Autor Wątek: Il2 War. Nowy front, mods on.  (Przeczytany 19484 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Blakhart

• Trolle
  • *
Odp: Il2 War. Nowy front, mods on.
« Odpowiedź #60 dnia: Kwietnia 22, 2009, 10:56:13 »
Na 4k jest ok, ale mi chodzi tylko i wyłącznie o walkę powietrzną, która po 10-20 sek. przenosi się na poziom gleby...wiem, że nikt nie każe schodzić w dół za celem, ale czekam na slotach od kilku do kilkudziesięciu minut nie po to żeby polatać sobie i pooglądać widoczki tylko powalczyć z żywym przeciwnikiem. Spit vs 109 Mod obecnie bije na głowę IL2 War pod tym względem.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #61 dnia: Kwietnia 22, 2009, 11:55:18 »
... ale mi chodzi tylko i wyłącznie o walkę powietrzną, która po 10-20 sek. przenosi się na poziom gleby...wiem, że nikt nie każe schodzić w dół za celem, ale czekam na slotach od kilku do kilkudziesięciu minut nie po to żeby polatać sobie i pooglądać widoczki tylko powalczyć z żywym przeciwnikiem.

Zaden front jaki latałem nie opierał się na walce powietrznej. Nigdy.
Zawsze podstawą jest niszczenie z powietrza celów na ziemi.
Jeden CAD opierał się w jakimś stopniu na zniszczeniu samolotów przeciwnika, ale też nie do końca, bo "podstawowego" typu mysliwca była nieograniczona ilość.
Il2 WAR w tym wydaniu jest stosunkowo ubogi w porównaniu do AW, ale wiele innych zalet, które górują nad tamtym produktem ze wschodu. Jednym z nich jest latanie na zachodnich mapach. Bo ile razy mozna latać Smoleńsk '41 czy Lwów '44 ?
Piszesz Blak o klimacie ... w sumie to tak jest. Bf'y zoomują bo tak było. Poczytaj wspomnienia piltów obu stron.
"Niemiec zanurkował i widziałem jak oddalał się w kierunku Francji ..." takie stwierdzenia mozna znależć w co drugim raporcie alianckiego pilota. Walka nisko to raczej był wyjątek niż reguła. Tak jak napisałeś - nikt nie każe Ci leciec i walczyć nisko. Ale też nikt nie powiedział, że jeden atak nie może być jednoczesnie ostatnim.
Knocke walczył nad Anglią i Rosją a swoje pierwsze zestrzelenie zdobył w Norwegii w czasie swojego 160-go lotu bojowego bodajże ... W grze kills per mission wieksze od jednego to raczej norma - w realu był tylko jeden pilot który miał ten współczynnik równy 1.
Zaatakuj wtedy kiedy masz 100% pewności ze trafisz. Poluj - wtedy poczujesz ten klimat, jak to jest kiedy trzech wisi nad Tobą a Ty masz jeszcze 10km do brzegu kanału :004:

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline Blakhart

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #62 dnia: Kwietnia 22, 2009, 12:17:11 »
Historia-historią, gra-grą. Znam realia
A Ty Ramm sami się przyznajcie czy na misję lecicie żeby przeżyć, czy pozbawić życia (wirtualnego) przeciwników :004: .

chincz

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: Kwietnia 22, 2009, 12:43:37 »
Nie no... Ramm zawsze lata bardzo asekuracyjnie i nie wdaje się w awantury  :118:

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #64 dnia: Kwietnia 22, 2009, 13:02:17 »
Witam...
Ale marudzicie kolego  Blakhard.. aż wstyd.. a już was miałem pochwalić za przepiękną walkę z tymi czterema spitami....
Ja tam jestem Włochom wdzięczny.. za to że im się w ogóle chce... w dobie gdzie nikomu nic się nie chce..
Po pierwsze latanie z modami jest o niebo fajniejsze od latania bez modów..
Po drugie po trzykrotnym przejściu frontu od Finlandii aż po Berlin już mi się rzygać chce od ruskich maszyn..
Po trzecie w końcu BoB to bob ze spitem I który nie jest już taki straszny jak V. Po trzecie front jak front ma swoje wady i zalety inaczej się leci na froncie gdy coś konkretnego trzeba zrobić a inaczej na Spit vs 109 Mod gdzie sobie człowiek lata wysoko i czeka na większych leszczy od siebie.......

Tylko kiedy będzie jakiś Pacyficzny front... mam takie piękne skiny na japońskie maszyny...:)

Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

Offline Piniol

• JG300
  • *
« Odpowiedź #65 dnia: Kwietnia 22, 2009, 18:33:39 »
Był bardzo fajny pacyficzny front ale mało ludzi chciało latać zerami bo były wolniejsze od wildcatów co powodowało nierówne szanse. Staliśmy godzinami na slocie aż przyjdą przeciwnicy. Pamiętam Co do frontu nad kanałem to niewątpliwą wadą jest brak możliwości wykonania ataku taktycznego. Fajnie gdyby dodali możliwość robienia desantu na plażę.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #66 dnia: Kwietnia 22, 2009, 18:49:23 »
Pozdrawiam 306.
Boże, ja bym Zereczka za nic w świecie nie zamienił na te parówy...:)
Poza tym są jeszcze Ki.

Tu fakt jak już nie odpieranie czy wspieranie desantu, to chociaż jakieś konwoje czy obrona przed ostrzałem z morza by się przydała...
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #67 dnia: Kwietnia 23, 2009, 00:04:31 »
To wczujcie sie Panowie w klimat BoB, bo to co Oleg nam szykuje w nowej gierce to właśnie to samo co obecnie latacie (multi) tylko z lepszą grafą wody  :118: Już kiedyś o tym pisałem że jakoś nie czuję frontu"kanałowego". Mimo wszystkiego co tu mówicie (nawet Ramm) każdy liczy na spotkanie Spita lub Meśka. Ale i tak mnie cieszy taki front bo w końcu jest pełno 110tek  :021:
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #68 dnia: Maja 31, 2009, 02:32:23 »
     IL 2 WAR BoB 1940 zakończony , w końcu BLU udało się zniszczyć wszystkie lotniska wroga.
 Teraz czekamy na Sycylię 1943 , podziękowania dla wszystkich pilotów RED i BLU za wspólną
zabawę.

Salute!!!

« Ostatnia zmiana: Maja 31, 2009, 02:40:41 wysłana przez leszek660 »

« Odpowiedź #69 dnia: Maja 31, 2009, 02:59:11 »

Jeszcze obrazek!

« Odpowiedź #70 dnia: Maja 31, 2009, 13:45:57 »
     IL 2 WAR BoB 1940 zakończony , w końcu BLU udało się zniszczyć wszystkie lotniska wroga.
 Teraz czekamy na Sycylię 1943 , podziękowania dla wszystkich pilotów RED i BLU za wspólną
zabawę.

Salute!!!

Gratulacje dla blue. Przegraliśmy, bo nie dostaliśmy radaru  :001:

Nie jestem pewien czy teraz rzeczywiście kolej na Sycylię/Włochy 1943, czy raczej na Battles of Britain 1942.
next battles
http://www.il2war.com/

Jeśli już 1942, to mam nadzieję, że raczej w stylu Dieppe z wojskami lądowymi, zamiast powtórki z 1940...               

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #71 dnia: Maja 31, 2009, 22:08:15 »
Dieppe czy nie - > czekamy na A3ki  :021: ;)

Online PIT

• PAT
  • *
  • PAT , EKG_PIT
« Odpowiedź #72 dnia: Czerwca 01, 2009, 10:16:56 »
Polscy piloci ( choć wirtualni ) pokazali , że niemieckie maszyny w dobrych rękach pokonają każdego wroga.
Co by było , gdyby na BF ( niemieckich) w II wojnie latali nasi piloci.
Gratulacje wszystkim walczącym.  :banan :banan
Wygrała taktyka i zorganizowanie.
Tylko stały trening czyni Cię Mistrzem. Niech Moc będzie z Wami wirtualni lotnicy.
WSP dla Orłów. - od EKG_PIT

« Odpowiedź #73 dnia: Lipca 08, 2009, 02:41:36 »

IL 2 WAR BoB 1942 zakończony , uff nareszcie  :001:

Podziękowania dla wszystkich pilotów RED i BLU za wspólną zabawę.

Salute!!!

Linki do raportu z ostatniej misji i podsumowanie.

http://bob42.il2war.com/rep/rep_00295.html
      http://bob42.il2war.com/mapa.html

« Odpowiedź #74 dnia: Lipca 08, 2009, 07:30:25 »
Nareszcie koniec tej mapy !
Myślę, że wszystkim się już trochę znudziło latanie przez kanał.

Dzięki wszystkim za wspólną zabawę - tym ze strony red jak i blue.

S!
HL-EKG_Ralu