Autor Wątek: W Gruzji ostrzelano konwój z głowami państw  (Przeczytany 6269 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: W Gruzji ostrzelano konwój z głowami państw
« Odpowiedź #30 dnia: Listopada 25, 2008, 09:35:09 »
Jasne, większość mediów mówi, żeby się go wstydzić, wszyscy "mądrzy" mówią nam żeby się go wstydzić, więc najłatwiej robić tak jak reszta "stada" której ktoś coś mówi, a ono go słucha. Nie mówiono nam żeby się wstydzić za robiącego przekręty i pijanego w Charkowie na cmentarzu Kwaśniewskiego, więc on "nie robi nam obciachu". Dobra ja też kończę, bo zaraz kolano mnie zaboli. Pozdro
'"Pana, pana. Po ile te choinki?"

chincz

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: Listopada 25, 2008, 09:38:34 »
Proponuję wydzielić ten aspekt dyskusji do oddzielnego wątku. Coś mi mówi, że może być wesoło  :002:

« Odpowiedź #32 dnia: Listopada 25, 2008, 09:47:00 »
No nie wiem, może i wstyd Kaczyńskiego. Może i wstyd Kwaśniewskiego. Ale jak Wałęsa, prezydent, noblista w swoich felietonach na swojej własnej stronie internetowej nazywa obecnie panującego prezydenta sk...em* to jest fajnie i powód do dumy, już nie mówiąc jak autorytet rośnie. A jak Kaczyński powie zonie żeby sie przesunęła w prawo to jest hańba narodowa i cały świat sie śmieje. Panowie... kto tu z kogo tak naprawdę sie śmieje, kto tu jest żałosny... ??

*mam nadzieję, ze tym drobnym miłym akcentem, a wręcz cytatem zabłysnę choć odrobinkę w oczach wszystkich wstydliwych.

Cytat cytatem ale na Forum wulgaryzmów nie stosujemy. Zielone ostrzeżenie aby Szanowny Kolega nie zapędzał się zbyt daleko i zbyt jasno nie błyszczał. Dziadek Kos.
« Ostatnia zmiana: Listopada 25, 2008, 13:09:53 wysłana przez Kos »

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #33 dnia: Listopada 25, 2008, 09:59:08 »
Eeee moment. Ja nie mam nic przeciw , że pan Kaczyński mówi pieszczotliwie do swojej małżonki, ale za to co wyprawiał na szczycie UE, za pchanie w kłopoty za Gruzję, za politykę zagraniczną i wewnętrzną to mnie witki opadają...i jest mi wstyd. Jeśli pokusiłbym się o ocenę prezydentów po 1989 r to najlepszym moim zadaniem był gen. Jaruzelski.

BTW do moderatorów....może lepiej profilaktycznie dla zdrowia ogółu przykrócić temat, zanim się nie zapędzą forowicze w dyskusji za daleko.

Może lepiej wrócić do wątku niż bawić się w oceny polityczne ( choć w tym przypadku jest na prawdę trudno ) 
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Q-bak

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Listopada 25, 2008, 10:04:37 »
Mi sie nie podoba po prostu, że znowu się w coś pchamy. Od 966 sie nie nauczyliśmy, że musimy radzić sobie SAMI. Z jednej strony zupełnie nie podoba mi się Rosja, która zapomniała że komuna skończyła się 20lat temu. Z drugiej otwarte krzyki, że to Rosjanie strzelali jest według mnie głupotą, bo tego molocha czymś takim się nie pokona, a i na wyjdzie sie na tym niekorzystnie.

« Odpowiedź #35 dnia: Listopada 25, 2008, 10:11:09 »
Do Kibla z tym tematem - "Koń jaki jest, każdy widzi" naprawdę szkoda słów  :118:
Spokój cechuje Mistrza.

« Odpowiedź #36 dnia: Listopada 25, 2008, 10:12:13 »
Niestety, średniowiecze się skończyło. Po to powstały organizacje typu NATO, ONZ rożne inne, żeby nikt nie był postawiony w sytuacji, że musi sobie radzić SAM :010: I sadzę, że po to pojechał tam Kaczyński. Już kilka razy historia pokazała co i jak... Był i Liga Narodów i już wszystko miało być dobrze, a tu sie znowu małe zdziwko urodziło i wszyscy byli zaskoczeni.

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #37 dnia: Listopada 25, 2008, 10:34:51 »
WIND ja się z Toba całkowicie zgadzam. Tylko, że pan Kaczyński nadużywa słów licząc na to , że jak by co to NATO. I żeby się nie pomylił. A to co wyprawia to pchanie sie w gips. Sami dobrze wiecie, że nikt nie będzie chciał poświęcać się dla nas. NIKT. Mało tego, w obecnej sytuacji to nawet ciężko będzie znaleść w kraju obrońców takiej polityki i prezydenta. Na mnie na pewno nie liczcie.
NA PLASTERKI !!!

« Odpowiedź #38 dnia: Listopada 25, 2008, 10:51:45 »
Red, Twój sprzeciw wynika z tego, że jesteś przekonany, że w razie czego to my na nikogo nie będziemy mogli liczyć. Ale czy tak powinno być? Właśnie o tym napisałem wyżej, po to powstawały te rożne organizacje o charakterze międzynarodowym, by w razie problemów przeciwdziałać im razem. Zatem czy ignorowanie sprawy Gruzji nie będzie mijało się z sensem istnienia takich wspólnot? Po to choćby nawet Polska powinna się w to zamieszać, żeby ruskim nie wydawało się, że Gruzja to tak daleko od reszty świata, że mogą sobie robić co chcą.

W tej chwili co by prezydent nie robił to i tak spotka się z sprzeciwem społeczeństwa. Niestety, zaprzeczyć trudno, ale wizerunek ma w mediach tak kreowany, że wychodzi na kompletnego kretyna. Choćby ostatnio głośna sprawa lotu do Brukseli. Przez 2 tygodnie, 15 minut dziennie w każdym dzienniku mówiono, że prezydent koniecznie chce lecieć, ale nawet raz nikt nie powiedział o co w ogóle się gra toczy. Wie ktoś z was o co chodziło z wyjazdem do Brukseli? Już nie będę mówić o pewnej super stacji, która jakby zdaje się wzorować na propagandzie Goebbelsa.

« Odpowiedź #39 dnia: Listopada 25, 2008, 11:03:13 »
Czyli oddajemy telefonik, dostajemy po łbie, później dajemy się dymać w d..., a jeszcze później dajemy się pokroić i zjeść. I wtedy nastają piękne czasy, o których śnili tacy panowie jak np. Marks czy Lenin.
'"Pana, pana. Po ile te choinki?"

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: Listopada 25, 2008, 11:10:10 »
Z mapy Johna wynika, że miejscowość ta leży na terytorium teoretycznie kontrolowanym przez Gruzinów.

Mapka jest w zasadzie trochę nieaktualna i źle dobrana, bo w istocie przedstawia postęp Gruzinów wg. stanu z drugiego dnia wojny w Osetii Płd. Mnie chodziło o same granice republiki oraz gdzie znajduje się rzeczona miejscowość do której udawali się prezydenci - a jak się okazuje leży w środku Osetii Płd... kontrolowanej całkowicie przez Osetyńców i wojska pokojowe. Obecnie Gruzinów już tam nie ma.

Q-bak

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: Listopada 25, 2008, 12:12:14 »
Redspider ma racje. Tak samo np. prawo jazdy jest dla tych którzy potrafią jeździć, a popatrzcie co się wyrabia na drogach...
Przynależność do NATO nie gwarantuje ŻADNEJ pomocy. Zapewnień o pomocy i owszem, ale nie pomocy samej w sobie.

« Odpowiedź #42 dnia: Listopada 25, 2008, 12:40:16 »
Redspider ma racje. Tak samo np. prawo jazdy jest dla tych którzy potrafią jeździć, a popatrzcie co się wyrabia na drogach...
Przynależność do NATO nie gwarantuje ŻADNEJ pomocy. Zapewnień o pomocy i owszem, ale nie pomocy samej w sobie.

Sra ta ta ta. W takim razie rozgranicz precyzyjnie co oznacza, że ktoś potrafi jeździć, a co znaczy, że "się wyrabia na drogach". Jest to tak samo nie praktyczne jak każde tego typu odniesienie do polityki, czy czegokolwiek innego. Jeśli idzie o NATO, ONZ, Rade Europejską... możesz udowodnić? Jakiś paragraf, albo coś? Czy po prostu powtarzasz w kółko to co mówią inni, na zasadzie "Redspidere ma racje" ?
Bo ja się zastanawiam w takim razie co po to wszystko, jak z tego co mówisz wynika, że polityka zagraniczna wciąż stoi na poziomie jakiś koczowniczych ludów Azji, które się wzajemnie podjeżdżają.

« Odpowiedź #43 dnia: Listopada 25, 2008, 13:01:12 »
Jeżeli w takiej sytuacji: podchodzi do Ciebie, albo do Twojego kolegi jakiś 120 kilowy "kark" i mówi "dawaj telefon ty chu.., ku..a", to co Ty robisz?

Jeśli to ma być analogiczna sytuacja to mieszania się Polski w sprawy Gruzji - po pierwsze nie wiem od kiedy i z jakiej paki jest to "nasz kolega". Po drugie nawet jeśli ulec tej propagandzie, że to kluczowe interesy Polski, czyli "nasz kolega" w Twojej historii - biorę pod uwagę, że sam machał panu karkowi telefonem przed nosem śpiewając "la la la, nic mi nie zrobisz". W takim wypadku też szkoda zachodu.

Bo niech ktoś mi wytłumaczy dlaczego mnie mają obchodzić Gruzini i co mi do tego? Ja akurat nie chcę by moje państwo angażowało się w tą sprawę i nadstawiało się dla jakiegoś zad*pia, z którego pochodził nomen omen jeden z największych oprawców Polski w historii. Mam głęboko gdzieś problemy tego państwa i ich cwaniackiego prezydenta bez poparcia (który zupełnie stracił wiarygodność i to u Amerykanów także) i nie wiem czemu Kaczyński się tam pcha. Jedyna dla mnie sensowna odpowiedź - naśladowanie Kwacha na Ukrainie, w celu zdobycia punktów w kraju i na arenie międzynarodowej. Nieudolne i niepotrzebne.

Kredes ale może przestaniesz wyjeżdżać z żalami dlaczego tak mało osób lubi Sz. Pana Prezydenta i podważysz wątpliwości, które były podane odnośnie zdarzenia w Gruzji. Bo to było przedmiotem tematu zanim zaczęto nachalnie sprowadzać go na poziom stricte polityczny.

PS. Red - apelujesz by przykrócić dyskusję i nie bawić się w oceny, a sam to robisz. Hipokryzja.
« Ostatnia zmiana: Listopada 25, 2008, 13:09:24 wysłana przez Jascha »

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #44 dnia: Listopada 25, 2008, 13:51:54 »
:) Hmmmm. Jak byś dokładnie doczytał, to co napisałem powyżej w nawiasie to byłoby OK. Poza tym zgadzam się z Tobą.

Co do ONZ, NATO i itp. wystarczy papatrzeć jak nie udolnie te organizacje dają sobie radę w Afryce. Absolutnie nie czuję chroniony przez nie. Dopóki, któreś z silniejszych państw należących do NATO czy ONZ nie będzie realnie zagrożone czy miało interesu w danym rejonie nikt nie kiwnie palcem w obronie Gruzji , Polski czy kogo tam jeszcze.

Ah...nie miałem bawić się w politykę. Wybaczcie. Już milczę.
NA PLASTERKI !!!