Autor Wątek: Zmiana języka w DCS (Ka-50 Black Shark) z rosyjskiego na angielski  (Przeczytany 10918 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

303_Tees

• Gość
Zmiana języka w DCS (Ka-50 Black Shark) z rosyjskiego na angielski
« dnia: Października 26, 2008, 10:38:04 »
Witam.
Wczoraj dostałem do ręki wyżej wymienioną grę od znajomego z Ukrainy (tzn. pracuje ze mną teraz w Irl.) i był w domu na urlopie.I teraz moje pytanie już po przez usuniecie jednego folderu mam język angielski w menu.
Ale na filmikach producenta zamieszczonych na płycie DVD widać ze także napisy w kokpicie pod przełącznikami mają po angielsku.Ja niestety mam po rosyjsku , czy ktoś wie czy na tej rosyjskiej wersji da się jakoś włączyć angielski podpisy w kokpicie.
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 25, 2008, 20:29:20 wysłana przez John Cool »

Offline Kusch

• Global Moderator
Odp: Zmiana języka w DCS (Ka-50 Black Shark) z rosyjskiego na angielski
« Odpowiedź #1 dnia: Października 26, 2008, 10:43:23 »
Z tyłu na pudełku jest kod, który należy wpisać w menu opcji, a dokładnie w panelu: Купь оригинал
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

« Odpowiedź #2 dnia: Października 26, 2008, 11:08:44 »

Jak dla mnie to angielskie podpisy w ruskim helikopterze  nie pasują , żeby był klimat to musi być cyrylica, inna sprawa że do treningu to się może przydać .

303_Tees

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Października 26, 2008, 11:15:24 »
ehh
« Ostatnia zmiana: Października 26, 2008, 11:26:04 wysłana przez 303_Tees »

« Odpowiedź #4 dnia: Października 26, 2008, 22:06:25 »
Ale na filmikach producenta zamieszczonych na płycie DVD widać ze także napisy w kokpicie pod przełącznikami mają po angielsku.Ja niestety mam po rosyjsku , czy ktoś wie czy na tej rosyjskiej wersji da się jakoś włączyć angielski podpisy w kokpicie.
Pozdrawiam.

Sprawa prosta. Zmianę napisów w kokpicie z rosyjskich na angielskie masz w opcjach.

poko24

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Października 27, 2008, 08:01:06 »
^^ Taka operacja zmieni tylko język jakim zostały napisane "metki" pojawiające się po najechaniu na zegary i przełączniki kursorem myszki.

Zastanawiam się czy da radę jakoś przetłumaczyć "Training", by instruktor w grze mówił po polsku... Ja bym się za to tłumaczyć zabrał (i mniej, ale treściwiej)... gdybym znał rosyjski :(.

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Października 27, 2008, 09:01:26 »
To jest niezły pomysł.Z rozpedu mozna by spróbowac nagrac tez betty ..... w naszych polskich hindach jest ona po polsku.
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #7 dnia: Października 27, 2008, 15:05:43 »
Z rozpedu mozna by spróbowac nagrac tez betty ..... w naszych polskich hindach jest ona po polsku.
Nie tylko Hindach ;) swoją drogą jest ona nagrywana często w bazach gdzie maszyny stacjonują... jeżeli znajdzie sie tam jakaś kobieta, której głosu załogi chcą słuchać ;)

« Odpowiedź #8 dnia: Października 27, 2008, 16:38:55 »
Zwana potocznie Nataszą  :004:

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: Października 27, 2008, 17:33:45 »
jeżeli znajdzie sie tam jakaś kobieta, której głosu załogi chcą słuchać
Dla mnie moze byc własna żona. :002:
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 25, 2008, 20:16:08 »
Podepnę się pod temat.

A My ze Stachoo zrobiliśmy podmiankę plików i mamy w zasadzie wszystko po angielsku, łącznie z treningami. Można się ich spokojnie nauczyć. A potem to już bez znaczenia. Generalnie rosyjska wersja ma lepszego "lektora", tylko jak dla mnie za szybko on mówi. W angielskiej jest flegmatyczny anglik. Do podmiany jest ok 1GB danych wziętych z angielskiej instalki nabytej w sposób legalny.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline uziel101

• 16th VTFS
  • *
  • samoloty, czołgi, pociągi
« Odpowiedź #11 dnia: Maja 10, 2009, 13:03:16 »
Hej  :001:

A jak z wersji angielskiej zrobić rosyjską - chodzi o same dźwięki - ma ktoś może rozwiązanie?

pozdrawiam
That's Vietnam music... can't we get our own music?

« Odpowiedź #12 dnia: Maja 15, 2009, 09:17:43 »
Z forum DCS

Cytat:
OK  thanks Chiz. I didn't realise about the tracks, but here's the link anyway.

If you want Russian voices in the english version of black shark download this file

http://rapidshare.com/files/178043784/EnglishVersion.rar

all you need to do is just overwrite the EnglishVersion folder in the Sounds folder of your Black shark install, but, please make a copy of the original folder (just in case).
You will then have Russian speaking wingmen, Tower, Ekran....etc, but the computer is still in English for some reason(real? maybe).
Try it I find it much better to have proper russian voices rather than accented English.

SD

LINK do tematu.

Offline uziel101

• 16th VTFS
  • *
  • samoloty, czołgi, pociągi
« Odpowiedź #13 dnia: Maja 16, 2009, 13:49:30 »
dzięki, działa  :001:
That's Vietnam music... can't we get our own music?

« Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 23, 2009, 20:32:37 »
Z zassanego pliczku powyżej ostrzeżenia o grożących niebezpieczeństwach dla śmigłowca - BETTY, wciąż mówi w języku angielskim, który jest denerwujący z powodu rosyjskiego akcentu. Mało realistyczne, by pozwolono na tak straszną wymowę w tak profesjonalnym sprzęcie. Znaleziono by kobiecy głos znający płynnie angielski. Więc warto pozostawić przed podmienieniem pliku oryginalny.
Istnieje również podmienienie Betty ( „Nataszki” ) z Flaming Cliffs’a, i będziemy informowani czystym, bajecznie brzmiącym rosyjskim.
Oczywiście powyższy tekst jest dla zainteresowanych. Osobiście jestem bardzo zadowolony z efektu.
Pozdrawiam