Autor Wątek: Sposoby zakupu DCS "Black Shark"  (Przeczytany 51615 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline krmichal

• *
  • gg: 3008541
Sposoby zakupu DCS "Black Shark"
« dnia: Października 23, 2008, 00:37:03 »
Znalazłem jakiś sklep (przy mojej znajomości rosyjskiego było to dość bolesne doświadczenie), który niestety za wysyłkę do Polski dolicza sobie 600 rubli (tyle co sam towar)... Nie chcę dofinansowywać poczty (wszystko jedno czyjej) bardziej niż twórców DCS... Nadal jest to mniej niż będzie zapewne kosztować wersja angielska, no ale... Może gdybym bardziej uważał na lekcjach rosyjskiego w podstawówce, nie było by mi teraz szkoda dopłacić ;)
Powtarzam się, ale... jak ktoś znajdzie tańszy sklep, proszę o link.

PS. Może nie wszyscy wiedzą, ale są 2 wersje wydania: w pudełku DVD, za równowartość ok. 60 zł, oraz w pudełku "jewel", za ok. 35 zł (wg. średniego kursu rubla). Ciekawe czy z zachodnią wersję będzie podobnie ;)

Wydzieliłem posty związane z zakupem symulatora DCS "Black Shark" z wątku o DCS 

Kusch
« Ostatnia zmiana: Października 24, 2008, 13:46:47 wysłana przez John Cool »
"Każdy głupi umie latać z silnikiem."

Odp: Sposoby zakupu DCS "Black Shark"
« Odpowiedź #1 dnia: Października 23, 2008, 01:39:14 »
 Krmichal@

Jeśli to możliwe to podaj linka do tego "drogiego" sklepu :001:

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Października 23, 2008, 01:48:10 »
Może wspólne zamówienie? :D Nawet jak jakiś koszta dojda to przy 20 chłopa powinno wyjśc taniej. No i kto wie moze jakiś rabat :D

Tylko trzeba się dowiedzieć jakie są konkretnie różnicie i ile z nich można odkręcić. Poza tym zastanowić się nad sensem całej akcji. Skoro pięć lat się czekało, to i dwa miechy więcej też można. Grunt to spokój i kubeł zimnej wody na łeb :).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Października 23, 2008, 07:29:41 »
Ja się piszę na taką akcję, nawet na wersję Rosyjską.  :002: Jerzeli(Jeżeli) ktoś z lokalizuje(zlokalizuje) możliwość kupna w Kaliningradzie DCS'a to nie trzeba martwić się o transport. Mam kogoś kto regularnie tam jeździ.

« Ostatnia zmiana: Października 23, 2008, 07:45:17 wysłana przez Kos »

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #4 dnia: Października 23, 2008, 07:39:10 »
Też deklaruję chęć zakupu w zorganizowany sposób.
11:05 PM

Offline krmichal

• *
« Odpowiedź #5 dnia: Października 23, 2008, 08:35:42 »
Poza tym zastanowić się nad sensem całej akcji. Skoro pięć lat się czekało, to i dwa miechy więcej też można. Grunt to spokój i kubeł zimnej wody na łeb :).

Tu nawet nie o to chodzi. Rosyjska maszyna, to i fajnie było by mieć rosyjską wersję symulatora na półce, nawet jeśli później przyjdzie kupić angielską :)

Jeśli to możliwe to podaj linka do tego "drogiego" sklepu :001:

Jak mi się uda ponownie znaleźć (wczoraj jakoś przypadkiem trafiłem - bukwy nie są moją drugą naturą), niestety link w domu został.

Offline krmichal

• *
« Odpowiedź #6 dnia: Października 23, 2008, 09:55:22 »
OK, znalazłem. Niestety nie wiem czy mają wersję DVD-Box, bo nie umiem znaleźć ;)
http://www.hotcd.ru/cgi-bin/index.pl?5==45973
Tzn. nie wiem czy wysyłają do Polski, ale w formularzu można wybrać "Polsza", i dolicza sporą kwotę do kosztów wysyłki, więc wydaje mi się, że moje rozumowanie jest uzasadnione. No i jeszcze jedno - nie mam pojęcia jak z terminem dostawy, ale na jednej ze stron przewinęło się "3 niedziele" ;)
Koszt gry (wersja "uboższa") + wysyłka, to 370 rubli, a dopłata za wysyłkę do Polski: 600 rubli... Teraz chyba rozumiecie, co mnie zniechęciło.

« Odpowiedź #7 dnia: Października 23, 2008, 20:14:19 »
Ja się deklaruje na wzięcie udziału w tej operacji tylko jeżeli kolega Mazak, Razdoble lub inny znany mi forumowicz podejmie się zażądania (zarządzania) tą operacją  :021:.
PS: W sklepie dostępna jest również wersja box za 574 ruble http://www.hotcd.ru/cgi-bin/index.pl?5==45971

// ----------------------------------------------

Ortografia! :icon_luger_148: John Cool.

« Ostatnia zmiana: Października 23, 2008, 20:24:10 wysłana przez John Cool »

« Odpowiedź #8 dnia: Października 23, 2008, 20:47:43 »
Witam!
Jako wasz nagminny czytelnik ;-) postanawiam się dołączyć do zorganizowanego zakupu. Moja opcja - jeśli jest możliwa wersja ang (podobno można zmienić z rus->ang)
Lukas

« Odpowiedź #9 dnia: Października 23, 2008, 21:02:25 »
Witam!
Jako wasz nagminny czytelnik ;-) postanawiam się dołączyć do zorganizowanego zakupu. Moja opcja - jeśli jest możliwa wersja ang (podobno można zmienić z rus->ang)
Z tego co wiem to tylko menu mozna zmienic na jezyk angielski , reszta jest po RU

« Odpowiedź #10 dnia: Października 23, 2008, 22:29:34 »
krmichal@

W sumie 370 +600 rubli to i tak mniej niż stówka na nasze , rzeczywiście wysyłają za granicę,chociaż istnieje pewne ryzyko że coś się
 pokmini podczas zamawiania , do tego ten czas realizacji do trzech tygodni to może faktycznie  lepiej zaczekać na "europejską wersję".

« Odpowiedź #11 dnia: Października 23, 2008, 23:23:32 »
   Ryzyk fizyk , zamówienie poszło  :001:.w tym sklepie który "skazał " Krmichal.
 Żeby tylko zamiast płytki nie przyszło dwóch ogorzałych miśków i nie zarządali nerki :karpik
.

« Ostatnia zmiana: Października 23, 2008, 23:29:37 wysłana przez leszek660 »

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Października 23, 2008, 23:37:44 »
   Ryzyk fizyk , zamówienie poszło  :001:.w tym sklepie który "skazał " Krmichal.
 Żeby tylko zamiast płytki nie przyszło dwóch ogorzałych miśków i nie zarządali nerki :karpik
.

A jaka forma zapłaty? Bo wróżę maila:

Оплата PayPal по счету 165XXX через систему Z-PAYMENT НЕ принята! Причина: Нарушены правила оплаты, платежи из Вашей страны запрещены. Возврат платежа будет выполнен в ближайший рабочий день.

"XXXX płatności PayPal za pośrednictwem Z-PAYMENT NIE akceptowane! Powód: naruszenie płatności, płatności z Twojego kraju jest zabronione. Zwrot płatności będzie dokonana na najbliższy dzień roboczy."

« Odpowiedź #13 dnia: Października 24, 2008, 00:04:11 »
   Płatność przy odbiorze na poczcie  :002:, poniżej potwierdzenie ;

Zdarzenie traktuję eksperymentalnie , przy płatności zaznaczyłem kartę kredytową Visa ,
ale w potwierdzeniu jest inaczej , poza tym nie pojawiło się przekierowanie na PayPal .

Offline Hegemon

• *
  • DCS Pilot na L4
« Odpowiedź #14 dnia: Października 24, 2008, 02:33:12 »
Witam kolegów znalazłem kolejny sklep, który oferuje wysyłkę za granice Ка-50: Черная акула.
(Realizacja zamówienia do 10 dni roboczych.)
http://shop.bambook.com/scripts/pos.showitem?v=2&ite=101604

Ja już zamówiłem, zobaczymy co z tego wyjdzie.
"Źle, źle zawsze i wszędzie"