Autor Wątek: Saitek Cyborg X  (Przeczytany 16755 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
Odp: Saitek Cyborg X
« Odpowiedź #90 dnia: Grudnia 24, 2009, 09:36:09 »
Yarden, dla mnie jest jasne, że jak ktoś chwali Cyborga X, to albo go nie miał w rękach i ignorując opinie na forum sam prosi się o kłopoty, albo... nie potrafi używać kątomierza i nie potrafi pojąć, że ogromne luzy (i luzy w ogóle) na sterownicach to rzecz niepożądana. Taki typ ludzi - "Bo mi tak lepiej"  :118:
LOL !
Używam go od momentu wejścia na rynek. Nie chcę innego. Tyle.
Każdy lubi co innego. Ja lubię X i już. A co by nie wydawało Ci się, że jestem jakiś gamoń co "latać" nie potrafi to mogę Ciebie zapewnić , że mam wraz z innymi kolegami swoisty "fan club" w 3XX  itp. 
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Maciuś

• Gość
« Odpowiedź #91 dnia: Grudnia 24, 2009, 12:45:53 »
Yarden, dla mnie jest jasne, że jak ktoś chwali Cyborga X, to albo go nie miał w rękach i ignorując opinie na forum sam prosi się o kłopoty, albo... nie potrafi używać kątomierza i nie potrafi pojąć, że ogromne luzy (i luzy w ogóle) na sterownicach to rzecz niepożądana. Taki typ ludzi - "Bo mi tak lepiej"  :118:

Czytanie ze zrozumieniem nie boli
(testowałem używanego a nie nowego)

To co będzie  jeśli kupie/kupiłem. Nie mam  i nie będe "baletnicą" joystick-ową.
Jak by produkowali X52 albo by był on dostępny to bym go kupił.
I tyle w temacie.
Piss :)

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #92 dnia: Grudnia 24, 2009, 17:19:39 »
LOL !
Używam go od momentu wejścia na rynek.   

LOL!
Jednego egzemplarza czy co jakiś czas kupujesz nowy? Naprawde, Cyborg X jest niezły pod względem ułożenia przycisków i takie tam, chwała mu za to, ale co z wygody dla ręki, jeśli sobie do wrażego Spita przycelować nie można dobrze. Może Twój Cyborg Red jesteś jakimś szczególnym przypadkiem, może pierwsze serie były solidne, ale o tych nowszych z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że takie nie są. Ledwo w lipcu go kupiłem, a mogę się założyć, że w okolicach końca lutego będę miał alternatywę: klawiatura albo nowy joy.
"Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny." - Hermann Brunner

« Odpowiedź #93 dnia: Grudnia 27, 2009, 19:53:05 »
No cóż, jako że nie znalazłem paragonu, byłem zmuszony naprawić nieszczęśnika sam. Na razie zabrałem się za zablokowany "ogon". Po rozebraniu okazało się iż jeden z przewodów (czarny) "nie tykał", czyli jak na moje oko wystąpił zimny lut. W każdym bądź razie, nie było przerwania przewodu a jedynie jego łączenia. Przelutowałem gada i lata dalej.
Co do luzów, ja się przyzwyczaiłem, co nie zmienia mojego osądu na temat tego Joja. Celowanie jest naprawdę utrudnione, nie mówiąc o precyzji latania.
Za niedługi czas wezmę się także za w/w wadę, o czym na pewno napiszę- czy się udało i jak, lub czy Cyborg wylądował w śmietniku.
IL-2 STURMOVIK : 1946 PL

« Odpowiedź #94 dnia: Lutego 02, 2010, 18:28:28 »
Właśnie jestem na etapie rozglądanie się za jakimś dobrym joyem do 150zł i nie będe ukrywał że cyborg x do momentu przeczytania tego tematu był na 1 miejscu. Teraz już sam nie wiem co kupić. Zachęca mnie podwójna przepustnica, rolka, duża ilość przycisków i możliwość dostosowania go pod siebie ale co z tymi luzami? Da się je całkowicie wyeliminować? Czy ktoś kto ma tego joya mógł by nagrać dobry jakościowo filmik prezentujący tę niedogodność? W tej chwili mieszkam w Olsztynie i nie spotkałem się jeszcze z możliwością zobaczenia w/w drążka na żywo w żadnym sklepie  :015:

Offline Bucic

• *
  • "negative thrust to weight ratio"
    • GIMP
« Odpowiedź #95 dnia: Lutego 02, 2010, 18:47:03 »
kamis1987, kup Aviatora (AV8R) i daj sobie spokój z filmami o X-ie.

Widzisz ten zmyślny przyrząd?

Popatrz sobie, jak wygląda kąt o war. 20 stopni. Mniej więcejw takim zakresie ruchy drążka w przód i w tył praktycznie nie są odbierane w Cyborgu X przez potencjometry.

4:00 http://www.youtube.com/watch?v=0e4lqyLwOis
5:00 widać, jak dżoj się łamie - uchwyt się porusza, a dolna część praktycznie nie.

« Odpowiedź #96 dnia: Lutego 02, 2010, 22:23:26 »
Dałem już sobie z nim spokój. Był bym wdzięczny jeśli ktoś by mi wyjaśnił czym różnią się te aviatory:

1. http://allegro.pl/item898775078_joystick_saitek_aviator_usb_ostatnie_sztuki.html

2. http://allegro.pl/item879343170_saitek_aviator_pc_ps3_joystick_promocja.html

A może do 200zł coś lepszego bym znalazł? Zależy mi na nowym sprzęcie. Zaczynam przygodę z symulatorami i nie chciał bym się rozczarować.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #97 dnia: Lutego 02, 2010, 23:20:50 »
Wersja PS3 i XBOX ma mniej przycisków i nie ma dzielonej przepustnicy. Bierz wersję dedykowaną PC (AV8R-01)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Tosh

• Gość
« Odpowiedź #98 dnia: Lutego 06, 2010, 22:26:10 »
Dodatkowo wersja pod Xboxa nie ma sprawnej przepustnicy, spustu i jednego przycisku - Spust i ten przycisk zostały zaprojektowane jako oś. Wyrzuciłem w błoto 130zł, teraz nie mogę odzyskać pieniedzy.

« Odpowiedź #99 dnia: Lutego 06, 2010, 22:51:31 »
Posłuchałem some1 i kupiłem aviatora pod PC. Mam "tylko" problem z iłem - gra go nie wykrywa, a na tej grze mi najbardziej zależało  :008: W pozostałych grach jest ok. Założyłem oddzielny post na ten temat i czekam na pomoc posiadaczy aviatora.

« Odpowiedź #100 dnia: Maja 21, 2010, 20:48:22 »
Nabyłem Saitek Cyborg X Flight Stick i mam problem z przypisaniem komend z klawiatury na joya. Wgrałem SST Programming Software ale za nic nie kumam jak to się programuje a szczególnie jeśli trzeba przypisać dwa lub trzy klawisze np. O-RShift ; T-LAlt no i z wykorzystaniem Shifta w celu powiększenia- wykorzystania  ilości przycisków na joysticku.Czy mógłby mi ktoś pomóc z obsługą SST lub zamieścić na forum gotowe profile(przesłać na PW).

Offline Bucic

• *
    • GIMP
« Odpowiedź #101 dnia: Maja 21, 2010, 21:03:20 »
Na wstępie chciałbym pogratulować wyboru najgorszego joya dostępnego na rynku   :banan

Co do SST - oficjalna dokumentacja SST jest bardzo dobra. Na dwóch czy trzech stronach wszystko, co potrzeba. Jedyne, co trzeba dodać to, że komendy przypisuje się >zawsze< zaczynając od altów, shiftów itp. (kolejność naciskania klawiszy przy przypisywaniu ich w SST), np. LAlt, a potem R, a nie najpierw R, a dopiero potem LAlt. To samo przy makrach i innych wynalazkach.

« Odpowiedź #102 dnia: Listopada 05, 2010, 14:32:30 »
Pojawiło sie coś takiego.
http://www.proline.pl/?p=SAITEK+R22-CCB43302
Ktoś miał możliwość oglądać to coś w sklepie alb może używa? Ciekawe czy  zmienili tylko nazwę czy może coś poprawili w kwestii samej konstrukcji (te nieszczęsne luzy).

Offline Bucic

• *
    • GIMP
« Odpowiedź #103 dnia: Listopada 10, 2010, 08:04:17 »
Pojawiło sie coś takiego.
http://www.proline.pl/?p=SAITEK+R22-CCB43302
Ktoś miał możliwość oglądać to coś w sklepie alb może używa? Ciekawe czy  zmienili tylko nazwę czy może coś poprawili w kwestii samej konstrukcji (te nieszczęsne luzy).

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #104 dnia: Listopada 10, 2010, 22:46:48 »
Bucic, w jednym z wątków jeden z kolegów pytał się o Aviatora i problemy z nim. Ty jako specjalista od joyów , zwłaszcza od Aviatora mógłbyś pomóc koledze.
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona