Autor Wątek: Samoloty dla FSX  (Przeczytany 247384 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Samoloty dla FSX
« Odpowiedź #720 dnia: Lutego 27, 2014, 21:22:15 »
Nie, to Metal2Mesh do FSX/P3D i DCS.

A malowanko czad, chętnie je wykonam.

Tak czy inaczej francuzów(podobnie jak ruskich) jak na lekarstwo więc jak się zrobi to się kupi :)

PS. tak poza tym gdzie można legalnie dorwać  Rafale rollusowe? Było, było i niema naraz nawet na simmarkecie.
ASUS  STRIX  GL503VD-FY260T

Offline rafgath

• *
  • Lok'tar Ogar
« Odpowiedź #721 dnia: Marca 08, 2014, 12:38:26 »
Alabeo wlasnie wydalo C195 BUSINESSLINER

http://www.alabeo.com/index.php?accion=product&correl=100
System: Intel Core I-7 7700K CPU @ 4.8GHz, Corsair H100i v2, EVGA Z270 FTW-K, Kingston HyperX Fury Black 16GB PC 21300, EVGA GeForce GTX 1080 FTW GAMING ACX 3.0 , Windows 10 64 bit

Prepar 3D v4 / X-Plane 11

« Odpowiedź #722 dnia: Marca 14, 2014, 19:42:41 »
Nie do końca wiedziałem, w którym miejscu zamieścić ten post, ale do rzeczy. ;) Zastanawiam się nad zakupem pierwszego, płatnego samolotu do FSX'a. Po małym rekonesansie wpadło mi do oka kilka maszyn. Po preselekcji na placu boju pozostał Dash 8-Q400 od Majestic Software i DC-9 od Coolsky. Pierwszy samolot to wybór rozumu, a drugi serca. Na temat Dash'a informacji jest gro, natomiast o DC-9 za wiele nie ma. Proszę więc użytkowników o opinie na temat wydajności tego drugiego i może jeszcze jakieś sugestie. Uważacie, że w jaki samolot lepiej jest zainwestować? Ja mam już mętlik w głowie. Mój komputer to laptop (Lenovo G560, Intel i5 pierwszej generacji, GeForce 310M, 4GB ram-u). Pozdrawiam!

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #723 dnia: Marca 14, 2014, 20:30:00 »
Oba samoloty to dobry wybór. Dash-8 jest bardziej innowacyjny ale DC9 to też bardzo solidny dodatek, z bardzo rozbudowanym managerem i samouczkiem.

Dash-8 zbiera bardzo dobre opinie jeśli chodzi o wydajność, co może mieć znaczenie na laptopie.
DC9 jest sprzedawany poprzez Flight1, w ciągu 30 dni można zwrócić bez podawania przyczyny.

Lata się nimi zupełnie inaczej, jeden to skomputeryzowany samolot ze współczesnymi systemami nawigacji, drugi to pełny analog i planowanie trasy tylko w oparciu o radiolatarnie.

"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline rafgath

• *
  • Lok'tar Ogar
« Odpowiedź #724 dnia: Marca 14, 2014, 22:19:51 »
Posiadam oba te modele ale jednak uwazam ze najlepszym wyborem dla Ciebie to bedzie Dash jako ze Dc9 potrzebuje duzo mocniejszego sprzetu. Zawsze jednak mozesz przetestowac DC9 i ewentualnie potem zwrocic jakby cos.
System: Intel Core I-7 7700K CPU @ 4.8GHz, Corsair H100i v2, EVGA Z270 FTW-K, Kingston HyperX Fury Black 16GB PC 21300, EVGA GeForce GTX 1080 FTW GAMING ACX 3.0 , Windows 10 64 bit

« Odpowiedź #725 dnia: Marca 15, 2014, 08:55:02 »
Dzięki za odpowiedzi. Jeszcze zastanawiałem się nad Boeingiem 737-200 od Milviz. Czy wiecie Panowie jak wygląda ten samolot od strony wydajności? BTW, czy może Wy jesteście w stanie coś polecić na mój sprzęt. Może niektórym wyda się, że idę na łatwiznę, ale po przejrzeniu i zobaczeniu tego wszystkiego, to mózg się gotuje od nadmiaru informacji. Oczywiście szukam czegoś ładnego wewnątrz i najlepiej z wersją Cargo. :)

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #726 dnia: Marca 15, 2014, 09:36:38 »
Milviza nie mam, pierwsze opinie były raczej poniżej oczekiwań, ale może poprawili go patchami.

Niestety większość nowych oraz sporo starych produkcji w tej klasie jest dość wymagająca i na lapku może być słabo. Początkującym czasem polecam Level-D 767, ze względu na bardzo dobrą dokumentację, dobry fps i ogólną dojrzałość tego dodatku. Ma swoje lata, ale z dodatkowymi teksturami nadal wygląda dobrze. Ostatnio nawet pojawiła się nowa paczka na avsim: http://library.avsim.net/esearch.php?CatID=fsxacrp&DLID=183117
Jak cargo to może PMDG MD-11?
Jeśli coś bardziej klasycznego, to warto popatrzeć na Airbusa A-300 od Simcheck/Aerosoft. Też cargo.

Offline rafgath

• *
  • Lok'tar Ogar
« Odpowiedź #727 dnia: Marca 15, 2014, 16:34:59 »
Arek - B737-200C od Milviz plasujesie gdzies pomiedzy Dashem a DC-9 u mnie niestety na ta chwile stoi w hangarze oczekujac na SP3. Ja bym nie kombinowal na Twoim miejscu, Dash od Majestic jest naprawde swietnie zrobionym samolotem pod FSX z rewelacyjna wydajnoscia jak na ten stopien zlozonosci modelu.  Jesli zalezy Ci na dobrej optymalizacji to mysle ze powinienes spawdzic jeszcze modele od A2A (B377) lub Alabeo ew. Aerosoft (Airbus Extended X lub Twin Otter Extended X) Real Air (Duke 2.0). Na pewno nie bierz nic z cieklokrystalicznymi wyswietlaczami.

« Odpowiedź #728 dnia: Marca 15, 2014, 18:20:35 »
Dzięki jeszcze raz za pomoc! Myślę, że wybiorę Dash'a. Plusem jest związana z nim szeroka baza dydaktyczna i mimo, że samolot kanadyjskiej produkcji, to cząstkę polskości w sobie ma. Ciekawe dlaczego? :)
Airbus Extended X podoba mi się najbardziej z całego grona, ze względów graficznych. Jednak mój laptop go nie uciągnie. Twin Otter Extended jest bardzo fajny, lecz szukam czegoś większego.
Co do 767 i MD11, to sprawa godna zastanowienia. Zainteresowałem się między innymi demem 767 od Captain Sim. Mimo małych wymagań, na darmowym lotnisku EPGD od DD lekko przycinał, ale dało się żyć. Niestety nie polatałem za dużo, bo prawie nic nie działało. Co do samego Level-D, to nawet widziałem gdzieś tekstury HD. Sama propozycja również trafiona. :)
Pozostaje kwestia uświadomienia sobie, gdzie będę miał czas latać. W każdym bądź razie dziękuję za poświęcony czas i pomoc! ;)

« Odpowiedź #729 dnia: Marca 16, 2014, 20:47:19 »
Myślałem, że już nie będę zaśmiecał wątku, a tu niestety nic z tego. Nie znalazłem wiele informacji na temat 757 Captain. Chodzi mi głównie o wydajność. Widziałem, że wyszło bodajże 5 poprawek, które miały co nie co poprawić. Czy ktoś wie, jak stoi wersja demo 757 w porównaniu z 757 w finalnej wersji? Czy wersja demo zrobiona jest z korzeni, czyli pierwotnego 757, ze słabą optymalizacją? Muszę przyznać, że wszystkie samoloty Captain bardzo mi się podobają wewnątrz i mają wersję cargo. :) Pod względem graficznym wydają się być kompletne, ale w zasadzie Dash też taki jest.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #730 dnia: Marca 16, 2014, 20:54:25 »
Samoloty Captain Sim i "kompletność" nie idą w parze.
Poza tym Captain Sim co kilka miesięcy robi wyprzedaże swoich dodatków, wtedy można coś od nich kupić znacznie taniej.

« Odpowiedź #731 dnia: Marca 17, 2014, 11:57:15 »
Witam.
Pojawił się całkiem fajny i darmowy T-28A Trojan za tak zwane co łaska na tacę  :)
Pobrałem poleciałem i wysłałem co nieco, znaczy tyle ile  uznałem za stosowne i uczciwe. (wcale nie trzeba  wysyłać)
Stosunek jakość/cena   idealny  http://www.antsairplanes.com/trojan.html

ASUS  STRIX  GL503VD-FY260T

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #732 dnia: Marca 21, 2014, 16:49:56 »
Milviz zabrał się za kolejny model:

Jak na moje F-16C Block 52+, ale szczytem marzeń byłby dla mnie D Block 52+. Oba w naszych barwach, z naciskiem na tego drugiego + mam nadzieję na TacPack.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

_michal

• Gość
« Odpowiedź #733 dnia: Marca 21, 2014, 17:14:00 »
W F-16 to lepiej nad Koreą. ;)

Offline rafgath

• *
  • Lok'tar Ogar
« Odpowiedź #734 dnia: Marca 22, 2014, 03:32:37 »
Razbam robi ATR-42 na razie jest tylko zew. model. Wiecej pod linkiem:

http://www.razbamsims.com/forums/viewtopic.php?f=112&t=551
« Ostatnia zmiana: Marca 22, 2014, 11:47:55 wysłana przez KosiMazaki »