Autor Wątek: Linki do interesujących wiadomości i komentarze.  (Przeczytany 385300 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Linki do interesujących wiadomości i komentarze.
« Odpowiedź #480 dnia: Sierpnia 15, 2009, 20:22:27 »

« Odpowiedź #481 dnia: Sierpnia 24, 2009, 17:57:02 »

« Odpowiedź #482 dnia: Sierpnia 25, 2009, 05:09:32 »
Wywiad z płk. Andrzejczakiem dowódcą Polskich Sił Zadaniowych w Afganistanie.
http://www.gruparezerwy.pl/osoby/120

« Odpowiedź #483 dnia: Sierpnia 26, 2009, 21:43:03 »
"Dziki Wschód"

http://www.altair.com.pl/start-3312

Zapewne pojawi się coś na aukcjach.

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Offline Lewy

• *
  • Prowadzę, nie piję
« Odpowiedź #485 dnia: Sierpnia 27, 2009, 15:32:11 »
Biblioteka Narodowa stworzyła swój cyfrowy odpowiednik do wglądu dla internautów. Znajdziemy tam min. skany gazet z pierwszych dni wojny.
http://www.polona.pl/dlibra/collectiondescription2?dirids=14

« Odpowiedź #486 dnia: Sierpnia 27, 2009, 17:43:57 »
W latach '90 ukazywał się periodyk pt. "Gazety Polskie" do którego dołączane były kserowane gazety również z pierwszych dni wojny.

Przypomniało mi się jak kilka lat temu przeglądałem dzienniki z początku lat '70 w bibliotece uniwersyteckiej we Wrocławiu. Poza topowymi artykułami z pierwszej strony o obniżce cen ciągników znalazłem krótką wzmiankę że Marek Piwowski kręci nowy film pt. Rejs :). W każdym numerze rozpaczano też nad marnym losem zaprzyjaźnionej Demokratycznej Republice Wietnamu napadniętej przez wrednych imperialistów z USA.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #488 dnia: Września 03, 2009, 17:13:07 »
Robi wrażenie. Przed chwilą w wątku o filmach ktoś wspominał o DC10, a tu proszę są większe ;).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #489 dnia: Września 03, 2009, 18:04:12 »
Maszyna niestety nie mogła być użyta w zeszłym roku - dopiero w tym przechodzi swój chrzest bojowy :)

« Odpowiedź #490 dnia: Września 12, 2009, 04:35:04 »

« Odpowiedź #491 dnia: Września 22, 2009, 11:56:03 »
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090902/AIRSHOW/248977069

Sensacyjne odkrycie? Katastrofa Su-27 była... w planie

/jp/

Szokująca relacja świadka, ale czy prawdziwa?

Zdjęcie wykonane podczas piątkowego treningu białoruskich pilotów.

(Marian Strudziński/www.radom.blip.pl)

Niektórzy ludzie, którzy oglądali piątkowy trening białoruskich pilotów samolotu Su – 27 twierdzą, że lotnicy przepowiedzieli własną śmierć. Niezwykle efektownym elementem planowanego pokazu, który ćwiczyli w piątek, była kontrolowana katastrofa myśliwca.

- Ludzie stojący na płycie lotniska zamarli z przerażenia, gdy z jednego skrzydła samolotu zaczął się wydobywać dym. Potem pojawiły się błyski ognia, a samolot zaczął lecieć w górę w dziwny sposób – dostał takiej nietypowej rotacji. Potem zaczął spadać. Bezwładnie, jak kartka papieru – mówi Marian Strudziński, fotoreporter zatrudniony w Wydziale Promocji Urzędu Miejskiego w Radomiu.

W niedużej odległości od ziemi pilot samolotu wyrównał jednak lot i znów wzbił się w powietrze. Był to ostatni element pokazu. Z nieoficjalnych źródeł wiadomo, że opiekunowie białoruskich pilotów zapowiadali jeszcze większe atrakcje – związane z pokazem symulowanej awarii myśliwca.

- Treningowy pokaz zrobił na mnie tak duże wrażenie, że w niedzielę w pierwszej chwili nie zrobił na mnie wrażenia widok czarnego grzyba, który unosił się nad lasem. Byłem przekonany, że jest to zaplanowany fragment lotu – mówi Marian Strudziński.

Hihi, pismaczki... ;)

« Odpowiedź #492 dnia: Września 22, 2009, 14:55:29 »
Uwielbiam stwierdzenia typu: "ludzie zamarli z przerażenia", jednocześnie podziwiam skuteczność docierania do takich idiotów. Czemu idiotów? Bo jak się nie znam to nie wypowiadam się, tym bardziej publicznie.
"dziwna rotacja", QRA.

« Odpowiedź #493 dnia: Września 22, 2009, 15:32:17 »
Ja pitole... co wy znowu wyciągacie za brednie z 2 września... Dajcie na wstrzymanie z takimi komentarzami :|

« Odpowiedź #494 dnia: Września 22, 2009, 17:23:43 »
To było w ramach ciekawostki przyrodniczej.