IX, XIV (też wersja ze skróconymi końcówkami skrzydeł) i co przyjazne dla FSX też wersja cywilna, wyścigowa.

Ładnie wykonane kokpity wirtualne, w tym w odmianie wyścigowej z nowoczesnymi przyrządami:

Jest też kokpit 2D:

Model lotu, moim osobistym zdaniem taki sobie, ale samolocik przyjemny, ciekawe efekty dźwiękowe (np. trzeszczące skrzydła przy przeciążeniach).

Produkcja RealAir -
http://www.realairsimulations.com/home.php?page=home________________________________________________________________
Małe uzupełnienie:Samolot ma "przyjemną" przypadłość nieco urealniającą zabawę np. w wyścigi samolotów - mianowicie można "zarżnąć" silnik przy zbyt długim locie pełną mocą:

Może nie jest to taki ładny i dopracowany efekt jak w defaultowym Mustangu z Acceleration, ale za to dostajemy ładnie zachlapaną owiewkę. Samolot nie jest też aż tak wrażliwy na ten efekt jak wspomniany, wyścigowy P-51.
Jeszcze powinienem dodać, w kwestii wykorzystania Track IR, że model nie jest wykonany w pełni. Nie ma niestety tylnej części kabiny czego początkowo nie zauważyłem (i w sumie mi to nie przeszkadza) bo mam dwa profile tracka - jeden dla samolotów z kabiną zamkniętą (często mają nie w pełni kompletne modele), a drugi dla maszyn z otwartymi kokpitami z większym zakresem ruchu głowy.
3. Niewielki wpływ na spadek FPS
4. VC - kompatybilny z Track 6DOF (nie ma "niedoróbek" w normalnym zakresie ruchów głową wewnątrz zamkniętej kabiny - choć brak jest kadłuba za kabiną)