Autor Wątek: FreeFalcon 5 / RedViper  (Przeczytany 72857 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
Odp: FreeFalcon 5 / RedViper
« Odpowiedź #105 dnia: Marca 04, 2009, 22:07:27 »
Użyłem siebie jako przykład pewnego rozumowania bo niby dlaczego miałbym używać czyjegoś jestestwa?  :002:

« Odpowiedź #106 dnia: Marca 05, 2009, 08:31:47 »
@Mark
Chciałbym, by team FF zrobił takiego OF z efektami graficznymi i fps z RV(FF5) - da się na wczoraj? Jeśli nie to ja zostaję przy OF 4.7 :D

No tak, jak zawsze drwiąco stwierdzasz, że RV i FF5 to tylko efekty graficzne. Zero jakichkolwiek konkretów. No i myślę, że na tym etapie dyskusję możemy zakończyć.

P.S. Jakby mi chodziło tylko o grafikę, to bym sobie odpalił np. LO.

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #107 dnia: Marca 05, 2009, 10:25:00 »
A mnie się podoba  :021: I jestem za tym żeby trochę polatać na tym multi, liczę na to że niebawem wyjdzie hotfix. Wydaje mi się ze FM jest bardziej realistyczny niż w OF, tak porównując z licznymi filmikami na YT z kabiny i huda F-16. Próbowaliście włączyć smoke gun i robić pętlę tak żeby trafić w to samo miejsce w którym zaczęliście? Ohhh ale wypas  :karpik
F-16C Block50 driver...

Offline Qba

• VFA-313
  • *
« Odpowiedź #108 dnia: Marca 05, 2009, 12:24:00 »
JankeS, lepiej ćwicz dogi i sam dance w AF póki co  :001:

Virtual Strike Fighter Squadron 313

"Failure to remove TrackIR prior to ejection may cause injury. If unable to remove TrackIR, a proper ejection body position (head back against the seat headrest) reduces the chance of injury from the TrackIR."

« Odpowiedź #109 dnia: Marca 05, 2009, 12:30:49 »
A mnie się podoba  :021: I jestem za tym żeby trochę polatać na tym multi, liczę na to że niebawem wyjdzie hotfix. Wydaje mi się ze FM jest bardziej realistyczny niż w OF, tak porównując z licznymi filmikami na YT z kabiny i huda F-16. Próbowaliście włączyć smoke gun i robić pętlę tak żeby trafić w to samo miejsce w którym zaczęliście? Ohhh ale wypas  :karpik

:622:

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #110 dnia: Marca 05, 2009, 14:21:02 »
No tak, jak zawsze drwiąco stwierdzasz, że RV i FF5 to tylko efekty graficzne. Zero jakichkolwiek konkretów. No i myślę, że na tym etapie dyskusję możemy zakończyć.

P.S. Jakby mi chodziło tylko o grafikę, to bym sobie odpalił np. LO.

Raczyłbyś uprzejmie wyjaśnić dlaczego się mnie uczepiłeś? Ja wiem, jakiś czas temu poróżniliśmy się ale wydaje mi się, że ten wątek nie jest zatytułowany "Brawo FF team" a Ty powinieneś w nim wyciągać na widok publiczny prywatne animozje? Wydaje mi się otwarcie napisałem, że nie podobają mi się kierunki w jakie zmierza wersja FF, teraz mogę jeszcze dodać, że nie lubię ludzi zakochanych w FF i nie znoszących krytyki i odczytującyh żart jako drwinę (a podobno cnota krytyki się nie boi).

PS. Przepraszam wszystkich za offtop i obiecuję nigdy więcej nie odnosić się publicznie do wypowiedzi pewnego osobnika, nawet jeśli dalej będzie imputował mi autorstwo słów nigdy nie pochodzących ode mnie.
« Ostatnia zmiana: Marca 05, 2009, 14:28:06 wysłana przez Wacha »

« Odpowiedź #111 dnia: Marca 05, 2009, 17:55:36 »
Uderz w dumę, a nożyce spadną. Już spieszę z odpowiedzią.

Po pierwsze, primo - To Ty się mnie uczepiłeś. Ostatnie Twoje 4 posty sprytnie odbijałeś piłeczkę, a kiedy pytałem się konkretnie i z zainteresowaniem co Ci nie pasuje to odpowiedziałeś również "z przymrużeniem oka". Kiedy wyszedł OF byłem podekscytowany, podjarany i w ogóle w 7 niebie. Przelatałem na OFie ładnych parę godzin (ze 3 lata) i nie żałuję. Natomiast jak masz tak lekceważąco odpowiadać na moje (i nie tylko moje) posty, to może nie wypowiadaj się w tym wątku? A może stworzyć nowy dział "piaskownica"...

[...] odczytującyh żart jako drwinę (a podobno cnota krytyki się nie boi).[...]
Po drugie, primo multimo - osoba wypowiadająca się nie może stwierdzić, w jaki sposób ktoś inny tą wypowiedź odbierze. To jak ja wyglądam, czy mam charyzmę itp. itd oceniają inni, nie ja.

[...] a Ty powinieneś w nim wyciągać na widok publiczny prywatne animozje? [...]
Po trzecie, super primo multimo- prywatne animozje to wyciągnąłeś na widok pisząc poprzedniego posta. Wątpię, żeby którykolwiek z obcych osób odebrała parę powyższych postów jako animozje (aczkolwiek nie mogę się wypowiadać w imieniu innych), co do naszego wspólnego grona znajomych, to pewnie już wiedzą o tym od dawna.

PS. Przepraszam wszystkich za offtop i obiecuję nigdy więcej nie odnosić się publicznie do wypowiedzi pewnego osobnika, nawet jeśli dalej będzie imputował mi autorstwo słów nigdy nie pochodzących ode mnie.
Rozumiem, że żaden z powyższych Twoich postów nie pochodziły od Ciebie.

[...] PS. Przepraszam wszystkich za offtop i obiecuję nigdy więcej nie odnosić się publicznie do wypowiedzi pewnego osobnika [...]

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #112 dnia: Marca 05, 2009, 18:43:28 »
Na PM z tą dyskusją.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #113 dnia: Marca 05, 2009, 20:14:20 »
Tak z ciekawości przeglądam Crashlogi na FF (a jest tego trochę) i zastanawiam się co pierwsze wezmą pod lupę... "ulepszony" UI czy np kontrolery blokujące się w czasie DF...

« Odpowiedź #114 dnia: Marca 05, 2009, 23:36:49 »
Oj widzę, że mój post stał się przypadkowo początkiem wymiany zdań :021:

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #115 dnia: Marca 06, 2009, 20:13:50 »
Raczej szkoleniem praktycznym z tematu: "Dlaczego nigdy nie będzie zgody wsród wielbicieli Falcona i ...(to już sobie daruję bo lubię swoje kolana a nie warto ich marnować z byle powodu)" :021:

« Odpowiedź #116 dnia: Marca 09, 2009, 13:00:46 »
Witam. W "niedalekiej" przyszłości, zamierzam zainstalować FreeFalcona 5.0. Ale mam 3 pytania:

1. Mogę zainstalować go na Falcona 4.0 AF, spatchowanego do wersji 1.0.13 ?
2. Zmienia się sytuacja z awionoką ? Trzeba czegoś uczyć się na nowo ?
3. Słyszałem, że kokpit wygląda miernie? To prawda ?

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #117 dnia: Marca 09, 2009, 13:06:48 »
Witaj.

Czytaj dokładnie. Wszystko masz opisane w tym wątku.

« Odpowiedź #118 dnia: Marca 09, 2009, 13:15:18 »
Witam. W "niedalekiej" przyszłości, zamierzam zainstalować FreeFalcona 5.0. Ale mam 3 pytania:

1. Mogę zainstalować go na Falcona 4.0 AF, spatchowanego do wersji 1.0.13 ?
2. Zmienia się sytuacja z awionoką ? Trzeba czegoś uczyć się na nowo ?
3. Słyszałem, że kokpit wygląda miernie? To prawda ?

1. FreeFalcon 5 jest produktem stand alone.
2. Dodano parę nowych rzeczy, takie jak wierniejsza obsługa HARMa czy śledzenie czterech celów na raz. Ale generalnie nic się nie zmieniło.
3. Kokpit 2D wygląda ciekawiej, ale jest (dla mnie) mniej praktyczny. W sumie to go nie używam. Kokpit 3D jest lepszy. Oczywiście zawsze może być lepiej ;).

« Odpowiedź #119 dnia: Marca 09, 2009, 13:29:57 »
Rozumiem, dziękuje za pomoc.
« Ostatnia zmiana: Marca 09, 2009, 13:38:30 wysłana przez koman »