Tak jak w temacie,od czego najlepiej zacząć uczyć się latania w tym symulatorze?Od jakich rzeczy Wy zaczynaliście?,prosiłbym o jakieś wskazówki,bo tego jest tyle że mam mętlik w głowie i kompletnie nie wiem za co się zabrać.
Samolot: Cessna 172, ew. 182. Nie zaczynaj od benków

.
Jeśli dobrze zrozumiałem, przesiadasz się z Falcona, tak? Poćwicz korzystanie z trymerów, koordynowanie zakrętów (wszystko to, co robi za ciebie FBW w Falconie

), korzystanie z przyrządów zegarowych. Kiedyś na jakiejś stronie znalazłem takie fajne ćwiczenie:
1. Zaczynasz lecąc "straight and level" na wysokości 1000ft, przy prędkości 80kts.
2. Wykonaj wznoszenie do wysokości 2000ft. Staraj się utrzymać początkowy kurs i prędkość poziomą, oraz prędkość wznoszenia 500 ft/min.
3. Po osiągnięciu 2000ft wyrównaj lot, a następnie rozpędź się do 100kts. Pilnuj wysokości i kursu.
4. Wykonaj skoordynowany zakręt w lewo o 180 stopni - przechylenie 20 stopni (do kreski na zakrętomierzu), kulka w środku skali. Stała wysokość i prędkość.
5. Ustabilizuj lot, następnie zwolnij do 80kts. Pilnuj wysokości i kursu.
6. Zniżanie do 1000ft. Prędkość pionowa 500ft/min, stała prędkość pozioma i kurs.
7. Jeszcze jeden zakręt o 180 stopni. Powinieneś być teraz mniej więcej w miejscu, w którym zacząłeś oraz mieć identyczny kurs, prędkość i wysokość.
8. Powtórz całą "wiązankę", tylko tym razem skręcaj w prawo.
To powinno wykorzenić złe nawyki z F-16

.
Poćwicz starty i lądowania, i już możesz uczyć się nawigacji.
Ale mam jeszcze jedno pytanie:Dlaczego podczas lotu czy kołowania Cessna znosi mnie na lewo??na początku myślałem że Joy jest źle skalibrowany ale okazało się że to nie to,innymi większymi samolotami typu 747 nie ma takiego problemu prosiłbym o wytłumaczenie i z góry Dziękuje.
Normalne zjawisko związane z obrotem śmigła. Utrzymuj samolot na pasie sterem kierunku.
P.S Jest jakiś opis lotu od A do Z 747?Dla początkujących??Znalazłem tylko dla Cessny ale nie ukrywam że wolałbym zacząć latać na większych samolotach.
Loty 747 nie są raczej dla początkujących, ale z tego co pamiętam, w szkole Roda Macho chyba coś na ten temat będzie. Przynajmniej w FSX jest.