Autor Wątek: Linki do interesujących wiadomości i komentarze.  (Przeczytany 384140 razy)

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline JacD

• *
  • 7WEDS
Odp: Linki do interesujących wiadomości i komentarze.
« Odpowiedź #841 dnia: Lipca 10, 2011, 19:58:44 »
Zmiany w Dęblińskiej Szkole:
Dęblin się modernizuje
Płot oddzielający lotnisko i cały teren roboczy lotniska od pozostałego obszaru szkoły już stoi, wystawkę statków powietrznych przenieśli w całości przed główną bramę.Tyle zdążyłem dziś zobaczyć...
Gravity is a cruel mistress!
7WEDS

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #843 dnia: Lipca 12, 2011, 12:27:55 »
Autor zdegradował MiGa do samolotu trzeciej generacji :icon_eek:
Cytat: Sir Fred Hoyle
Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away, if your car could go straight upwards

« Odpowiedź #844 dnia: Lipca 12, 2011, 17:48:24 »
Politechnika dostanie samolot MiG-29.
I już dostała... co za "kamuflaż"  :karpik

MiG-29 obdarty ze skóry

« Odpowiedź #845 dnia: Lipca 12, 2011, 22:16:12 »
Hmm myślałem że MiG-29 to już czwarta generacja.

Będziemy mieli tankowce:
http://www.flightglobal.com/articles/2011/07/12/359387/poland-to-launch-tanker-evaluation.html

Offline Jeremak

• *
  • It's full of stars...
    • Moje profile
« Odpowiedź #846 dnia: Lipca 13, 2011, 15:26:22 »
A co ciekawego zauważyłem w artykule?
he Polish air force will evaluate an aircraft based on the conversion made to a secondhand 767-200ER for the Colombian air force. IAI purchased the used aircraft and Bedek converted it with a hose-and-drogue refuelling system.
Czy mi się zdaje, czy przypadkiem F-16 nie mają innego sytemu tankowania w powietrzu?
Czemu w Eurodisneylandzie nie można odpalać fajerwerków? Po pierwszej próbie poddał się garnizon Paryża.
http://jeremak-j.deviantart.com/

« Odpowiedź #847 dnia: Lipca 14, 2011, 23:45:53 »
A co ciekawego zauważyłem w artykule?Czy mi się zdaje, czy przypadkiem F-16 nie mają innego sytemu tankowania w powietrzu?
Czy ja wiem ....
http://blog.syracuse.com/news/2008/06/0610jet.JPG
http://a.imageshack.us/img80/402/6053a859b7f3423da6add4e.jpg
W reportażu trzeba oddać nie tylko to, co widzisz, ale także to, co widzi ktoś inny. (..) Tego kogoś trzeba znaleźć i odpytać. Odwrotnie niż w działaniu korporacyjnym: w każdej firmie jest przynajmniej jeden człowiek, który wie, o co chodzi. Tego człowieka trzeba zidentyfikować i natychmiast wyp.....yć.       Krzysztof Mroziewicz

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #848 dnia: Lipca 20, 2011, 23:35:55 »
No dobra, ale nasze? :)

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #849 dnia: Lipca 21, 2011, 10:37:08 »
Nie mają, ale mieć mogą - kwestia wymiany sekcji CFT. Tylko, że to dodatkowe koszty. Chociaż moje osobiste zdanie jest takie, że myśliwiec, szczególnie w naszej sytuacji geopolitycznej powinien być w stanie obsłużyć oba systemy (podobnie transportowe). Jedyny problem polega na tym, że system giętki jest dla myśliwca dodatkową masą.

Offline JacD

• *
  • 7WEDS
« Odpowiedź #850 dnia: Lipca 26, 2011, 15:56:45 »
Raport wstępny ws. wypadku kpt. Szufy:
Zalecenia nowelizacji przepisów
Gravity is a cruel mistress!
7WEDS

« Odpowiedź #851 dnia: Lipca 28, 2011, 09:11:08 »
Nie za bardzo wiem gdzie to dać, wahałem się czy nie do LOL, a może stworzyć nowy temat, jednak aby nie zaśmiecać dam tutaj.

Oczywiście za onetem.
Samolot stanął w płomieniach, załoga w panice

Pożar, który wybuchł na pokładzie samolotu Boeing 777 linii Air Canada, lecącego z australijskiego Sydney do Vancouver w Kanadzie, zmusił pilotów do powrotu na lotnisko w Sydney. Załoga nie była w stanie opanować pożaru.

Samolot wylądował bezpiecznie po zrzuceniu paliwa. Nikt nie odniósł obrażeń.

Według ukazującego się w Sydney dziennika "Daily Telegraph", pożar wybuchł w pomieszczeniu kuchennym samolotu. Załoga nie była w stanie go opanować.

OK, o sooo chodzi.
Chodzi o współgranie tytułu z treścią, czy człowiek który to pisał jest w pełni władz umysłowych? Czy jest to kolejny bezrozumny debilek onetowy, niestety coraz częściej poziom artykułów dorównuje komentarzom. Gdzie QRA, panika załogi?

Innym wQRAjącym mnie słowem jest wszechobecny "szok", wszyscy są w szoku, ogarnia każdego, a właśnie że nie! Ba ja QRA, bardzo rzadko jestem w szoku, mało tego nie przypominam sobie, abym kiedykolwiek w nim był. Ale dziennikarzyna pisze o szoku jak o czymś normalnym.
No dobra, trochę mi ulżyło. QRA!!! Jestem spokojny.

« Odpowiedź #852 dnia: Lipca 28, 2011, 09:36:01 »
Czy jest to kolejny bezrozumny debilek onetowy
Sam sobie odpowiedziałeś. Ja z onetem pożegnałem się jakieś dwa lata temu, głównie ze względu na mylące tytuły i artykuły rodem z brukowców.

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #853 dnia: Lipca 28, 2011, 09:48:36 »
Jestem spokojny.
Czy jesteś pewien, na 100% pewien, że nie jesteś w szoku?
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

« Odpowiedź #854 dnia: Lipca 28, 2011, 10:26:18 »
Toyo - po prostu w popularnym dziennikarstwie istnieją "słowa-klucze" przyciągające uwagę, a "szok" jest jednym z nich. Dlatego nie masz "wypadków" tylko "tragedie" i "katastrofy", każdy przekręt staje się "aferą", co drugie wydarzenie wywołuje "szok", a wszystko do kupy powoduje "traumę". Itd. - można ciągnąć długo.

Toyo - chyba wystarczająco długo żyjesz na tym świecie, aby zorientować się, że jedynym celem mediów jest przynoszenie zysków ich właścicielom. A zysk polega na zwiększeniu oglądalności, nakładu czy jak w przypadku mediów internetowych to ilość "wejść" przekładająca się nie wpływy z reklam tam umieszczonych. Przy coraz większej konkurencji trzeba stosować różne zabiegi aby przyciągnąć widza/czytelnika. Jednym z nich są "szokujące" tytuły czy zdjęcia na okładkach brukowców itd. Nie ma znaczenia co się pisze w mediach (tych "popularnych", bo "tematyczne" żądzą się innymi prawami), naciągane prawdy, półprawdy, g*prawdy czy kompletne głupoty - jedynym celem jest przyciągnięcie do ekranu/gazety. Czyli należy stosować zabiegi "przyciągające".  :002: