Autor Wątek: Linki do interesujących wiadomości i komentarze.  (Przeczytany 383944 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
Odp: Linki do interesujących wiadomości i komentarze.
« Odpowiedź #750 dnia: Grudnia 13, 2010, 15:14:36 »
Stek bzdur i niedopowiedzeń.

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #752 dnia: Grudnia 13, 2010, 19:39:10 »
Stek bzdur i niedopowiedzeń.

Mam nadzieję :D
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #753 dnia: Grudnia 13, 2010, 23:31:09 »
Mam nadzieję :D

Ujmę to tak: zapewne codziennie o wiele bardziej narażasz na szwank swoją prywatność korzystając na własne życzenie ze smartfona, tabletu czy PCta i wpisując w okno przeglądarki adres pewnej (zupełnie przypadkowo) najpopularniejszej na świecie wyszukiwarki internetowej. Jej właściciel to koncern produkujący również system operacyjny dla wspomnianych wcześniej urządzeń przenośnych. Nie wspomnę o informacjach osobistych jakie niektórzy z nas ochoczo i równie dobrowolnie pozostawiają na stronach sieci towarzyskich. Tyle, że na tym robi się pieniądze więc po co s... pluć we własne gniazdo. No i niczego ciekawego ludzie w tym nie znajdują to szkoda strzępić języka.
Tylko że jak jakiś chiński inżynier sieciowy trochu nieudolnie skonfigurował eBGP na kilku routerach i się małe zamieszanko zrobiło przy updejcie tablic tras to już akurat jest ciekawe dla pseudo dziennikarzyny, bo jak on nie zakumał to pewnikiem niewielu będzie się chciało sprawdzać, a kliknięć na witrynie będzie :D

« Odpowiedź #754 dnia: Grudnia 19, 2010, 12:14:52 »
Wątek o stanie naszej armii wydzieliłem do odrębnego tematu: http://www.il2forum.pl/index.php?topic=13639.msg240151#new

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #755 dnia: Grudnia 20, 2010, 09:27:30 »
Zmienia się oblicze sił zbrojnych USA, oj zmienia:
http://www.bloomberg.com/news/2010-12-19/gates-says-don-t-ask-don-t-tell-repeal-will-be-successful.html

Jeśli SzPP. Obama zatwierdzi (a niby dlaczego nie) to Qrdl też będzie mógł zgłosić swój akces do USArmy :P

Offline Casper105

• *
  • Jedi Master

« Odpowiedź #757 dnia: Grudnia 27, 2010, 10:59:53 »

Offline JacD

• *
  • 7WEDS
« Odpowiedź #758 dnia: Grudnia 29, 2010, 14:47:36 »
Kropla w morzu potrzeb:
Trzy nowe "Siedemnastki"]
Gravity is a cruel mistress!
7WEDS

Offline PikAs

• *
  • Check Your 6!

PER ASPERA AD ASTRA
                               RAZOR-6

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #760 dnia: Stycznia 08, 2011, 01:31:10 »
Świetny blog, który odwiedzam regularnie. Gość niesamowite historie wyciąga. Teraz już wiemy na jakiej podstawie powstał film z Benkiem Fiflakiem :).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #762 dnia: Stycznia 15, 2011, 16:41:39 »
Proszę bardzo da się? Da.
Muszę policzyć zaskórniaki i może coś się kupi.  :021:

« Odpowiedź #763 dnia: Stycznia 15, 2011, 18:14:51 »
Przyznasz Toyo, że byłoby ciekawie, gdybyś na jakąś okrągłą rocznice dostał MiG-29 do ogródka :D

http://www.prideaircraft.com/flanker.htm - pewnie było(przepraszam, jestem nowy), ale ciekawa firma. 

Swoją drogą, ciekawe, czy można by trochę zarobić na odrestaurowywaniu starych MiGusiów i wysyłaniu ich np. za ocean.
Nie mówię oczywiście o przywracaniu do latania, bo to zupełnie inne koszty; miałem raczej na myśli pomniki lotnicze.

Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec