Autor Wątek: Shockwave / A2A  (Przeczytany 117924 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Shockwave / A2A
« Odpowiedź #645 dnia: Sierpnia 05, 2014, 23:32:15 »
Wrzuciłem temat do A2A. Screen który wskazałeś dotyczy modelu cywilnej wersji Mustanga: https://a2asimulations.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=9&products_id=53 .
Można ew. dodać panel 2D jak preferujesz nowsze wskaźniki, np. z Barona do FSX'a. Do VC B-17 to raczej będzie co najmniej ciężko coś wkleić no i po co go kalać :).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #646 dnia: Sierpnia 05, 2014, 23:40:27 »
A więc zostanę przy VFR i nie będę kombinował.
Dzięki za odpowiedź.

PS Czy ktoś może ma instrukcje do "P51 Civilian Mustang", linki podane na stronie nie działają
https://dl.dropboxusercontent.com/u/34075223/downloads/manuals/P-51_Accusim_Manual.pdf
https://dl.dropboxusercontent.com/u/34075223/downloads/manuals/WoP3_P-51_civ_Manual.pdf

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #647 dnia: Sierpnia 05, 2014, 23:55:14 »
Ale z tego co pamiętam, część rzeczy tam działa, tak jak we współczesnych maszynach, zdaje się NDB oraz ILS - to da radę ustawić. Więc to już nie tylko VFR. Trochę nim latałem swego czasu właściwie zawsze wszędzie się doleciało gdzie chciało. Model świetny.

www.yoyosims.pl

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #648 dnia: Sierpnia 06, 2014, 02:27:33 »
Żeby nie było, na B-17 da się latać IFR, ale jest to IFR "w starym stylu". ;)

No i do tego HSI, VOR, DME itp... nie są wymaganym wyposażeniem IFR w Polsce (w USA np. też nie są). Tu znalazłem link do dyskusji na lotnictwo.net.pl: http://lotnictwo.net.pl/7-inne/39-rozne_rozmowki_tylko_lotnicze/12515-wyposazenie_ifr.html

Pamiętam, że dawno, dawno temu, też chciałem polatać B-17 po współczesnych trasach i wtedy pomocne były własne panele 2d. Gdy ja się tym bawiłem, to używałem ISGSIM: http://www.isgsim.com/ , ale jest mnóstwo innych opcji.

« Odpowiedź #649 dnia: Sierpnia 06, 2014, 08:40:55 »
No i do tego HSI, VOR, DME itp... nie są wymaganym wyposażeniem IFR w Polsce (w USA np. też nie są). Tu znalazłem link do dyskusji na lotnictwo.net.pl: http://lotnictwo.net.pl/7-inne/39-rozne_rozmowki_tylko_lotnicze/12515-wyposazenie_ifr.html
Tak to prawda, jednak jak wiadomo w tych czasach dość trudno posługiwać się jedynie starym ADF'em.

« Odpowiedź #650 dnia: Sierpnia 06, 2014, 10:21:32 »
Do nawigacji obszarowej można użyć np. vasFMC, jakieś platformy inercyjnej (INS), czy GPS z aktualną bazą.
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #651 dnia: Sierpnia 06, 2014, 13:43:26 »
Tak to prawda, jednak jak wiadomo w tych czasach dość trudno posługiwać się jedynie starym ADF'em.
Dodam tylko, że ten ADF jest trochę zmodyfikowany - ze względu na to, że radiopomocy typu NDB jest coraz mniej, jego funkcjonalność została rozszerzona i potrafi pokazywać położenie nie tylko NDB, ale również VOR, przez co można próbować nawigacji VOR to VOR (sprawdzałem osobiście offline i nigdy nie zabłądziłem, latając tak po Polsce).

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #652 dnia: Sierpnia 08, 2014, 18:26:26 »

www.yoyosims.pl

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #653 dnia: Sierpnia 08, 2014, 22:36:21 »
:)

Stiz (modelarz) miał go rozpoczętego i przy okazji dłubania przy Ansonie pokazał mi bryłę. Z początkiem roku rozpoczęliśmy prace, z myślą o 100. rocznicy wybuchu Wielkiej Wojny.
Na dniach będzie paintkit, zrobiłem też paczkę z dodatkowymi malowaniami. Spróbuję przygotować trochę egzotycznych malowań (Argentyna, Brazylia, Turcja).
Aha, po weekendzie wypuścimy też freewarową scenerię lotniska fabrycznego Hamble pod Southampton, gdzie produkowano te cuda techniki ;) Zostało do dokończenia kilka pierdółek.
W tym miejscu, jak zwykle, podziękowania dla temau A2A (Rob, Empeck, Some1) za pomoc przy rozwiązywaniu mniejszych i większych problemów natury technicznej.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #654 dnia: Sierpnia 09, 2014, 08:28:46 »
Co ciekawe, latał też w Polsce (zdaje się 1 szt.). Jakiś fotografii nie znalazłem, ale zdaje się tak wyglądał:

www.yoyosims.pl

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #655 dnia: Sierpnia 09, 2014, 17:18:38 »
Jest jedno zdjęcie w internetach, pokazujące polskiego Avro z rozwalonym podwoziem na lotnisku Mokotowskim.
Maszyna pomalowana raczej w brytyjski PC 10 (czyli znacznie ciemniejszy niż na modelu) + szachownice. Spód - albo szaro-niebieski, albo naturalne płótno. Skłaniam się ku drugiemu rozwiązaniu.

Mam nadzieję, że painktit wyjdzie jakoś szybko.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #656 dnia: Sierpnia 09, 2014, 22:51:19 »
A tak znalazłem:

Ja już fruwam:

www.yoyosims.pl

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #657 dnia: Sierpnia 09, 2014, 23:00:12 »
Jeden z testerów sprawdzał go w P3D i też chodzi - tak w razie czego, gdybyś używał.
Wracam do malowania hangarów Hamble - fabrycznego lotniska Avro :)

« Odpowiedź #658 dnia: Sierpnia 10, 2014, 19:39:16 »
Czy Cessna symuluje ochłodzenie poszycia samolotu?
Przedwczoraj włączyłem sobie locik, w tle demko ASN i wytrymowałem na wznoszenie. Pilot 82 kg, pasażerka koło 70 kg i po około 5 galonów paliwa. Przy około FL100 temperatura na zewnątrz spadła poniżej zera. Wykonywałem lot przez chmury przy wyłączonym ogrzewaniu rurki Pitota. W FSUIPC i w ASN włączone oblodzenie, ale nic się nie zablokowało (oblodziło rurki). Myślałem, że to przez krótki czas w powietrzu. Więc kontynuowałem lot w górę. Przy około FL185 pilot zemdlał, Cessna dalej szła w górę. Najwyżej osiągnęła FL227, tam już prędkość pionowa w górę była minimalna. Na slew zjechałem w dół i znów przelatywałem przez dwie chmurki. Dalej bez oblodzenia (a w każdym razie tak mi się wydaje). Samolot był już (powinien być) porządnie wychłodzony po około 50 minutach w ujemnej temperaturze. Przy kontakcie z chmurą powinien ładnie łapać oblodzenie.
Czy więc wyłapałem jakiś błąd, brak symulacji, czy po prostu nie trafiłem w odpowiednią chmurkę i/lub za krótko w niej leciałem?
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #659 dnia: Sierpnia 14, 2014, 23:03:18 »
Jest już ta sceneria, o której pisał Lukas. 50Mb, free: https://dl.dropboxusercontent.com/u/34537696/AvroFactory_Hamble.zip .

www.yoyosims.pl