Autor Wątek: "Left engine fire" ??  (Przeczytany 1493 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
"Left engine fire" ??
« dnia: Kwietnia 11, 2008, 07:55:03 »
Zaobserwowałem ostatnio taki szczegół w FC, jako że miałem długą przerwę w lotach online to po powrocie do służby przez ostatnie kilka dni zajmowałem się głównie trenowaniem spadania. Dzięki pomocy kolegów z PVAF trening tej procedury przebiegał wyjątkowo intensywnie i w jego trakcie rzuciła mi się w oczy jedna rzecz. Zawsze, absolutnie za każdym razem, kiedy oberwałem po silnikach zapalał się ten lewy. Ani jeden raz nie zdarzyła się sytuacja, aby pierwszy zapłonął prawy silnik, jeśli już się palił, to tylko wtedy, kiedy płonęły już obydwa. Powtórzyło się to tyle razy, że komunikat "left engine fire" zaczyna mnie już drażnić. Czy to może być jakiś bug, czy po prostu uproszczenie w modelu zniszczeń?

Odp: "Left engine fire" ??
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 11, 2008, 08:01:07 »
Czy to może być jakiś bug, czy po prostu uproszczenie w modelu zniszczeń?

Moim zdaniem po prostu uproszczenie. We wszystkich typach maszyn "flyable" (za wyjątkiem A-10) silniki są obok siebie więc niewielki jest wpływ "asymetrii ciągu".

Proponuje taki eksperyment: niech się ktoś "wystawi", a drugi niech mu strzeli w prawy silnik z działka - myślę, że wtedy będzie prawidłowo i zapali się prawy. Po prostu rakiety dla uproszczenia "przyciągane są" chyba do lewego silnika.

Odp: "Left engine fire" ??
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 24, 2008, 15:25:45 »
Wczoraj latając offline Migiem pierwszy raz zapalił się prawy silnik a nie lewy.
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec