Autor Wątek: Revell VIIC 1:72 U-552 by Siara  (Przeczytany 25042 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Revell VIIC 1:72 U-552 by Siara
« dnia: Lipca 06, 2008, 19:12:47 »
Kiedyś na naszym forum był użytkownik Siara co sobie latał w SG4. Później różnie bywało, SG4 troszkę zmieniło działanie, Sturmowik się zmienił, a i pewna sytuacja wynikła na forum po której Siara stwierdził, że zmieni piaskownice. Niemniej ma się dobrze i od jakiegoś czasu dłubie nad czymś takim.

http://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=123846

Zaczęło się niewinnie, później powstało to:

http://u-552.blogspot.com/

Mnie osobiście poziom zwalił z nóg i stałem się fanem jego projektu. Teraz to w zasadzie projektów, bo ruszyły prace nad motorem BMW. Nosiłem się od dawna z zamiarem aby to tutaj wkleić, próbowałem go namówić aby sam to zrobił. Nadażyła się okazja więc może teraz się pojawi. Chciałbym więcej takich projektów oglądać na forum i IMHO spokojnie zasługuje na osobny temat.

Szacunek!
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
Odp: Revell VIIC 1:72 U-552 by Siara
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 06, 2008, 22:56:23 »
Miałem przyjemność rozmawiać z autorem powyższego dzieła - podziwiam za wytrwałość i talent.

Siara

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 07, 2008, 00:03:37 »
Dziekuje za cieple slowa i witam Was po raz trzeci.  :021:

Jak juz sie stalo jak sie stalo, bede Was informowal, co w stoczni na bierzaco piszczy.
Aktualnie wykanczam detale kiosku i w dniu dzisiejszym wykonalem tube do komunikacji.
Drut 1mm nawiercony, uformowany i zlutowany z 0,8mm drucikiem.

Jak zwykle newsy ze stoczni tu:  http://u-552.blogspot.com/

CDN...

« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 07, 2008, 12:17:48 »
Szacunek, to co robisz to prawdziwe dzieło, sam w wieku 14 lat robiłem także model okrętu "Nautilus", lecz moje dzieło nawet nie umywało się do twojego.  :banan
Moje GG 7791066

Glebas

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 07, 2008, 12:30:07 »
Dziekuje za cieple slowa i witam Was po raz trzeci.  :021: ...
Zegarmistrz.... Super!
Ciekawe za co go z piaskownicy wywalili?  Pewno im lufy z Lugierów pozmniejszał.  :karpik

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 07, 2008, 12:42:20 »
No Siara to czekam na BMW z jeszcze większą nadzieją. To nic że figurki drogie, robisz takie majstersztyki że dorzucę Ci się do tych figurek :002:, byle dzieło powstało.

S!

ps. aha jeszcze jedno, kiedyś (tak ze 3 lata temu) pokazywałeś duży model (pudło) chyba Ciotki Ju jeśli dobrze pamiętam. Udało się skończyć? Jeżeli tak to poproszę o fotki.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 07, 2008, 16:25:36 »
A ja już od dawna podglądam działalność Siary na forum o odpowiedniej tematyce  ;)

Siara

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Lipca 08, 2008, 01:35:12 »
Jeszcze raz wszystkim serdecznie dziekuje. :004:

Rutkov- BMW zaczne po skonczeniu krypy, moze jeszcze w tym roku. Co do ciotki Ju i innych Stukasow to spytaj mojej malzonki. Nie zebym mial do niej zal, mam przynajmniej miejsce na U-boata. A potrzeba wiele- 93 cm dlugi.
Tylko jak temu sie cos stanie to juz nie wiem czy bede taki wyluzowany. :021:

Siara

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Lipca 08, 2008, 09:42:46 »
Pracuje wlasnie nad hakami bezpieczenstwa. Rozmieszczone bo bokach gornej czesci kiosku, uzywane byly do przypinania szelek podczas sztormowej pogody.

CDN...

Siara

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Lipca 08, 2008, 11:10:22 »

CDN...

Siara

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Lipca 08, 2008, 21:52:27 »
Dodalem pare kabelkow z drucika 0,1mm.

Nawiercilem otworki pod barierki wkolo dzialka 20mm.

Zanim przykleje gorna czesc kiosku do dolnej, musze srodek pomalowac. Pozniej dostep bylby utrudniony.

CDN...

Siara

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Lipca 09, 2008, 22:29:03 »
Sprawa ma sie tak:
Znalazlem, wlasciwie to gosc o nazwisku Dougie Martindale podeslal mi takie oto zdjecie:

Jest to jedno z dwoch zdjec owego aparatu, drugie jest na nic.
Teraz sam nie wiem czy dobrze ze to zdjecie sie pojawilo, czy zle- bo od dwoch dni poszukuje innego ujecia, albo planow i nic. Wszystko jest jasne dla mnie, oprocz gornej plaszczyzny, a konkretnie tego bialego cycka w centrum.
Czy moglby mi ktos w tej sprawie pomoc?
Z gory dziekuje.

Siara

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Lipca 10, 2008, 10:30:39 »
Zrobilem ten box:

Zaokraglilem tez gorna czesc wentylatorow, aby byla podobna do wczesnej wersji 552. W zestawie sa one kanciaste pod pozna wersje z wentylatorami siatkowymi na gorze zamiast z boku.

TBC...

Siara

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Lipca 11, 2008, 01:09:34 »
Podkladowka.
Tamiya Fine Gray na burty i podloge, White na peryskopy:

CDN...

« Odpowiedź #14 dnia: Lipca 11, 2008, 21:42:14 »
Kolegom, którzy "nieruchawo" (czytaj pobieżnie , per noga) do tej pory śledzą postęp prac kolegi nad Ubootem- spójrzcie w bolooga Siary - przyjrzyjcie się takim szczegółom , jak peryskop , tudzież inne elementy , które sa wykonane z ogromną pieczołowitością i w jakiej skali -niektóre z nich!-sam jestem pod wrażeniem skali niektórych z wykonanych ręcznie extra elementów- to trzeba chcieć!!!. Dodajcie do tego ilośc pracy jaką Siara włożył w poprawianie Revelowskiego "kit-u" (np cały "hull"). To świadczy tylko o warsztacie modelarza...

Tak trzymac Siara !!! NIc tylko zyczyć wytrwałości , ale sądząc po dotychczasowym postępie prac, to miejmy nadzieję że finał nastąpi  i  będzie to istny oczopląs  w pozytywnym znaczeniu!

Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php