Autor Wątek: Opera mnie zawodzi :/  (Przeczytany 4495 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Opera mnie zawodzi :/
« dnia: Lutego 16, 2008, 13:13:28 »
Jak by kogoś zmylił tytuł to chcę pisać o przeglądarce, nie dziełach, dajmy na to Moniuszki. Co z tą operą panowie się robi. Ślimaczy się jak nie wiem co, wywala mi się, nie trzyma haseł, strony się nie otwierają prawidłowo - choć to nie zawsze jej wina - błąd za błędem. Używam i finalnej wersji 9.25 a także 9.50 by sprawdzić czy jest coś lepiej. Dziś z desperacji musiałem pewną stronę w IE7 oglądać  :005: :015:. A nawet zainstalowałem Safari sobie (ładne i funkcjonalne - jak dla mnie). Macie podobne problemy i odczucia? A może ja lamus jestem wielki i coś nie ustawiłem, chociaż od wersji 3 opery nigdy za dużo nie mieszałem i używałem jej jak zainstalowana była, tak mam i te dwie.
nie chcę się żegnać z operką, poczytałem soibie forum opery ale tam też głosy minorowe coraz częśceij się pojawiają. Czyżby od czasu gdy stała się open source mniej się do niej przykładali? Bo na linuksie np to już całkowita jej wtopa jak dla mnie.

Nie chcę dyskusji o wyższości FF nad innymi i nie namawiać mnie na niego bo go nie chcę  :121: Jeśli już to powiedzcie czy safari ma polską wersję?   
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

empeck

• Gość
Odp: Opera mnie zawodzi :/
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 16, 2008, 14:37:58 »
Czy ja wiem... Ja używam wersji beta 9.50 build 9745 pod Vistą 32bit, nie mam jakichś negatywnych wrażeń, wręcz przeciwnie, jestem całkiem zadowolony...

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 16, 2008, 15:06:55 »
Ja Rutkov wróciłem do 9.25. Opera czasami się tak syfi jak ciagle nadpisuje się pliki konfiguracyjne. Byłem zdziwiony jak któregoś dnia zainstalowałem ją od podstaw i podmieniłem tylko te pliki co powinienem, a nie tak jak zawsze cały folder :P

Jak narazie nie narzekam. Śmiga, że aż miło :D
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Alive

• Trolle
  • *
  • Pleased to meet you Hope you guessed my name.
    • II. Gruppe Jagdgeschwader 7 "Nowotny" homesite
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 16, 2008, 16:00:28 »
Ja używam 9.23 od kilku miesięcy i niestety już dwukrotnie od czapy (we wcześniejszych wersjach z czymś takim się nie spotkałem)  skasował się plik Opera6.adr - ten, w którym przechowywane są zakładki. Od tego czasu robię kopię bezpieczeństwa importując co jakiś czas zakładki do pliku. Innych negatywnych cech Opery nie zauważyłem.
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Kazik - California Über Alles

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 16, 2008, 17:42:59 »
U mnie również Opera 9.25. Niestety po dłuższym korzystaniu ze stron internetowych i nie zamykaniu jej w międzyczasie robi się coraz wolniejsza, a z czasem coraz częściej przywiesza się na kilka sekund. Po takim dłuższym użytkowaniu (liczonym w godzinach) zamknięcie Operki na jakieś pół minutki obciąża mocno procesor. Nie wiem czy Opera czyści w ten sposób swoje pliki czy co tam, ale nie można jej zaraz po zamknięciu otworzyć. Gdy zaś minie te pół minutki odpala się świeżutka i gotowa tak jak była na samym początku.

Trochę mnie to wszystko też irytuje, przyznam... ale kurczaki przyzwyczaiłem się mocno.

Pozdrawiam

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 16, 2008, 18:46:40 »
Nie wiem jak Operka, ale np. w przypadku korzystania FF wersja stabilna i beta na przemian, może się coś pomieszać w profilach.
Zrób backup profilu, wróć do stabilnej i sprawdź jeszcze raz, może pomoże.

« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 17, 2008, 00:26:35 »
Sam używam Opery 9.25 i nigdy nie miałem z nią problemów. Jestem strasznie z niej zadowolony :)
No może mały mankament, po powiedzmy 12 godzinach potrafi zająć do 200MB z ramu :/ Ale to przy ciągłym przeglądaniu wielu stron :)

A co do Opery 9.50 beta, to wersja beta1 potrafiła się sama zamykać, natomiast beta2 już nie :) Przynajmniej tak to jest pod linuxem 64bit :)
Pozdrawiam.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 02, 2009, 10:33:10 »
Wiem że to było wczoraj :), ale idea jest fajna:

http://labs.opera.com/news/2009/04/01/

takie gesty wyobrażam sobie pilotem do tv (coś jak Wii)
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 02, 2009, 12:49:29 »
Ja mam Opere 9.64. W sumie wszystko w porządku. Chociaż czasami jak przeglądam wiele stron na zakładkach to dzieje się tak że użycie procesora skacze do 99% i nic nie mogę wtedy zrobić z oczywistych względów. Czasami też nie wyświetla stron tak jak należy ale to może wina tego że mam powiekszenie strony ustawione na 120% (nie dowidzę już). No i ostatnio na Allegro niektóre przyciski nie działają. To mnie wkurza najbardziej. :icon_twisted:

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 02, 2009, 15:16:17 »
Wiem że to było wczoraj :), ale idea jest fajna:

http://labs.opera.com/news/2009/04/01/

takie gesty wyobrażam sobie pilotem do tv (coś jak Wii)
Dobry trening mimiki.
Przy okazji zaś wykorzystanie tego ostatniego gestu, nie wiem czemu moje koleżanki się czerwienia :banan

« Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 02, 2009, 22:47:01 »
Wszystko pięknie, ale czy przypadkowe kichnięcie nie zawiesi kompa?  :banan
MJoy16.googlepages.com
... in the air.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 02, 2009, 22:51:19 »
Kogoś z tymi gestami chyba pop.... pewnie to jakiś 1st April joke.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline lt Schmitt

• *
  • von Scheisse - forum CMHQPL
    • Kącik wiedzy o sprzęcie II WŚ ;-)
« Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 02, 2009, 23:50:23 »
I skończyłoby się pisanie na forach po pijaku  :118:
Wy macie racje, ale ja mam karabin
"Nigdy jeszcze w dziejach konfliktów międzyludzkich tak wielu nie zawdzięczało tak wiele tak niewielu" - sir Winston Churchill

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #13 dnia: Października 31, 2013, 23:33:44 »
Znów się zaczęło, Opera leci w kule, 12 co chwilę wisi, czegoś nie łapie lub coś zapomina. 17 niedorobiona. Jak żyć panowie z OS?
Dzis instaluję próbnie FF. Żal mojej dopieszczonej operki ale tak nie może być!

_michal

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Października 31, 2013, 23:43:40 »
Do tego wyłączają My Opera i pocztę. :/