Autor Wątek: MiG-15 / MiG-17 Bear Studios  (Przeczytany 34574 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
MiG-15 / MiG-17 Bear Studios
« dnia: Lipca 15, 2008, 07:37:05 »
Wydali MiG-17 http://www.flight1.com/products.asp?product=mig17
Producentem jest Bear Studios (m.innymi MiG-15) i no muszę dodać, że całą dokumentację do modelu Wolfgen, czyli autor, dostał odemnie. Dlatego też jest dużo malowań PL, z tym, że oczywiście jak dla mnie do poprawy ;)
« Ostatnia zmiana: Listopada 17, 2012, 23:49:33 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Odp: MiG-17
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 15, 2008, 07:50:05 »
A czy MiG-15 i MiG-17 działają już poprawnie w FSX szczególnie z Accelaration?
Pisali jakieś dziwne rzeczy na swoim forum typu "uruchom FSX, wybierz samolot ze składanym podwoziem, potem dopiero MiG-a, to będziesz mógł składać podwozie"  :karpik

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 15, 2008, 07:57:11 »
Tekstury kokpitu na screenach wyglądają stanowczo jak w maszynie z FS9.

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 15, 2008, 08:15:36 »
Bo na stronie którą podlinkował Yoyo to właśnie jest napisane:

"Important Note: This product is not compatible with the DX10 "Preview" mode of FSX."

Czyli model z FS9.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 15, 2008, 16:39:05 »
No tak ale jak rozumiem pod DX9 w FSX powinien działać dobrze?

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 15, 2008, 19:03:10 »
Na pewno tak to zoptymalizowali, że samolocik działa w dx9. Tylko, że z racji bycia port-overem z FS9, może ostro klatkować w X.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 20, 2008, 00:30:34 »
... samolocik działa w dx9. Tylko, że z racji bycia port-overem z FS9, może ostro klatkować w X.

Poprzedni produkt czyli MiG-15 nie powodował większego spadku FPS, ale nie działał prawidłowo w kombinacji SP2/Vista - występowały typowe problemy z przezroczystością szyb itp. Dopóki FSX ma przełączanie pomiędzy DX9, a DX10 to brak zgodności dodatku z DX10 to nie problem, gorzej z niekompatybilnością z Acc/SP2 i Vistą.

Czy ktoś wie czy ten MiG-17 działa prawidłowo pod FSX Acc/SP2 i Vistą?

Na stronie producenta nie ma żadnej informacji, a niestety niektórzy producenci pomijają niewygodne informacje. Niby kosztuje niewiele, ale nie lubię kupować kota w worku.

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #7 dnia: Lipca 20, 2008, 00:40:28 »
Na tym screenie:

widać że spadochron nie wyświetla się porpawnie, chmury są "przed" nim.

Z drugiej strony

Z wewnątrz widać refleksy na szybie i "poprawny" (jakość Shockwave toto nie jest) celownik, więc wygląda ok. Chyba na więcej w przypadku portu z FS9 nie ma co liczyć.

Mnie tam nawet literki MiG i szachownice nie są w stanie przekonać do zakupu, bo kokpit jest moim zdaniem po prostu brzydki. 50zł lepiej już chyba wydać na to: http://www.skyunlimited.net/id2me262_fsx.htm. Też swojski klimat, a dostajesz dwumiejscówkę. :)

« Ostatnia zmiana: Lipca 20, 2008, 01:01:25 wysłana przez some1 »

« Odpowiedź #8 dnia: Lipca 20, 2008, 10:05:48 »
... bo kokpit jest moim zdaniem po prostu brzydki.

Fakt, ale jestem przyzwyczajony do wz zasadzie identycznego kokpitu z MiG-15 (też przecież od BS, niestety nie chodzi prawidłowo pod SP2/Vista), to jakoś bym to przebolał. Szczególnie, że mam sentyment do Lim-6bis bo latały jeszcze gdy zaczynałem robotę w lotnictwie.

50zł lepiej już chyba wydać na to: [Me262]. Też swojski klimat, a dostajesz dwumiejscówkę.

I tu też pytanko do tych, którzy kupili: Flight Replicas pod FS9 nie miały wysokich ocen jeśli chodzi o model lotu - czy przy okazji tworzenia/przerabiania Me262 pod FSX uległo to poprawie?

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #9 dnia: Lipca 20, 2008, 10:53:42 »
Toś mi pytanie zadał, a skąd ja mam wiedzieć czy realistyczny. Jak jest skrzydłami do góry to się wznosi, jak jest skrzydłami do dołu to spada, jak wyłączę silniki to zwalnia i też spada. Podejrzewam że tak samo zachowywał się prawdziwy 262, ale papierów na to nie mam   :021:

Modeli z FS9 też nie mam więc nie porównam.

Samolot nie ma żadnych wbudowanych awarii, więc przepustnicą można machać do woli czy też trzymać ją na 100% ile się chce.

« Odpowiedź #10 dnia: Lipca 20, 2008, 12:42:38 »
Otrzymałem informację od osoby posiadającej już ten dodatek (MiG-17 od BS), że przezroczystość szyb w kombinacji Acc/SP2 i Vista jest prawidłowa.

Przy okazji czy jakaś dobra dusza, znająca się robieniu samolotów do FSX przerobiłaby pliczek szyb od MiG-15 (są nieprzeźroczyste pod SP2/Vista)? Może i jakość MiG-ów BS nie jest najwyższa ale po przerobieniu tego pliku mogłaby powstać niezła (w zasadzie pełna) kolekcja naszych Lim-ów.

No chyba, że taka poprawka gdzieś istnieje, a ja po prostu do niej nie dotarłem. To wtedy poproszę o ewentualną wskazówkę gdzie tego szukać.

« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 14, 2008, 22:26:38 »
No dobra nie wytrzymałem i go kupiłem  :002:
Na razie wykonałem jeden krótki lot i żadnych niepokojących zdarzeń nie zauważyłem  :020:
Szyby są przezroczyste.
Oczywiście działa tylko w DX9 (w DX10 Preview brak tekstur)
P.S. Czy ktoś może potwierdzić, że Mig-15 też będzie działał?

« Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 14, 2008, 22:32:40 »
P.S. Czy ktoś może potwierdzić, że Mig-15 też będzie działał?

Niestety MiG-15 nie działa prawidłowo w kombinacji FSX Acc/SP2 i Vista64 (pod FSX SP1 jest OK) - główny problem to nieprzeźroczystość szyb. No chyba, że ktoś potrafi przekonwertować te pliczki m.in. z szybami.

Na razie wykonałem jeden krótki lot i żadnych niepokojących zdarzeń nie zauważyłem  :020:

Zastanawiam się nad tym MiG'iem - mam pytanko jak z przeźroczystością celownika i wyświetlaniem danych na ekranie radaru (w wersji z radarem oczywiście). Słyszałem, że coś tam nie końca działa w kombinacji FSX Acc/SP2 + Vista?

« Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 14, 2008, 22:52:23 »
Celownik jest przezroczysty dużo lepszy niż w MiG-15 gdzie praktycznie z tego co widziałem na screenach nic przez niego nie było widac.
Co do radaru to jeszcze nic nie namierzałem, ale da się go włączyć i uruchomić, muszę poczytać instrukcję jak go używać.
Acha i z ciekawych wersji są chińskie dwumiejscowe FT-5
Celownik i radar widać tutaj:

« Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 15, 2008, 10:11:15 »
Dzięki  Magneto!

Twój post przekonuje mnie do zakupu tej maszyny, na którą się "śliniłem" od jakiegoś czasu - ale nie byłem do końca pewny działania dodatku. Trzeba zbierać park maszynowy na nadchodzący okres jesienno-zimowy  :002:

Przy okazji zadam ponownie pytanie, czy ktoś potrafi przekonwertować MIG-15 (szyby głównie)? - widziałem, że ostatnia empeck zrobił konwersje Curtis Jenny z FS9 do FSX Acc. Może w podobny sposób da się "naprawić" MiG-15?