Autor Wątek: Poprawione pliki *.mat dla 109 E4/B  (Przeczytany 3276 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Poprawione pliki *.mat dla 109 E4/B
« dnia: Marca 12, 2008, 17:30:51 »
W przypływie "weny twórczej" poprawiłem wyświetlanie liter na 109 E4/B dla wszystkich Gruppe.

Pliki są sprawdzone i gotowe do wysłania chętnym przez e-mail.
"Weny twórczej" i czasu zabrakło mi, jednak, do zlokalizowania katalogów, w których powinny znajdować się te poprawione pliki.
Problem polega na tym, że da się wyszukać pliki o odpowiednich nazwach, ale mają one inną zawartość niż te poprawione, a ja nie mam odpowiednich narzędzi do złożonego sprawdzania i porównywania zawartości plików tekstowych.
Poprawne działanie plików można osiągnąć przez skopiowanie nowych wersji plików do katalogu ..\PaintSchemes\Cache (przy uruchomionej grze)
lub do ..\CoopRegt (przed uruchomieniem gry) ale bez zmian ustawień "Smaller Luft. Codes Repositioned Bomber v" panelu IL2 MAT Manager.
Nie jest to, oczywiście, rozwiązanie eleganckie, więc prośba moja jest taka: wyślę pliki a "odbiorca", w wolnej chwili, znajdzie w swojej instalacji oryginalne katalogi z plikami różniącymi się tylko dwiema cyframi w zawartości. Będę wdzięczny a z ustalenia lokalizacji plików i poprawnego wyświetlania będą zadowoleni wszyscy użytkownicy MAT'a.

Leszek

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
Odp: Poprawione pliki *.mat dla 109 E4/B
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 12, 2008, 17:43:11 »
Dla mnie osoby robiące takie rzeczy w wolnej chwili to The Goście  :002:

http://www.programy.wabi.pl/winmerge.php

Tu programik do porównywania zawartości plików tekstowych
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

« Odpowiedź #2 dnia: Marca 12, 2008, 21:02:04 »
....
http://www.programy.wabi.pl/winmerge.php

Tu programik do porównywania zawartości plików tekstowych
Ja używam, polecanego na Forum, Notepad++
Rzecz w tym, że trzeba przeszukać 11624 pliki, znaleźć 64 o znanych nazwach i zmieniającej się zawartości, które mogą się powtarzać - występują w różnych katalogach.
Szukam dalej.
Leszek

« Odpowiedź #3 dnia: Marca 13, 2008, 09:44:27 »
Dla mnie osoby robiące takie rzeczy w wolnej chwili to The Goście  :002:
....
... no dobra, wystarczy Leszek. :001:
Trzeba:
wyszukać 3024 pliki spośród 105175 w 1048 katalogach.
Ciągi:
TextureCoordScale -0.7 -0.2 1.4 1.4
i: TextureCoordScale 0.1 -0.2 1.4 1.4
zastąpić odpowiednio ciągami:
TextureCoordScale -0.7 -0.2 1.6 1.5
i: TextureCoordScale 0.1 -0.2 1.6 1.5
Sprawdzić poprawność wyświetlania dla różnych ustawień "Smaller Luft. Codes Repositioned Bomber" panelu IL2 MAT Manager" i maszyn na których występują "poprawiane" literki.
Wymyślić, wykonać i sprawdzić program instalacyjny, który "podmieni" odpowiednie pliki usera MAT tworząc "kopie bezpieczeństwa" z możliwością powrotu do poprzedniej wersji plików.
... tylko kiedy?
... a czas na granie?

Leszek

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 13, 2008, 10:44:53 »
... a czas na granie?

Albo granie, albo modowanie  :118:
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 13, 2008, 19:34:20 »
No właśnie co do modowania, przeniosłem do tego poddziału forum, bardziej tu pasuje.
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

Re: Odp: Poprawione pliki *.mat dla 109 E4/B
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 26, 2008, 18:36:19 »
Albo granie, albo modowanie  :118:
Zgoda.
Zrobiłem co trzeba. Ponieważ ilość zmienianych plików wzrosła dwukrotnie w stosunku do przewidywań, nie zrobiłem skryptu instalacyjnego. Oferuję, do zabawy, cały katalog CoopRegt. Zabawa polega na "ręcznym" zarchiwizowaniu oryginalnego katalogu lub zmianie jego nazwy i skopiowanie katalogu dostarczonego przeze mnie. Warto jeszcze sprawdzić/poprawić ustawienia  panelu IL2 MAT Manager. Lekko, łatwo i przyjemnie.
Leszek