Autor Wątek: Linki do interesujących wiadomości i komentarze.  (Przeczytany 384573 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alive

• Trolle
  • *
  • Pleased to meet you Hope you guessed my name.
    • II. Gruppe Jagdgeschwader 7 "Nowotny" homesite
Odp: Linki do interesujących wiadomości i komentarze.
« Odpowiedź #106 dnia: Lipca 06, 2008, 22:29:20 »
http://www.spedycje.pl/aktualnosci/wiadomosci/10027/odchodzi_bill_gates_genialny_biznesmen_ktory_stracil_wizje.html

Dla jednych geniusz, a dla innych kompletny idiota i informatyczny nieudacznik odchodzi z gniazdka. Ta... a Hitler został człowiekiem roku magazynu People. Typ, który praktycznie zahamował i rozbił rozwój systemów operacyjnych i technologii teleinformatycznych będzie teraz karmił biedne dzieci.. No żal mi jest tych dzieci, jak sobie pomyślę, że Bill dam im tylko jedną konserwę, a do tego taką, która sama się otwiera i psuje przed czasem  bez ingerencji użytkownika, jeżeli nie upgrejduje się metalowego sarkofagu, w którym została zamknięta. Spoczywaj w pokroju Bill
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Kazik - California Über Alles

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #107 dnia: Lipca 06, 2008, 22:59:15 »
Łatwo jechać po Gatesie, nie? Można totalne bzdury wypisywać, a ludzie będą potakująco kiwać głowami.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #108 dnia: Lipca 06, 2008, 23:13:34 »
Ciekawe czy opowiadał też o tym jak zawinął kilka pomysłów od IBMa i Xeroxa czy też basica odkuił za chyba 30 dolców od jakiegoś studenta...lol :D. Gates nie jest jakimś geniuszem. Pojawił się w odpowiednim czasie i miał łeb do interesów. Na początku faktycznie może było coś w tym przełomowego ale szybko się skończyło. Później wyhodował sobie użytkowników. Ci nie szukali niczego nowego, a On wmawiał im, ze lepiej nie będzie i tak zostało.

A cała jego (i innych gwiazd) działalność charytatywna to dbanie tylko i wyłacznie o PR oraz poziom akcji MS. Po prostu dziś w modzie jest pomagać, a tak naprawdę niewiele ma to wspólnego z pomocą.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Alive

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #109 dnia: Lipca 06, 2008, 23:32:14 »
Łatwo jechać po Gatesie, nie? Można totalne bzdury wypisywać, a ludzie będą potakująco kiwać głowami.

No czy łatwo jechać po Gatessie, to bym spytał ludzi pracujących dla własnej satysfakcji nad pochodnymi  Linux'a. Był bullshict na Amigę :D który :D Został wyśmiany już dawno temu  :D Windows jest najlepszy, a Firefox, to jedyna alternatywa :D Proszę...  Buissnes is buissnes, ale jak to się ma do uwolnienia kreatywnych umysłów, które tylko czekają aby czynić dobro? I to k... nie w Afryce przy studniach bez wody.

Dedykuję Billowi ten oto filmik :D

http://pl.youtube.com/watch?v=RgriTO8UHvs&feature=related

Tak.. :D
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #110 dnia: Lipca 07, 2008, 00:29:53 »
Cóż, skoro Gates to idiota, to my - inteligentni - możemy z palcem w tyłku zrobić takie miliardy.

Ah no tak, świat jest niesprawiedliwy, on miał z górki bo w Ameryce, nic nie musiał robić, a w ogóle to farciarz, cziter i ma aimbota :D

Zrobienie ogromnej kasy na przeciętnych produktach też jest wyczynem. Nawet jeśli nie informatycznym, to marketingowym :D A miliardy które włożył w pomoc charytatywną są faktem niezależnie od motywów. Jak dla mnie, bardziej pomaga gość, który przeznacza (ZTCP) $40 mld na akcje charytatywne z powodu PR niż ekozielony albo "solidaryzujący się z...." który w przypływie dobrych intencji podpisze jakąś anonimową petycję.

Offline Alive

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #111 dnia: Lipca 07, 2008, 00:45:10 »
Cóż, skoro Gates to idiota, to my - inteligentni - możemy z palcem w tyłku zrobić takie miliardy.

Panie BigMac, czy pan uważa, że dla takich przeciętnych prostaków, jak my pragnących mieć DOBRY produkt za DOBRE pieniądze te miliardy mają znaczenie? Ja bym Billa osobiście zaprosił do naprawiania mojej spłuczki, jak tak sobie patrzę, to tylko do tego się nadaje. Na tyle pozwalają zawodowe kwalifikacje tego człowieka.
Zrobienie ogromnej kasy na przeciętnych produktach też jest wyczynem.

Człowieku... zastanów się może nad tym co piszesz. Ogromna kasa jest od Ciebie , a moja matka jest w stanie wydłubać oczy za 20 groszy, z których chce okraść ją ekspedientka.To nie jest produkt przeciętny... filozofia Billa, to circa czysty faszyzm w czystej nieskrępowanej formie, a w wymiarze globalnym zasługuje jedynie na pogardę. Historia tego człowieka rozliczy - gwarantuję Ci to.

Taki Robink Hoojd mówisz może? :D Miliardy dolarów zdobyte na wymuszeniach rozbójniczych przekazane na biednych, to brzmi super glanc genau. Cosanostra - było się w Italii? :D

« Odpowiedź #112 dnia: Lipca 07, 2008, 00:48:49 »
Alive, tak się zastanawiam co z tobą jest nie tak. Bo co post to albo euforia albo napierniczanie na innych bo mają lepiej.

Może już czas wstać od kompa i poznać prawdziwe życie?

btw. Twój news  jest ponad pół roku stary.

Offline Alive

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #113 dnia: Lipca 07, 2008, 01:03:17 »
Alive, tak się zastanawiam co z tobą jest nie tak. Bo co post to albo euforia albo napierniczanie na innych bo mają lepiej.

Yhy yhy. Ja też się właśnie zastanawiam nad kobietą w kowbojskim kapeluszu w zestawieniu z mężczyzną czy tam pasztetem wywijającym na rurce ;) .  Jak tak popatrzeć, to od Bila 99.8% ludzkości ma gorzej.

btw. Twój news  jest ponad pół roku stary.

No nie wydaje mnie się, a jak Tobie się wydaję poproszę o dementi aktualności  tego newsa.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #114 dnia: Lipca 07, 2008, 01:04:06 »
Człowieku... zastanów się może nad tym co piszesz.

Polecam poddać ten fragment głębokiej rozwadze. Najlepiej na trzeźwo. A jak nie to  www.onet.pl
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Alive

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #115 dnia: Lipca 07, 2008, 01:09:51 »
Polecam poddać ten fragment głębokiej rozwadze. Najlepiej na trzeźwo.

A ja tego nie polecam, natomiast polecam nie insynuować bez wyraźnych przesłanek :D

Materializm to ogólna nazwa systemów filozoficznych twierdzących, że jedynym realnym bytem jest świat materialny, zaś wszelkie idee są tylko wytworem psychiki człowieka.

« Odpowiedź #116 dnia: Lipca 07, 2008, 01:23:51 »

No nie wydaje mnie się, a jak Tobie się wydaję poproszę o dementi aktualności  tego newsa.

http://www.spedycje.pl/aktualnosci/wiadomosci/10027/odchodzi_bill_gates_genialny_biznesmen_ktory_stracil_wizje.html
Ten sam dokument od którego zaczołeś , datowany 8 stycznia 2008.
Zaraz pod tytułem.

Offline Alive

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #117 dnia: Lipca 07, 2008, 01:26:32 »

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #118 dnia: Lipca 07, 2008, 01:31:25 »
@Ramzey
Wiadome było, ze odchodzi na emeryturę. Wtedy tylko poinformował o planach, a teraz 1 lipca 2008 niby odszedł.

Tak abstrachując. Piszać o działalności dobroczynnej miałem na myśli to, że wszystkie te gwiazdy z hollywood robią tyle dobrego np. tutaj 15 mln $$ przeznaczają na jakieś tam szczytne cele za zdjecia swoich dzieci, a jednocześnie wydają równowartość budżetu jakiegoś małego państwa siedząc u kosmetyczki lub wożą się autkami z 6 litrowym silnikiem i wywalają żarcia na potegę itd. Oczywiście nie żebym mial coś przeciwko czy im bronił, tylko z mojego punktu widzenia dla mnie jest to sztuczne i fałszywe.

A co do działalności MS to troszkę po tyłku ostatnio dostał, poza tym polecam "Piratów z Krzemowej Doliny". Można sobie zobaczyć jak to mniej więcej było :)
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Alive

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #119 dnia: Lipca 07, 2008, 01:42:42 »
Znam familijny regulamin :D Co ja poradzę, że mi Bill wysyła newslettera, no co? :D Moderwoany Alive... osobliwość taka taka :D