Autor Wątek: UTX Europe  (Przeczytany 18546 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
Odp: UTX Europe
« Odpowiedź #15 dnia: Lutego 22, 2008, 17:01:04 »
Czy ktoś używa UTX jednocześnie z Taburet Vector Europe? Gryzą się czy współpracują? Który powinien mieć wyższy priorytet?

empeck

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Lutego 22, 2008, 19:29:24 »
Wydaje mi się, że nie ma sensu ich obu używać, przecież one robią to samo...

« Odpowiedź #17 dnia: Lutego 23, 2008, 19:09:49 »
Czyli co, Cloud9 XClass + UTX + (jak się pojawi) coś w stylu Ground Environment dla FS2004, żeby te paskudne piaskowe/pustynne tekstury zastąpić i w końcu FSX będzie wyglądał ok.
Bartek
Aztec.pl

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #18 dnia: Lutego 23, 2008, 19:23:35 »
Jak dla mnie to już wygląda ok, żadnej pustyni czy to latem czy zimą nie stwierdziłem. No, może przez cloud9 trochę mało śniegu jest w Polsce, ale patrząc za okno to nawet właściwa sytuacja:)

Z tekstur mam doinstalowane te darmowe, czyli Millsa + WWW, obie do dostania na avsim.com.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Online ESP

• *
  • Cloud Surfer
« Odpowiedź #19 dnia: Lutego 23, 2008, 23:05:29 »
Witam,
mam mały problem i to chyba tutaj najszybciej otrzymam jakąkolwiek odpowiedź.
Po instalacji na FSX+Acc dodatku UTX-EU wokół miast (głównie) polawiły mi się terenu podmokłe - tzn np w środku Warszawy i na jej obrzeżach mam wodę (kształt Wisły też nie jest najlepszy). Połowa Moskwy jest zalana wodą i wyrastają z niej budynki.
Zainstalowane mam następujące dodatki dla Europy:
-Cloud9 XClass EU
-FScene4x EU
-UTX EU
-FS Global 2008
Problem znika jedynie po wyłączeniu Cloud9 ale wtedy znikają mi wszystkie lasy i większość miast w Polsce...
Może ktoś ma jakiś pomysł?

Priosytety w Scenery Library są ustawione w następujący sposób:
-Najwyżej: UTX EU Water, road, etc
-Cloud9 XClass
-UTX Urban itp (tak jak na poprzedniej stronie radził lucas)
-FS Global

Poniżej dwa screeny z okolic Bemowa na wschód/południe:

AMD Ryzen9 5900X + beQuiet! ShadowRock3 // HyperX Fury 64GB 3200MHz // MSI MAG X570 Tomahawk // MSI RTX3080 OC 10GB // ASUS ROG SWIFT PG329Q // KIOXIA 2TB M.2 NVMe + Samsung 2TB SSD // beQuiet! PureBase500

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #20 dnia: Lutego 23, 2008, 23:17:43 »
Tak to wygląda u mnie:

Jeśli masz tak samo i dalej nie działa, to być może skaszanił Ci się XClass (ja instalowałem najpierw UTX, potem XClass), ewentualnie FS Global coś psuje ale to mało prawdopodobne. Na screenach wygląda raczej że część landclassu zamienia się w wodę.

Online ESP

• *
  • Cloud Surfer
« Odpowiedź #21 dnia: Lutego 24, 2008, 00:45:17 »
some1 - dzięki za poradę - niestety nie pomogło.
Zainstalowałem xclass na nowo, spaczowałem do 1.05 i dalej to samo.
Problem występuje tylko w zimie - w lato wszystko jest ok.
Będę dalej szukał - chyba postawie w wirtualnym środowisku jeszcze raz FSX i zaintaluję na nim xclass a potem UTX - jeżeli pomoże to czeka mnie reinstall FSX'a.... co mi sie neizbyt uśmiecha bo mam masę poinstalowanych dodatków.... :/

Jakby jeszcze ktoś miał jakis pomysł to bardzo proszę o poradę.

ps. some1 - jedyne co różni Twoja Scenery Library od mojej jest nazwa xclass - u mnie nie ma 2006/07 ale tylko 2006...
AMD Ryzen9 5900X + beQuiet! ShadowRock3 // HyperX Fury 64GB 3200MHz // MSI MAG X570 Tomahawk // MSI RTX3080 OC 10GB // ASUS ROG SWIFT PG329Q // KIOXIA 2TB M.2 NVMe + Samsung 2TB SSD // beQuiet! PureBase500

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #22 dnia: Lutego 24, 2008, 00:58:13 »
Bo ja mam od razu wersję 1.05, pojedynczy instalator.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #23 dnia: Lutego 27, 2008, 07:53:21 »
ESP,

Najlepiej zrobisz, jak odinstalujesz wszystkie dodatki, wrzucisz DVD z FSX i wybierzesz opcję "napraw". Następnie, DVD z Acceleration i znowu to samo ("repair"). Jak już będziesz to miał, zainstaluj FS Global jako podstawkę. Potem zainstaluj od nowa UTX Europe i na końcu tego Cloud9. Potem XClass przesuń w hierarchii, żeby nakładał się na landclass UTX jak pisaliśmy wcześniej. Na koniec, zainstaluj tekstury zimowe Adama Millsa z Avsim, przez co Ci zniknie ta kretyńska pustynia z gry.
Mam nadzieję, że pomoże. U mnie, gdy za pierwszym razem zainstalowałem UTX na inne dodatki, to się to też troszkę popsuło. Usunąłem całość ze Scenery Library, potem odinstalowałem i zrobiłem jak napisałem powyżej. Problem zniknął.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline Rosomak67

• *
  • gg4075796
« Odpowiedź #24 dnia: Marca 01, 2008, 08:35:00 »
Zastanawiam sie nad teksturami Millsa.
Czy ktoś może kilka obrazków dla porównania zrobic .

« Odpowiedź #25 dnia: Marca 01, 2008, 11:25:08 »
Gorąco polecam. Za radą some1 wczoraj wrzuciłem te teksturki. Naprawdę jest różnica. Poznikały nawet piaski wkoło lotnisk.

Teraz faktycznie Cloud9 Xclass + UTX + Mills i można latać. Dodałem też modyfikację do wystających tekstur piaskowych spod dróg (porada strona wcześniej) i naprawdę ładnie całość wygląda.
Bartek
Aztec.pl

Online ESP

• *
  • Cloud Surfer
« Odpowiedź #26 dnia: Marca 01, 2008, 22:09:30 »
ESP,

Najlepiej zrobisz, jak odinstalujesz wszystkie dodatki, wrzucisz DVD z FSX i wybierzesz opcję "napraw". Następnie, DVD z Acceleration i znowu to samo ("repair"). Jak już będziesz to miał, zainstaluj FS Global jako podstawkę. Potem zainstaluj od nowa UTX Europe i na końcu tego Cloud9. Potem XClass przesuń w hierarchii, żeby nakładał się na landclass UTX jak pisaliśmy wcześniej. Na koniec, zainstaluj tekstury zimowe Adama Millsa z Avsim, przez co Ci zniknie ta kretyńska pustynia z gry.
Mam nadzieję, że pomoże. U mnie, gdy za pierwszym razem zainstalowałem UTX na inne dodatki, to się to też troszkę popsuło. Usunąłem całość ze Scenery Library, potem odinstalowałem i zrobiłem jak napisałem powyżej. Problem zniknął.

Dzięki lucas za radę = niestety instalka na laptopie od nowa (FSX-Accel-FSGlobal-UTX-Cloud9) nie pomogła - dalej mam paskudną wodę wokół miast w zimie.
Znalazłem jednak chyba błąd - UTSetup tool pokazał mi że brakuje mu kilku textur:
utau1ua.bmp
utenstwet.bmp
utenstdry.bmp
utrryard.bmp
utlotwet.bmp
uteurtun.bmp
uteurtun_lm.bmp
Jakby któs móglby spakować mi te teksturki i wysłać na maila byłbym bardzo wdzięczny. :001:
mail: konrad(kropka)gora@gmail.com

empeck

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Marca 02, 2008, 14:48:21 »
Taka ciekawostka z okolic Dortmundu  :karpik

« Odpowiedź #28 dnia: Marca 02, 2008, 15:38:04 »
Heh, mam też taki "basen".
Bartek
Aztec.pl

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #29 dnia: Marca 02, 2008, 19:31:28 »
Z tego co wiem, to twórcy stworzyli swego rodzaju progrmik, za pomocą którego można zgłaszać podobne byki. Patch do UTX w drodze, be sure :)

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.