Autor Wątek: FSSB  (Przeczytany 7668 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
FSSB
« dnia: Sierpnia 19, 2008, 18:07:34 »
[wazelina dla RealSimulator]
Panowie... Powiem tyle: jeśli będziecie mieć trochę gotówki na wydanie (i Kotka w domu) to biegiem kupujcie tego moda. Właśnie jestem po pierwszym locie na tym cudzie i latanie teraz to czysta przyjemność. Już dawno nie miałem takiej fazy żeby fruwać nad Koreą ot tak dla samego fruwania :)

Mod przyszedł błyskawicznie - w poniedziałek wysłany z Hiszpanii, dotarł dzisiaj o 1400. Spodziewałem się, że będzie zapakowany w jakiś karton. Jakież było moje zdziwienie, gdy okazało się, że jest w ślicznej brązowej drewnianej skrzyneczce.
Instalacja przebiegła błyskawicznie i bezproblemowo. Potem kalibracja, załadowanie profilu i można było latać.

Różnica pomiędzy zwykłym Kotkiem a podrasowanym jest gigantyczna (łatwo się domyślić ;)). Miałem wcześniej parę drągów i Cougar różnił się w zasadzie tylko tym, że ciężej się machało stickiem (pomijając oczywiście wygląd i funkcjonalność). Po dzisiejszej krótkiej sesyjce z FSSB uważam, że nie powinno się produkować joysticków na sprężyny, kołyski czy inne tam wynalazki a tylko i wyłącznie na sensory nacisku :).

Jeśli ktoś się zastanawiał nad kupnem FSSB (tak jak ja - dłuuugo i w końcu zamówiłem pod wpływem impulsu) to niech nie zwleka i kupuje natychmiast. Gwarantuje, że nie będzie żałować.
[/wazelina dla RealSimulator]

Jedyny minus to to, że w wersji R1 "id plate" nie jest chromowana tylko pomalowana jakąś tandetna farbą i wyjątkowo łatwo ją zabrudzić.

PS.
Dziś jestem tak szczęśliwy, że nawet utrata kolana nie zaboli :D

Pozdrawiam
Właściciel FSSB serial no 521 ;D
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

BigMac

• Gość
Odp: FSSB
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 19, 2008, 19:56:02 »
Jedyne 450 euro + przesyłka. Półtora kafla na nasze...

Przytwierdzasz to jakoś do biurka?

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 19, 2008, 22:16:28 »
Wersja R1 kosztowała niecałe 400 euro razem z przesyłką i podatkiem (16%). Koszt całkiem spory biorąc pod uwagę, że jest to zabawka, ale nie żałuję.

Do biurka nie trzeba przytwierdzać, chyba że da się maksymalne ustawienie nacisku ;)
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 19, 2008, 23:15:25 »
W czasach kiedy nawet zapalniczka ma aparat 2 megapiksele, nawet jednego zdjęcia? Wstyd  :118:
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

kRzaQ

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 19, 2008, 23:26:12 »
WoW... Ja po zmianie z Logitech Wingman Force3D na 'kotka' balem sie ze mi bedzie bardzo brakowac forcefeedbacka i ze taka masa kasy wydana na to cudo bedzie mnie bolec.. ale jednak nie - na nic innego bym nie zamienil(poki co ;) )  Ale zeby MOD był drozszy od samego joya.... ?!  Masakra! Musi byc rzeczywiscie wypas skoro nie zalujesz :)

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 20, 2008, 00:01:50 »
Hehe on z podniety nie potrafi wrzucić zdjęć na forum  :118:  Jedynie mmsa wysłał, nasmarował tego posta, po czym zabrał kociaka do łóżka i jutro się odezwie :003:

Poruczniku za wazeliniarstwo i zmniejszenie morale w 13WELT zajmujesz miejsce LEAD'a aż do odwołania  :118:  :004:

Ps. Ale mnie nakręciłeś  :karpik
F-16C Block50 driver...

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 20, 2008, 07:18:43 »
Witam,też się przymierzam do tego moda,ale za jakiś czas.Załączam zdjęcia oraz link.

pozdrawiam,vito_zm

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 20, 2008, 07:22:29 »
Przepraszam,zapomniałem dołączyć link
http://cougar.frugalsworld.com/fssb.php

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 20, 2008, 08:22:51 »
Hehe, no fakt. Mało brakowało i spałbym z Kotkiem, ale kabel USB był za krótki :D

Foty, którymi wczoraj torturowałem Jankesa:

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 20, 2008, 15:29:00 »
Szyk!  :icon_cool:
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 20, 2008, 17:02:52 »
Foty, którymi wczoraj torturowałem Jankesa:

No nikt już dawno mnie tak psychicznie nie zmolestował  :karpik

:004:

S!

F-16C Block50 driver...

kRzaQ

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 25, 2008, 18:35:39 »
Szukałem, szukałem, szukałem... znalazłem ;D

Panowie. Sprzedajmy domy, kupmy spadochrony, zamieńmy żony na kadłub wyposażony, a potem to już nas tylko będą przez słomkę karmić jak się zrośniemy z komputerem, o ile sie dostaną pod maskę tlenową :P

http://www.realsimulator.com/html/simulation.html

Gerrah nie pytałem gdzieś to kupił bo mi glupio bylo nie wiedziec, ale pewnie stad.  Ciekaw jestem za jak krótki czas kupisz kokpit :P

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 25, 2008, 19:13:42 »
Eee, bez przesady, FSSB nie jest aż tak drogie... Popatrz na ASG, tam to dopiero niektórzy ludzie ładują dużą forsę. :)

Kokpit jeśli już będę musiał mieć to wolę sam zrobić - większa frajda :)

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: Września 04, 2019, 16:53:06 »
Po 11 latach w końcu kupiłem  ;D Najnowszą wersję FSSB R3 Lighting, od R1 różni się tym, że lekko się odchyla jak w prawdziwym F-16. Wrzuciłem filmik na YT jakie są maksymalne odchylenia drążka dla ustawień 13 funtów (max) siły nacisku dla wzniosu i 8.13 funta dla osi pochyłu (można maksymalnie ustawić 13 funtów). Sprzęt drogi ale wykonanie i działanie pierwsza klasa - polecam!

https://www.youtube.com/watch?v=ix0bQzVVUGw
F-16C Block50 driver...

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #14 dnia: Września 04, 2019, 20:40:51 »
Szacun! :684: :joystick:
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"