Jascha, jak przejrzysz te poprawki, co przysłałem, to napisz, jak którejś nie uznajesz. To tak na przyszłość, cobym wiedział, na czym stoję.
Poprawki wpisałem (wysłałem je też najpierw Kuschowi). Wszystkie poza "flary" zamiast "cele pozorne", bo tu nie jestem pewien. Na stronie DCS jest -
"For the programming of countermeasure dispensers, the UV-26 control panel is used. Depending on the type of threat, the pilot can set the appropriate dispenser program for expending chaff and/or flares." Czyli dla mnie UW-26 to nie tylko wyrzutnik flar. W jego skład wchodzą kasety z flarami tak jak napisał Kusch. Poza tym także "folia".
Tu poprawki Bucica, żey ewentualnie do debaty były jak ktoś ma jakieś uwagi:
Siłowa konstrukcja -> konstrukcja nośna
wypełniacz ulowy -> wypełniacz komórkowy *
cele pozorne -> raczej po prostu flary
turbodoładowany -> turbowałowy
transmisja mocy jest przenoszona -> moc jest przenoszona ew. transmisja mocy jest realizowana przez...
system kierowania śmigłowcem -> system sterowania śmigłowcem
trzyfazowego -> raczej trójfazowego
konwertowane do 500W **
w komplet instalacji -> w skład
ciśnienia powietrznego -> tylko ciśnienia*** albo czujniki centrali danych aerodynamicznych
z spryskiwaczami -> ze spryskiwaczami
spina informacje -> zestawia informacje
* Sformułowanie popularne, ale ja bym dostał opierdziel od profesurów za to.
** Podejrzanie wygląda. Nie powinno być "regulowane"?
*** Bo czujniki CDA mierzą różne ciśnienia - nie wiem, czy da się te ciśnienia określić jednym słowem.
Jeszcze raz dzięki za zainteresowanie i poświęcony czas.

Świetna robota Jascha z tym manualem, bardzo się cieszę że ktoś ma ochotę mnie wyręczyć przy DTP
Mam przy tym nieśmiałe pytanko - jakie narzędzia wykorzystałeś do zabawy z DCSowym pdf'em?
W sumie chętnie bym się pisał na zabawę od strony graficznej i wykończenie pdf'a. Jak dam radę czasowo, bo chciałbym też coś potłumaczyć.
Narzędzia użyte: MS Word, konwersja z doc na pdf.

Okładka rozdziału edytowana w Adobe i zapisana jako oddzielna strona. Okładka manuala... Print Screen i obróbka w GIMP.

Generalnie dość chałupnicze metody, ale wyszło całkiem ładnie.

Jeszcze dziś przygotuję taki szablon z tym layoutem, żeby osoby które chcą, mogły od razu pisać w czymś takim. Lub też żeby kto inny mógł składać pdf, jak zajdzie potrzeba. Wrzucę później.
pozdrawiam