Autor Wątek: "Skorumpowani" - WARTO!!!  (Przeczytany 1703 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sobilak

• *
  • Mały; 195cm/112kg reszta proporcjonalna:-)
"Skorumpowani" - WARTO!!!
« dnia: Kwietnia 21, 2008, 13:38:20 »
Byłem w kinie w sobotę, na tym filmie i w mojej subiektywnej ocenie powiem: WARTO OBEJRZEĆ.
Bardzo fajnie zrobiony, sceny walki na wysokim poziomie (choreografem scen walk był Oliver Gruner).
Występuje też dwóch polskich karateków w rolach drugoplanowych, ale ich umiejętności robią wrażenie.
Fabuła ciekawa.
Ogólnie świetny film.
Na niebie są dwa typy maszyn "myśliwce i ich ofiary"

Odp: "Skorumpowani" - WARTO!!!
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 21, 2008, 13:44:29 »
Pozycja dla koneserów delikatnie mówiąc. Jak mordobicia to tylko Chuck Norris. :grin:

Offline Sobilak

• *
  • Mały; 195cm/112kg reszta proporcjonalna:-)
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 21, 2008, 14:30:16 »
No i muza do tego jest do ściągniecia legalnie.
Jest to "hymn KSW" ( Konfrontacja Sztuk Walki ), gali sportów walki typu Muai Thai , K1, MMA itp.
Na niebie są dwa typy maszyn "myśliwce i ich ofiary"

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 21, 2008, 15:41:35 »
E....dziękuję postoję

Zwrócę jeszcze kolegom uwagę na "film" Pora Mroku. UWAGA! jest tam wątek ściśle powiązany z "potężną nauką" III Rzeszy. Na ten film także nie pójdę. W niedzielę, oglądałem fragmenty filmu w "KINOMANIAKU". Prowadzący  nie postawił żadnej oceny temu filmowi...pewnie zabrakło mu skali w dolnym zakresie.

NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 21, 2008, 15:50:23 »
Młode Wilki, polskie karate, to chyba już osiągnęliśmy dno.
Co do scen walk to wole popatrzeć przez okno jak żury się nawalają, Ci to mają choreografię.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 21, 2008, 16:19:19 »
I ludzie sie dziwią, że na zapytanie dlaczego nie chcę obejrzeć danego filmu odpowiadam "Bo jest polski"  :121:

Już wole nowe produkcje Tarantino - tam przynajmniej z założenia miał być kicz   :002:

Tak przy okazji, proponuję zobaczyć jak się za wielką wodą kręci nawet zwykłe seriale, ot choćby obejrzeć taki niedawno stworzony "Life". Takiej pracy kamery nie mamy tutaj nawet w najdroższych produkcjach kinowych.

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 21, 2008, 17:59:10 »
E....dziękuję postoję

Powiem tak, na polskie filmy nie chodzę też nie bez powodu. Ale jak widzę, co piszą ta banda Felis (nieodrodny kumpel Mossakowskiego) i Michalska, to poszedłbym z przekory na oba. Nie zamierzam rzucać oskarżeniami na prawo i lewo, ale ww. autorzy niejednokrotnie dawali upust swojej indolencji/ograniczeniu/interesowności/podatności na wpływy PR. Jak bardzo robią to świadomie to nie mam pojęcia, ale pojedyncza gwiazdka w ich ocenie to dla mnie jeden z najwyższych komplementów w moim mniemaniu.

Także słuchajcie, czytajcie i dawajcie się tym sierotom.

Już wole nowe produkcje Tarantino - tam przynajmniej z założenia miał być kicz   :002:

To jest dla mnie koleny po Almodovarze twórcą, którego kariera wynika z indolencji recenzentów i świetnego PRu. Nie dlatego, że Tarantino zrobił ów kicz w zły sposób, nie. Ale ze względu na to, że np. taki John Woo zjada Tarantino na śniadanie. Podobnie jak kilku innych reżyserów z Hong Kongu przełomu lat 80. i 90.. Tak, tak - robili w założeniu kiczowate produkcje.

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 21, 2008, 18:07:51 wysłana przez Labienus »

« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 28, 2008, 00:35:15 »
Kino Polskie niestety już od dłuższego czasu mocno schodzi w "dół". Za duże ambicje zbyt małe możliwości i wychodzi tak jakoś śmieszno.
Jak dla mnie Skorumpowani są przereklamowani ta produkcja nie powinna trafić do kin tylko od razu do tv lub zostać wydana na dvd (cena 20 zł by była ok) .