Po kwestiach poruszonych przez Don Wieslawo w temacie "Polish Air Force oraz inne modyfikacje Sił Powietrznych" wpadłem na pomysł zmodyfikowania kwestii podwieszeń w LOFC tak aby jak najbardziej przypominały "real".
Generalnie założenia byłoby takie:
1. Dokonać modyfikacji odzwierciedlającej maksymalne możliwości przenoszenia uzbrojenia przez dany samolot na poszczególnych węzłach.
2. Dotyczyć to ma oczywiście tylko uzbrojenia możliwego do zastosowania w LOFC (nie ma sensu np. podwieszać pod F15 bomb, a pod Su-27 działek skoro nie można ich użyć).
3. Do stworzenia brakujących zestawów belek wielozamkowych wykorzystać numery CLSID z samolotów AI (poczynając od tych najmniej przydatnych).
I tutaj liczę na pomoc (w zasadzie ta pomoc jest warunkiem dokonania tych zmian - bo nie posiadam odpowiednich materiałów) osób zainteresowanych takimi zmianami (kilka chyba jest jak zauważyłem) i zainteresowanych jakoś szczegółowiej samolotami typów występujących w LOFC.
Na początek proszę o weryfikację moich danych.
1. Znalazłem w pewnej monografii taką tabelkę dotyczącą A10:

- Czy mogę prosić o zweryfikowanie zawartych danych (przypominam chodzi o maksymalne możliwości maszyny, a nie stosowane zestawy uzbrojenia). Oczywiste jest, że nie wystkie kombinacje nie mogą być stosowane razem - np. nie można stosować belek wielozamkowych na węzłach np. 6 i 7 jednocześnie itd. Chodzi o możliwości maksymalne.
- Czy niesymetryczne przenoszenie zasobników radioelektronicznych i pocisków jest koniecznością czy "zwyczajem" - czyli czy można teoretycznie podwieszać je zarówno z lewej jak i prawej strony?
2. W kwestii Su-27

Również proszę o weryfikację powyższej tabeli i ewentualne uzupełnienie danych. Nie ukrywam, że liczę na zainteresowanie osób szczególnie zainteresowanych lotnictwem Rosji ( i dawnego ZSRR)
3. Poszukuję podobnych danych pozostałych maszyn "flyable" w LOFC.