Autor Wątek: Mod nad modami  (Przeczytany 63802 razy)

Offline Lewy

• *
  • Prowadzę, nie piję
Odp: Mod nad modami
« Odpowiedź #300 dnia: Grudnia 18, 2009, 14:49:46 »
Polecam http://www.youtube.com/watch?v=X_3nnjl5YTM&feature=player_embedded

Jest i polski ślad ;)

Dzięki Ranvers, jeden z lepszych filmików jaki widziałem. A ja dziś przypadkiem natrafiłem na coś takiego:
http://www.youtube.com/watch?v=GxLv6f1evIM
Jak dla mnie wymiata, filmik ale przede wszystkim podkład muzyczny. To chyba chorwacki język tak?

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #301 dnia: Grudnia 18, 2009, 15:18:10 »
Po Czesku śpiewa. Sam filmik przedni jest. Widać dbałość o szczegóły, itd.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Daniel_Landa
« Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2009, 15:24:59 wysłana przez KosiMazaki »
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #302 dnia: Grudnia 18, 2009, 20:07:51 »

Po obejrzeniu pierwszego z nich , zbieram zęby z podłogi , a  "sound track" z drugiego chodzi za mną cały czas
i od godziny słucham tylko tego.
  Zdumiewające rzeczy można zrobić z iłkiem , pozdrawiam i dziękuje za linki .

Offline PIT

• PAT
  • *
  • PAT , EKG_PIT
« Odpowiedź #303 dnia: Grudnia 27, 2009, 21:55:55 »
Rozczulacie się tu nad efektami Panowie , a ja do dziś nie mogę wklepać tej wersji U 1.2.
Z każdego adresu błędy, co może rozłożyć każdego, nawet wytrwałego. I tak oto nie mogę Wam wtórować - choć to też oglądałem, ale sam tego nie doznałem.
Może dobry duszek , jakiś "ok"  gargamelek podpowie, jak wgrać U1.2 na 1.1 czyli skąd to zaczerpnąć bez błędów.
Biorę te 8 plików z AAA i ciągle błędy , inne adresy też błędy.

A tak poza tym skoro to już dziś piszę to wszystkim moderatorom najlepszego w Nowym 2010 Roku. :564:
Oby nam tak Iłka zmienili , byśmy sądzili , że to REAL.
Tylko stały trening czyni Cię Mistrzem. Niech Moc będzie z Wami wirtualni lotnicy.
WSP dla Orłów. - od EKG_PIT

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #304 dnia: Grudnia 27, 2009, 22:39:51 »
UP 1.2 już nie jest w modzie :D. Trzeba ściągnoć sobie UP 2.0 . Najlepiej wersję torrentową.
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #305 dnia: Grudnia 27, 2009, 22:44:10 »
PITowi chodzi o UI z AAA, nie o UP ;p

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #306 dnia: Grudnia 27, 2009, 23:03:38 »
Domyślam się. Zdecydowanie więcej teraz oferuje UP 2.0. No chyba, że mu jest do czegoś konkretnego potrzebny UI.
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Offline srk76

• *
  • =PFT=Sroka76
« Odpowiedź #307 dnia: Grudnia 28, 2009, 15:52:11 »
Z każdego adresu błędy, co może rozłożyć każdego, nawet wytrwałego. I tak oto nie mogę Wam wtórować - choć to też oglądałem, ale sam tego nie doznałem.
Może dobry duszek , jakiś "ok"  gargamelek podpowie, jak wgrać U1.2 na 1.1 czyli skąd to zaczerpnąć bez błędów.
Biorę te 8 plików z AAA i ciągle błędy , inne adresy też błędy.
Spóźniony prezent ;) Trochę do pokombinowania ale jest.

http://forum.warbirds.pl/viewtopic.php?p=23695#23695

« Odpowiedź #308 dnia: Lutego 06, 2010, 13:32:56 »
Witam! pewnie zaraz po mnie pojedziecie ale mam takie pytanie - jakim cudem na tych filmikach jest taka dobra grafika? ludzie, zamazywanie obrazu itp? Jakieś mody? jeśli tak to skąd je pobrać i jak zainstalować?

« Odpowiedź #309 dnia: Lutego 06, 2010, 13:41:06 »
Witam! pewnie zaraz po mnie pojedziecie ale mam takie pytanie - jakim cudem na tych filmikach jest taka dobra grafika? ludzie, zamazywanie obrazu itp? Jakieś mody? jeśli tak to skąd je pobrać i jak zainstalować?

Wg mnie, dodatkowe efekty np: rozmazywanie obrazu, dodawane są później w programach do edycji filmów.
Jeżeli się mylę to proszę o poprawienie.
Pozdrawiam.

Offline PIT

• PAT
  • *
  • PAT , EKG_PIT
« Odpowiedź #310 dnia: Czerwca 11, 2010, 11:58:40 »
Nie wiem, czy piszę w dobrym wątku, jeśli nie to niech moderator mnie poprawi.
Otóż chodzi mi o nowy mod UP2.01.
Czy nasi kochani konstruktorzy nie mogliby poprawić maszyn tak by wychylenia sterów były prawidłowe. Zauważyłem, że ster kierunku w maszynach nie ma pełnego wychylenia. Nawet w przypadku samolotu BF-109 na większych prędkościach jego wychylenie jest ograniczone mocno w kącie. A przecież "normalnie" można było go wychylić do maximum.
Brak tu jest realizmu, uniemożliwiającego realizację dobrych figur w walce. Bo co to za messerchmitt co na 420 km/godz. ledwo wychyla ster kierunku. W mustangu jest lepiej, choć brak pełnego wychylenia, czyli manewrowości.
Może nasi " konstruktorzy" zwrócą na to uwagę i poprawią w nowych modach ( samoloty z *) zakresy kątowego wychylenia wszystkich sterów, a głównie steru kierunku.
Tylko stały trening czyni Cię Mistrzem. Niech Moc będzie z Wami wirtualni lotnicy.

« Odpowiedź #311 dnia: Czerwca 11, 2010, 15:35:41 »
Czy nasi kochani konstruktorzy nie mogliby poprawić maszyn tak by wychylenia sterów były prawidłowe.
Mogliby.
Brak tu jest realizmu, uniemożliwiającego realizację dobrych figur w walce.
Iłek to symulacja taka na niby, a prawdziwe obliczenie ile skręci Bf 109 jak wychylisz sterem 20 stopni
w lewo ,przy prędkości 420 kilometrów na godzinę na wysokości 2032 metrów w powietrzu o gęstości
takiej czy owakiej itp,itd... zajęło by specjalistycznemu oprogramowaniu statystycznemu pecetowi pewnie
3 dni .
Pozdrawiam  :001:
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

Offline PIT

• PAT
  • *
  • PAT , EKG_PIT
« Odpowiedź #312 dnia: Czerwca 11, 2010, 21:19:16 »
Chyba nie zrozumiałeś kolego. ??? ???
Chodzi o to, że wychylenia kątowe są za małe. Wystarczy je powiększyć w odpowiednim pliku tekstowym silnika IŁka. Popatrz na stojącą maszynę, a zauważysz, że ster kierunku nie dochodzi do skosów steru wysokości. Kąt wychylenia jest za mały i o to tylko chodzi, a jak samolot będzie się zachowywać zostaw to pilotowi. Jak piszę wyżej dla większych prędkości niektóre maszyny mają zmniejszenie tego kąta steru kierunku.
Jest to łatwe dla znawcy JAWY, nie  dla laika, bo skoro jest SU-26 mający szybkie obroty na lotce  - to można.
Chodzi mi o kąt wychylenia a zapisanie go można sądzę porównać do innych wpisów i nie byłoby to trudne.

« Odpowiedź #313 dnia: Czerwca 12, 2010, 08:35:06 »
...Chodzi o to, że wychylenia kątowe są za małe. ..
To może podaj jakie były w prawdziwym samolocie, który masz na mysli, sprawdź dla konkretnej wersji/serii produkcyjnej i podaj na Forum. Może da się 
...je powiększyć w odpowiednim pliku tekstowym silnika IŁka....
:001:
Leszek

« Odpowiedź #314 dnia: Czerwca 12, 2010, 08:45:10 »
Pitowi nie chodzi o skuteczność steru kierunku przy dużej prędkości, ale o to, że wtedy ster wychyla się tylko częściowo (nie sprawdzałem, ale wg mnie powinien wychylać się wtedy również w skrajne położenia). Ma to chyba związek z zasymulowaniem sił na sterze kierunku. Wg mnie zmiana tego wcale nie jest prosta, no chyba, że dla Zefira...
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...