Autor Wątek: Top Gun 2: Maverick i Top Gun 3  (Przeczytany 33109 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Top Gun 2
« Odpowiedź #135 dnia: Czerwca 11, 2022, 13:32:43 »
Wzięli najgorsze zdjęcie w najgorszym momencie. A tu zdjęcie "korzystne" Kelly McGillis. Chyba bardzo spoko, nie?
Tak, nie wymagajmy od 65cio letniej kobiety, żeby była króliczkiem Playboya! Większość z nas w tym wieku może mieć ładny brzuszek i łysinkę, oraz solidne braki w uzębieniu lub popularną szufladę!

http://il2forum.pl/index.php?topic=9086.msg409942#msg409942
« Ostatnia zmiana: Czerwca 11, 2022, 20:09:23 wysłana przez KosiMazaki »
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

« Odpowiedź #136 dnia: Czerwca 11, 2022, 21:52:58 »
Wzięli najgorsze zdjęcie w najgorszym momencie. A tu zdjęcie "korzystne" Kelly McGillis. Chyba bardzo spoko, nie?
Tak, nie wymagajmy od 65cio letniej kobiety, żeby była króliczkiem Playboya!
http://il2forum.pl/index.php?topic=9086.msg409942#msg409942
No tak to jest ze zdjęciami "gwiazd"... bez "przygotowania" i po "przygotowaniu"...  ;D

Nie oglądałem jeszcze TG2, ale oczywiście pewnie możnaby tą postać wstawić... należy pamiętać, że pewnym pierwowzorem tej postaci w TG była kobieta, która potem zaszła naprawdę wysoko w systemie obronności USA... wszak Christine Fox (pierwowzór "Charlie") była zastepcą sekretarza obrony USA. W takiej roli to raczej uroda i wiek nie ma wielkiego znaczenia. Widać po prostu koncepcji na postać nie było i tyle...

« Odpowiedź #137 dnia: Czerwca 15, 2022, 10:09:49 »
Tak, nie wymagajmy od 65cio letniej kobiety, żeby była króliczkiem Playboya! Większość z nas w tym wieku może mieć ładny brzuszek i łysinkę, oraz solidne braki w uzębieniu lub popularną szufladę!

Wypisz wymaluj opisałeś mnie. ;)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Ostatnia zmiana: Lipca 11, 2022, 18:15:32 wysłana przez KosiMazaki »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline ESP

• *
  • Cloud Surfer
« Odpowiedź #139 dnia: Lipca 11, 2022, 23:06:55 »
Mogliby zrobić prequel o historii Vipera i ojca Mava.
AMD Ryzen9 5900X + beQuiet! ShadowRock3 // HyperX Fury 64GB 3200MHz // MSI MAG X570 Tomahawk // MSI RTX3080 OC 10GB // ASUS ROG SWIFT PG329Q // KIOXIA 2TB M.2 NVMe + Samsung 2TB SSD // beQuiet! PureBase500

« Odpowiedź #140 dnia: Lipca 23, 2022, 15:04:02 »
Nie wiem gdzie to wrzucić... Top Gun po polsku. Na Iskrach. Czyli "Tap Gón".

https://www.youtube.com/watch?v=fRkyOYlEyKs

Filmu nie widziałem, więc nie wypowiem się na ile dobrze wyszło. Ale zdjęcia spoko.

Offline ivn

• *
« Odpowiedź #141 dnia: Lipca 23, 2022, 17:57:07 »

Filmu nie widziałem, więc nie wypowiem się na ile dobrze wyszło. Ale zdjęcia spoko.

Świetne

Offline Marcin_B

• *
  • MABO
« Odpowiedź #142 dnia: Lipca 29, 2022, 17:09:27 »
Pożegnalny film bo zespół zakończył działalność  :(

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #143 dnia: Lipca 29, 2022, 17:44:27 »
Iskry na filmie są w prywatnych rękach i pewnie nadal będą się prezentować na pokazach lotniczych.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #144 dnia: Lipca 29, 2022, 21:22:10 »

Wieje reklamą ;) ale poza tym świetnie zrealizowany i fajnie się ogląda. Widać, że można zrobić i naprawdę dobry film lotniczy w naszych warunkach. Czekam na pełnometrażowy "Ucieczka na Bornholm"!
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #145 dnia: Września 01, 2022, 00:54:08 »
Ok, w końcu obejrzałem ten film na DVD.

Ocenię go tylko w dwóch kategoriach (rozrywka, realizm), bo w czymkolwiek więcej nie ma sensu.

A zatem:
- rozrywka: 8/10
- realizm: festiwal absurdu.   

Lepsze jutro było wczoraj.

« Odpowiedź #146 dnia: Września 01, 2022, 13:46:38 »
Ok, w końcu obejrzałem ten film na DVD.

Światowa premiera BR/DVD jest przewidziana na 01.11.2022 r. "Wink, wink".

Ocenię go tylko w dwóch kategoriach (rozrywka, realizm), bo w czymkolwiek więcej nie ma sensu.

To nie tak. Ocenianie tego filmu pod kątem realizmu nie ma sensu. A każdym innym aspekcie (zdjęcia, muzyka, efekty specjalne, co tam jeszcze...) jakiś sens ma.

Ja załapałem się na seans w zeszłym tygodniu. Jednak stwierdziłem, że wolę zobaczyć to na dużym ekranie. O dziwno, nawet było trochę ludzi, mimo że grają to... 3 miesiąc? Jak dla mnie film ok, bez szału. Ładne ujęcia Hornetów. Czasem ciężko jednak przymknąć oko na serwowane  głupoty. Ale ogólnie zabawa przednia i godny sequel. Szacunek dla Toma Cruise'a. 7/10
« Ostatnia zmiana: Września 01, 2022, 13:54:54 wysłana przez Jascha »

« Odpowiedź #147 dnia: Września 01, 2022, 21:54:39 »
Obejrzałem w weekend. Jak dla mnie film się po prostu obronił, pod każdym względem. A przede wszystkim: całkiem dobrze się oglądało i chyba o to chodziło. Nawet fabularnie wyszło nieźle (zwłaszcza wątek dotyczący relacji Mavericka i Roostera), a nawiązania do "poprzednich przygód" chwilami naprawdę chwytały za serce. Polecam, tym bardziej, że konkurencji w zasadzie nie ma.

Jeśli chodzi o realizm to ja również bardzo go sobie cenię, ale bez przesady - film się musi dać oglądać i "sceny walki" muszą mieć swoją dynamikę.  Wychowałem się na "Żelaznych Orłach" i serii Ace Combat i pamiętam jakim szokiem były dla mnie pierwsze walki we Flaming Cliffs: że ten cały dogfight to jakiś taki ślamazarny jest. Gdyby film miał idealnie odwzorowywać rzeczywistość to musiałby wyglądać tak:

https://www.youtube.com/watch?v=2uh4yMAx2UA

Ja bym chyba nawet godziny nie wytrzymał ;)

« Odpowiedź #148 dnia: Września 02, 2022, 02:11:06 »
Światowa premiera BR/DVD jest przewidziana na 01.11.2022 r. "Wink, wink".
Naprawdę? To nie wiem co kumpel kupił (ja nie wydałbym na to złamanego grosza. Nie kupuję kota w worku. Film, aby znalazł się na mojej półce musi mi się wpierw spodobać). Może podróbę kinową z dogranymi napisami. W każdym razie obraz i dźwięk były OK.

To nie tak. Ocenianie tego filmu pod kątem realizmu nie ma sensu. A każdym innym aspekcie (zdjęcia, muzyka, efekty specjalne, co tam jeszcze...) jakiś sens ma.
Uważam wprost przeciwnie. Co więcej, nawet film z 1986 jakiś realizm trzymał (poza F-5, udającymi MiG-i).
Całą wymienioną przez ciebie resztę wrzuciłem do wspólnego worka: rozrywka.

Mnie nie bawią filmy z serii "Gwiezdne wojny" (bo do tej kategorii ten film powinien zostać zaliczony. Zresztą akcja w górach to chyba kopia zniszczenia "Gwiazdy Śmierci"). Zdecydowanie wolę "Ślicznotkę z Memphis" :P 
Lepsze jutro było wczoraj.

« Odpowiedź #149 dnia: Września 20, 2022, 20:42:23 »