Autor Wątek: FS2004 w 1 i 2 wojennychych klimatach  (Przeczytany 4440 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

dvh6

• Gość
FS2004 w 1 i 2 wojennychych klimatach
« dnia: Listopada 17, 2008, 18:15:55 »
Na początek witam wszystkich miłośników symulatorów lotniczych. Przychodzę do was z następującą kwestą. W branży symulatorów siedzę już ładnych kilka lat do tej pory FS'a wykorzystywałem głównie do lotów powyżej FL300, jednak z czasem okazało się, że to w sumie bardzo nudne zajęcie pilotować współczesne liniowce i zapragnęło mi się zmiany. Jakiś czas temu zakupiłem świetny dodatek firmy MAAM b-25, a i na tym forum znalazłem link do dobrego samolotu Bücker 131 Jungmann. Kończąc te moje nudne wypociny przechodzę do sedna sprawy. Wdzięczny bym był o jakieś rekomendacje dobrych scenerii z okresu wojennego(w pierwszej kolejności darmowych) i jakiś innych klimatycznych modyfikacji z tamtego okresu.

Odp: FS2004 w 1 i 2 wojennychych klimatach
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 17, 2008, 18:57:11 »
Witaj.
 Proponuję Ci żebyś zaczął od tego: http://www.goldenwings.info/

Zmienia scenerię i klmat FS'a, następnie możesz sobie ściągnąć dodatek Polska'30 (link znajdziesz tutaj na forum). To jest nakładka na "Golden Wings" zrobiony przez ludzi z tego forum.

Możesz też pościągać sobie scenerie na Simviation. Ostatnio robiłem dokładnie to samo co Ty. Kręci mnie latanie w klimacie lat 1914-30. Jest też kilka fajnych darmowych samolotów z tego okresu.

Powodzenia.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 17, 2008, 20:31:09 »
Ściągnij Lublina R.XIII, może Ci się spodoba :)

http://library.avsim.net/esearch.php?DLID=109605&CatID=fs2004ac

A poważnie, to Golden Wings jest bardzo dobrym dodatkiem. Polecałbym też Ju-52 Olivera Fischera - fantastyczny samolot. Jest na Avsim.

« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 17, 2008, 21:08:27 »
empeck wyjąłeś mi to z ust :021:. Miałem napisać o ciotaczce Ju, ale zapomniałem  :003:.
Polecam jeszcze The Grumman Goose, Graf Zeppelin, Tiger Mooth (wszystkie trzy wykonane przez Lynn'a i Bill'a Lyons), a także jako ciekawostkę i na prawdę fajny "śmigłowiec" Flettner  Marka Adamsa. W sumie jest bardzo duży wybór różnego rodzaju sprzętu. Od IWŚ przez lata '20 i IIWŚ. Od sportowych przez pasażerskie po wojskowe. Wszystko znajdziesz na Simviation i Avsimie. Jedyne co musisz uwzględnić to swoje upodobania  :002:

dvh6

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 17, 2008, 22:19:40 »
W sprzęcie latającym to tak mniej więcej się orientuje jakie modele są godne polatania, głównie chodziło mi o scenerie. Golden Wings już zainstalowałem i na prawdę jestem mile zaskoczony tym dodatkiem. Natomiast jeszcze nie znalazłem polskiej nakładki co wspomniał Rafał.

« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 17, 2008, 22:27:05 »
Natomiast jeszcze nie znalazłem polskiej nakładki co wspomniał Rafał.

http://library.avsim.net/esearch.php?CatID=fs2004scen&DLID=101510

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 17, 2008, 22:30:00 »
Przeczytaj dokładnie readme w "Golden Wings Poland". Razorblade wykonał sporo malowań do dobrych, freewarowych samolotów zachodnich, które "udają" polskie samoloty z lat 20.
Koniecznie zainstaluj oba updaty do Golden Wings 3. Polecam też przejrzeć sekcję Download na stronie The Old Hangar. To kultowe miejsce dla miłośników FSów, latających na starych samolotach i używający historycznych scenerii.

http://www.theoldhangar.com/

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

« Odpowiedź #7 dnia: Listopada 17, 2008, 22:39:35 »
http://library.avsim.net/download.php?DLID=101510  proszę bardzo stąd ściągniesz projekt Polska30.

http://www.il2forum.pl/index.php?topic=8486.0 a tutaj masz link do tego wątku na forum. Znajdziesz tam jeszcze kilka linków do scenerii Rosyjskich. Mam jeszcze fajną scenerię bazy lotniczej Royal Navy na wschód od Edinburgh z okresu IWŚ. Jak znajdę link to Ci tutaj wrzucę.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #8 dnia: Listopada 17, 2008, 22:41:26 »
Rafał, komplet szkockich scenerii jest do zassania na The Old Hangar. Jeszcze kiedyś miałem również przedwojenny londyński węzeł lotnisk cywilnych z Heathrow na czele  :002:

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Listopada 17, 2008, 22:47:42 »

« Odpowiedź #10 dnia: Listopada 17, 2008, 22:59:29 »
Faktycznie ściągałem to z The Old Hangar. Ten węzeł też zassałem. Teraz jednak latam Wyłącznie po Polsce. Zrobiliście na prawdę kawał dobrej roboty. Zaczytuję się w Maissmerze i jego książkach o okresie międzywojennym. To na prawdę były złote lata awiacji. Zupełnie inny świat. Porobiłem sobie kilka flight planów z lat '30 (Challenge w których brały udział polskie drużyny) i latam z palcem po mapie i zegarkiem w ręku.
 lukas wrzuciliście tam trasę III Krajowego Konkursu Awionetek, masz może gdzieś dostęp do pozostałych konkursów. Szukałem w sieci i nie mogę znaleźć ich tras. Są wzmianki że takie były, ale nie ma szczegółów. Był bym wdzięczny za więcej informacji na ich temat.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #11 dnia: Listopada 18, 2008, 04:13:53 »
Muszę wyszperać program zlotu na lotnisku w Inowrocławiu. Gdzieś mam na dysku zeskanowany. Postaram się wrzucić trasę. Innych niestety nie mam.
Oprócz tego, na Avsim wrzuciłem flightplany do przelotu Skarżyńskiego nad Atlantykiem. Podałem tam linki do afrykańskich scenerii, które kapitalnie uzupełniają trasę lotu.
Odnośnie "szelążowych" tras, to zerknij do Wiki, tam są ładnie podane trasy lotów okrężnych.

dvh6

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Listopada 18, 2008, 11:20:35 »
Korzystając z urlopu trochę posiedziałem przy FSie. Wszytko zainstalowałem na świeżą kopie flighta, Golden wings+ 2 updaty i następnie GW Polska. Niestety coś tu nie hula, kilka lotów nad Toruniem zakończyło się CTD. W redme jest wzmianka o dwóch plikach z RWY12, które powodowały problemy, ale podobno w tej paczce zostały usunięte, więc odinstalowałem całkiem te obiekty i jak na razie wydaje się być wszystko w porządku.

« Odpowiedź #13 dnia: Listopada 18, 2008, 13:37:40 »
"szelążowych"  :002:, ładnie to wygląda, tras na wiki są trzy z lat '29, '30 i '32.
Teraz poszperam na AVsimie za tym Twoim lotem Skarżyńskiego.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #14 dnia: Listopada 18, 2008, 14:40:40 »
dvh6,

Miałem niestety to samo na wielu lotniskach GW PL :/ Pomogło usunięcie ze scenery library obiektów 3D z RWY12, ale wtedy te lotniska to już nie to samo :/

Rafał, moich "produktów" szukaj pod "Lukasz Kubacki". Wrzuciłem też kiedyś malowanie do polskiego Bristola, którego autorem jest Robert Bruce.