Autor Wątek: Linki do interesujących wiadomości i komentarze.  (Przeczytany 385297 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Linki do interesujących wiadomości i komentarze.
« Odpowiedź #2475 dnia: Czerwca 14, 2024, 14:17:56 »
Kosiniak-Kamysz właśnie włączył myśliwych z Polskiego Związku Łowieckiego w struktury MON:

https://www.portalsamorzadowy.pl/wydarzenia-lokalne/burza-w-sieci-mon-przeszkoli-mysliwych-maja-bronic-polski,550581.html

Powinni też włączyć w struktury MON Inspekcję Transportu Drogowego. Będą sprawdzać rosyjskim czołgom tachografy i przez to opóźniać ich postępy w marszu na Zachód.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #2476 dnia: Czerwca 25, 2024, 10:56:33 »
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #2477 dnia: Czerwca 25, 2024, 14:01:04 »
Ciekawe bardzo. Nigdy nie było wcześniej firmy Schmeisser, przynajmniej produkującej broń. Ta obecna powstała w 2009. Na ich stronie w zakładce patenty są wymienione tylko patenty na system zasilania nabojami broni, czyli na magazynki. Co by sugerowało wg mnie, że firma posiada (odkupiła/odziedziczyła) patenty Hugo Schmeissera i przyjęła za tym nazwę od jego nazwiska. Pamiętamy przecież, że Pan Hugo był konstruktorem MP-40 tylko w części a produkcja była w zakładach na pewno nienoszących jego nazwisko.
W każdym bądź razie decyzja o nazwie firmy odważna, z dużymi szansami na rozpoznawalność, aczkolwiek śmiem twierdzić, że w pewnej części świata negatywną. Ale skoro akceptujemy firmy BASF, Junkers, Dornier i setki innych mniej lub bardziej znanych wtedy i dziś, to może przyjdzie czas gdy pojawi się produkt o nazwie Cyklon B. Mam nadzieję, że jeżeli tak by się stało, to tylko z czystej głupoty lub niewiedzy.
Ale skoro ruch BLM mógł wybuchnąć po dobrych 100, czy choćby kilkudziesięciu latach od apogeum jego istoty, to może jeszcze przyjdzie czas, gdy zespół niemieckich piłkarzy przed rozpoczęciem meczu z piłkarzami polskimi, klęknie na 15 sekund w hołdzie dla ofiar inżyniera Schmeissera.

Wysłane z mojego SM-T865 przy użyciu Tapatalka

miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

S. Dali

S. Dali

S. Dali

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #2483 dnia: Sierpnia 11, 2024, 11:53:15 »
Cytat: Sir Fred Hoyle
Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away, if your car could go straight upwards

S. Dali

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #2485 dnia: Sierpnia 14, 2024, 07:36:49 »
Lepsze to niż na żyletki. Z drugiej strony to już 14 lat temu do nas dotarło :041:.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

S. Dali

« Odpowiedź #2487 dnia: Sierpnia 29, 2024, 09:19:34 »
Wczoraj ruszyła sprawa Newagu przeciwko haktywistom z Dragon Sector którzy wykryli sabotowanie pociągów (już było o tym w wątku).

Prawnik oskarżonych haktywistów spóźnił się na rozprawę ze względu na dwu godzinne opóźnienie pociągu niewynikające ze względów technicznych. W związku z tym rozpoczęto proces w trybie hybrydowym a prawnik oskarżonych łączył nie online videokonferencją.

Dla zainteresowanych szczegółowa relacja z procesu:

https://szmer.info/comment/6502345

« Odpowiedź #2488 dnia: Września 13, 2024, 22:20:27 »
https://www.facebook.com/photo/?fbid=539021108701508&set=a.205414498728839&__cft__[0]=AZUDu1I2cHJkOCtCrY3ztNuRwKQjsaitISQKb52n-qIsPq6LlPvPr9xozxqF1NFIWC9kbPcOFKIa355Ni5iVC-07WoHzN7u2s-tn7JRiSJTMWqux5KCSsMaE94kYzYGYwBIbdCYcqN5IrQd48jL7j0aUEK1F9ssTvRJIS9EX3aI683qkRBZ28qWlPunOBW1IG5yUuoD7bhGtXKF4dDr2VXGXB4gy9Eqlgrqs3QAc14La2w&__tn__=EH-R
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #2489 dnia: Września 14, 2024, 11:17:52 »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl