Autor Wątek: Najlepszy pilot dws; wydzielone z "Pierwsi i ostatni" ...  (Przeczytany 11197 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pogo

• Gość
Odp: Najlepszy pilot dws; wydzielone z "Pierwsi i ostatni" ...
« Odpowiedź #45 dnia: Stycznia 20, 2008, 16:31:10 »
Hmm no a Janek Rudel jeszcze nikt o nim nie wspomniał a narobił strasznych szkód .
Myślę że statystyki są jednak ważne piszecie że ważniejsze jest co ktoś wprowadził do lotnictwa , potrafił się odnaleźć itd…

Dobrymi chęciami jest piekło usłane jak się to mawia . No i chyba wszystkie te wielkie plany ,taktyki mają jedno zadanie zadać jak najwięcej ran przeciwnikowi w postaci zniszczeń .

Bez apelacyjnie dla mnie Bubi Hartmann .

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: Stycznia 20, 2008, 18:43:43 »
Ruddel to wyjątek. On był tak pieprznięty, że nawet Ponuremu kredki się wysypały i potrzebował kilku chwil na to by pozbierać myśli i podjąc jakieś działania. I tą metodą Rudel przelatał wojnę   :020:

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
« Odpowiedź #47 dnia: Stycznia 20, 2008, 22:15:35 »
On był tak pieprznięty, że nawet Ponuremu kredki się wysypały i potrzebował kilku chwil na to by pozbierać myśli i podjąc jakieś działania.

Herr Schmeisser - oficjalnie zabiliście mnie tym sformułowaniem.
:karpik

Bis zum bitteren Ende.

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #48 dnia: Stycznia 20, 2008, 22:41:17 »
Miło widzieć, że Schmeiss wraca do formy  :banan
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

Kajzer

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: Lutego 01, 2008, 00:13:48 »
No no, bardzo długo mnie nie było, a tu takie tematy... Ja bym wspomniał jeszcze o jednym "samuraju", "Diable z Lae" - Nishizawie, mniejsza z liczbą jego zestrzeleń. Sakai uważał go za najwybitniejszego pilota...szkoda że zginął tak głupio, zresztą jak mój "ulubieniec" u Adolfów - Marseille.

Blackmessiah

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: Lutego 11, 2008, 15:59:25 »
Ja bym jeszcze wspomniał Eino Ilmari Juutilainena z jego 94 zestrzeleniami. Z tego 36 trafień na Brewsterze Buffalo. Niby taki poboczny teatr działań, ale zawsze coś. Pięknie zespołowo Finowie walczyli na czym się dało. I zdaje się, że też nigdy nie był draśnięty.