Autor Wątek: Dodatkowe misje wyścigowe dla FSX:Acceleration  (Przeczytany 2356 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
Dodatkowe misje wyścigowe dla FSX:Acceleration
« dnia: Maja 30, 2008, 08:51:23 »
Aces wypuścili dodatkową paczkę misji wyścigowych dla trybu multiplayer. Dwie pierwsze rozgrywają się w Reno, trzecia to wyścigi szybowców w Austrii polegające na jak najszybszym przeleceniu przez bramki w określonej kolejności.
http://www.fsinsider.com/downloads/Pages/BonusAccelerationRacingMissions.aspx

Pozdrawiam!

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline Vulg

• *
  • Stalker
Odp: Dodatkowe misje wyścigowe dla FSX:Acceleration
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 31, 2008, 10:14:49 »
Kurde, może to ze mną jest coś nie tak, albo ja po prostu nie umiem latać :004:. Odpaliłem sobie jedną z tych misji i 20 sekund po starcie musiałem awaryjnie lądować. Tak skończył się mój pierwszy lot Mustangiem. OK, sobie myślę, coś tam obiło mnie się o uszy, że o silnik trzeba dbać w tym cacku. No to odpalam misję treningową w Reno. Podążam za wskazówkami instruktora dotyczącymi startu i lotu, czyli start z przepustnicą tak na 3/4, obniżenie obrotów do "zielonego pola", tylko, że wtedy wyprzedziłaby mnie byle Cessna, a po pewnym silnik i tak zaczął stukać. Jest gdzieś jakiś tutorial jak opanować tą maszynę? Acha i jeszcze kołowanie tą maszyną "to jakaś masakra normalnie jest". Lekki ruch orczykiem i 720 stopni w kółko.
If a zombie isn't fun to shoot, is it really a zombie?
Kropki

« Odpowiedź #2 dnia: Maja 31, 2008, 10:19:04 »
Acha i jeszcze kołowanie tą maszyną "to jakaś masakra normalnie jest". Lekki ruch orczykiem i 720 stopni w kółko.

Nie mam Acc, ale miałem podobnie w podstawce w Cubie. Pomogło znaczne zmniejszenie czułości orczyka w ustawieniach.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 31, 2008, 16:22:39 »
Vulg, podczas lotów "turystycznych" na mustangu, nie przekraczaj ciśnienia ładowania na poziomie 80. Jak chcesz użyć więcej, to musisz odpalić ADI (anti-detonation injection). Możesz też redukować obroty silnika przez zmianę skoku śmigła (ctrl + F2 zmniejsza skok, ctrl + f3 zwiększa, ctrl + f4 max skok śmigła, ctrl f1 - śmigło w "chorągiewkę")
Czyli, trzeba latać na 40-50% przepustnicy. Gdy przekroczysz określone ciśnienie ładowania (80) i do tego nie dasz ADI, wówczas bardzo szybko zniszczysz Sobie silnik. Podobnie jest to zrobione w Lublinie R.XIII i RWD-8. Tyle że tam nie ma ADI ;) i nie wolno zbyt długo latać na 100% mocy.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.