FSX i mi czasem robi przeszkody, chyba żebym się nie nudził. Czasem po odinstalowaniu jakiegoś samolotu mogą być usunięte także inne pliki, np. z efektów czy Gauges. Szczególnie jeśli ktoś ma kilka samolotów od jednego wydawcy. Ostatnio miałem też czary z Classics Hangar Fw Dora. Wszystko pięknie, a po jakimś tygodniu jeden model Ta 152 h-0 mi zniknął w menu. W folderach wszystko było, w .cfg też. Potem wziąłem taki program aircraft.cfg editor i się okazało, że sekcji [fltsim.x] nie ma, no a jak przez notatnik otwieram to jest…Miałem też przypadek z Carenado. Zainstalowałem, samolot fruwał, wyglądał, natomiast gdy chciałem pogrzebać w plikach nagle się okazało, że hehe nie ma wg takiego. Był niewidoczny nawet jak rozkazałem win7 aby pokazał wszystko nawet to co ukryte

. Mogłem tylko do niego zajrzeć przez inne programy typu killbox, czy ww editor, freecommander. Pomogło, że zainstalowałem na innym kompie(bez fsx oszukując instalatora) i ręcznie przeniosłem cały samolot i było cacy. Strange to wszystko.