Autor Wątek: Pliki *.mis do DGen.exe  (Przeczytany 993 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pliki *.mis do DGen.exe
« dnia: Stycznia 07, 2008, 17:11:45 »
W czasie mojej nierównej walki z "projektowaniem" kampaniami DGen przydarzył się niefortunny wypadek:
"zaginęły" pliki Leningrad*Blue.mis i Leningrad*Red.mis z katalogu c:\....\IL-2 Sturmovik Forgotten Battles\DGen.
W nowszych wersjach DGen.exe pliki te mogą zawierać zero w nazwie czyli Leningrad*Blue0.mis i Leningrad*Red0.mis.
Pliki te odpowiadają za "ruch na ziemi i wodzie" oraz za obiekty statyczne tzn jeśli utworzymy tylko jeden taki obiekt to wszystkie misje atakowania celów naziemnych będą dotyczyły tylko tego obiektu - czyli "urozmaicenie" kampanii będzie zerowe.
Pliki zaginęły dość dawno bo nie mam ich w archiwalnych kopiach "bezpieczeństwa" od wersji 4.04. :001:
Z tego powodu moja prośba do posiadaczy owych plików: podeślijcie, proszę, na e-mail podany w profilu.
Oczywiście, można by pokusić się o utworzenie tych plików "od nowa" w FMB (już zaczynam), ale zależy mi na oryginalnych plikach lub nieznacznie modyfikowanych.
Leszek

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
Odp: Pliki *.mis do DGen.exe
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 07, 2008, 17:46:13 »
Wysłane :)
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

Odp: Pliki *.mis do DGen.exe
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 10, 2008, 15:39:14 »
Dziękuje wszystkim, którzy podesłali pliki.
Nastąpił, jednak, problemów ciąg dalszy, już tylko w Career: *Fighter (North):
Po powrocie do oryginalnych plików Leningrad*Blue.mis, Leningrad*Red.mis i Leningrad*.DB występuje "zjawisko wykrzaczenia" DGen.exe bez pisku i bez wygenerowania pliku dgenERROR.log, (za to z oknem "debuggera windows") ale po wykonaniu 3 do 5 misji z każdego "zestawu" (czyli tych części kampanii wyświetlanych po "generate", dla których następuje wybór maszyny). Obojętna jest również kolejność uruchamiania kampanii z "zestawów" i dotyczy tych opartych na mapie Zatoki Fińskiej (FinsGulf). Nie są tworzone,także, nowe pliki DGen.log, DGen2.log i DGen3.log.
Czy macie pomysły co do objaśnienia przyczyny tego "zjawiska" ?
Tekst okna "debuggera":
AppName: dgen.exe    AppVer: 4.0.6.12    ModName: dgen.exe
ModVer: 4.0.6.12    Offset: 0009f088

Leszek