Autor Wątek: Fokker Dr.1 od Gennadich  (Przeczytany 19837 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Fokker Dr.1 od Gennadich (beta)
« Odpowiedź #30 dnia: Stycznia 19, 2008, 09:27:17 »
Model bardzo przypadł mi do gustu, aż boję się KoTS'a  :118: FM naprawdę świetny, samolot ładnie przepada, nawet dość ciężko utrzymać lot prosty. Samolot podczas takiego lotu lekko myszkuje, daje to wrażenie reakcji powierzchni płatowca na boczne podmuchy, czy też prądy przy jego masie. Start bardzo poprawny, lądowanie też. Zachowano realistykę działania steru kierunku, na ziemi bez obsługi naziemnej dość ciężko ustawić się na pasie  :004: . Bardzo fajny model. Może wydadzą coś jeszcze, np. N17? Byłoby fajnie online  :001:
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Odp: Fokker Dr.1 od Gennadich (beta)
« Odpowiedź #31 dnia: Stycznia 19, 2008, 12:11:47 »
Jest już pełna wersja:

http://www.neoqb.com/fokker/

Nie ma szans na pobranie , strona nie dostepna:(
Może ktoś zna inne zródło ????

Offline some1

• Global Moderator
Odp: Fokker Dr.1 od Gennadich
« Odpowiedź #32 dnia: Stycznia 19, 2008, 12:17:57 »
U mnie działa.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #33 dnia: Kwietnia 12, 2008, 20:26:57 »
Czy ktoś byłby tak miły i wystawił tego Fokkera na ftpa? Forum z linkiem do bety nie działa, a ze strony zip ściąga się uszkodzony :(

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #34 dnia: Kwietnia 12, 2008, 20:29:14 »
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #35 dnia: Kwietnia 13, 2008, 09:01:35 »
Dzięki!!! Gapa jestem  :003:

« Odpowiedź #36 dnia: Kwietnia 13, 2008, 09:28:32 »
Czy ktoś byłby tak miły i wystawił tego Fokkera na ftpa? Forum z linkiem do bety nie działa, a ze strony zip ściąga się uszkodzony :(

Ponieważ to co dałem w temacie latania online to tylko sam rozpakowany samolot Fokker Dr.1, a samolot budzi zainteresowanie, więc skoro są problemy ze ściągnięciem to wrzuciłem na "rapida" oryginalne pliki:

1. Oryginalny plik instalacyjny Fokkera Dr.1 - http://rapidshare.de/files/39102959/dr1_by_neoqb.zip.html (na rapidshare.de - bo tam jest możliwość do 300MB)

2. Oryginalny paintkit tego samolotu - http://rapidshare.com/files/107077727/dr1_paintkit.zip.html

3. Poprawiony skin czeskiej latającej repliki OK-DUD - http://rapidshare.com/files/107079740/OK-DUD.zip.html

4. Kilka dodatkowych skinów do tego Fokkera jest na stronie http://www.sim-outhouse.com/index.php?loc=fswarbirds/pages&page=downloads_fsx w dziale RE-PAINTS. Niestety stronka jest nieprzyjazna użytkownikom (kiepska wyszukiwarka i częste kasowanie rejestracji), ale na innych stronach niestety nie widziałem skinów do tej maszyny.

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 13, 2008, 09:39:16 wysłana przez Razorblade1967 »

Glebas

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: Kwietnia 13, 2008, 16:57:06 »
2. Oryginalny paintkit tego samolotu - http://rapidshare.com/files/107077727/dr1_paintkit.zip.html
No właśnie, odnośnie tego paintkita miałem się wypytać..
Dostałem ze strony twórców dodatkowe malowania (czerwone  :004:) w plikach *.psd, natomiast oryginalne malowania są w plikach *.dds. Próbowałem zamienić istniejące pliki *.dds na ich odpowiedniki *.psd, potem zmieniając również rozszerzenie z psd na dds. No i nie działa mi to. Dodałem nawet czwartego fokkera do FSX-a. :005: Jak mam to malowanie z paintkita wstawić do gry? Normalnie brakło mi pomysłów, a jak podejrzewam rozwiązanie jest proste jak myśl Lenina, tylko coś mnie przyblokowało.  :004:

« Odpowiedź #38 dnia: Kwietnia 13, 2008, 17:03:15 »
Pobaw się DXTBmp.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: Kwietnia 13, 2008, 17:14:26 »
Aby dodać malowanie musisz plik psd przekonwertować do formatu dds (zmiana rozszerzenia nic nie da, to dalej będzie plik psd), można do tego użyć na przykład programu DXTbmp, albo Imagetool z FSX SDK. Wynikowy dds musi być obrócony od 180 stopni i odbity w poziomie względem oryginalnego psd, polecam kompresję DXT5.

Glebas

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: Kwietnia 13, 2008, 17:41:28 »
Dzięki za szybką odpowiedź.  :564: :564: Już się biorę do roboty.

« Odpowiedź #41 dnia: Maja 26, 2008, 21:15:01 »
Zainspirowany obejrzanym ostatnio filmem "Flyboys" (z gazety za 7zł  :001:) postanowiłem trochę podłubać skiny do Fokkera Dr.I. Jako wzór biorę współczesne latające repliki tych maszyn, bo w moim odczuciu bardziej pasują do scenerii FSX niż skiny historyczne.

Replika G-BVGZ (to tej co grał we "Flyboys")

Replika PH-EBF

No kilka wariacji na temat czerwonego Fokkera bo słyszałem, że Mazak zaczął latać w FSX  :002:

Replika OK-DUD (malowanie z 2007 - teraz się nieco zmieniło)

Replika ZK-FOK

Replika D-EFTJ

Replika C-GFJK

To na razie "bety" - trzeba co nieco dopracować i poprawić, ale oczywiście jak skończę to się oczywiście z ewentualnymi zainteresowanymi podzielę.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: Maja 26, 2008, 21:22:18 »
Ewentualnych zainteresowanych paru się znajdzie :)

Świetna robota!

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #43 dnia: Maja 26, 2008, 22:17:16 »
Ty Razor powinieneś więcej rzeczy wrzucać na avsim, czy simviation. Zbyt dużo tego co zrobiłeś znika potem z rapida. Poza tym, osobiście nie mam szans na ściągnięcie większych paczek z tego serwisu, z uwagi, że limit dzienny jest rozbity na całe moje osiedle :/

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Glebas

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: Maja 27, 2008, 16:14:28 »
Zgłaszam się jako kolejny zainteresowany.