Oki Panowie zostałem wywołany więc się wypowiem. Jako team lider i założyciel zespołu wszystko co się obecnie dzieje nie uważam za złe, już tłumaczę dlaczego...
Pomysł pewnych poprawek wyszedł sam z siebie, zawsze przeszkadzały nam dymy które oleg nam zafundował, zawsze dyskutowaliśmy nad tym. W momencie kiedy dowiedzieliśmy się o złamaniu kodu zaczęliśmy dłubać, najpierw Josiv potem każdy z nas. Pracowaliśmy nad zmianą czasu wyświetlania itd generalnie kombinacje amatorów....
Dzięki wielkiemu Kosowi trafił do nas Zefir, wspaniały bardzo zdolny student (niebawem pewnie profesor). Wspólne loty i ciągłe marudzenie że to skopane tamto wzbudzało wiele frustracji wśród pilotów. Zefir nie wiedząc jeszcze jak się do tego zabrać stwierdził że skoro inni modują to pewnie sie da coś z tym zrobić. Po wielu pewnie długich wieczorach Zefir rozpracował to i owo co pozwoliło zmienić dymy, potem miejsce powstawania dymów itd, nadal pojawiają się nowe pomysły. Jesteśmy bardzo wdzięczni za pracę Zefira.
Skąd pomysł żeby się pochwalić. Zefir zawsze był przeciwny publikowaniu swoich prac, uległ naszym namową. Poszło info na AAA w celach marketingowych. Pomysł był taki żeby po dopracowaniu dymów udostępnić innym zespołom akrobacyjnym i tylko im, mod dymów, bo po co fighterom coś takiego??, i tu sie zaczęły schody. Jak sie okazało to nie takie proste. Jak wszyscy wiedzą latamy na P-51 20NA i do tego samolotu robione są wszystkie ulepszenia. Dymy również były robione pod ten samolot.Stworzenie moda dymów który będzie dobrze działał z każdym samolotem i nie będzie się gryzł z innymi modami jest cholernie czasochłonne. Zefir próbuje wam to wytłumaczyć ale widzę że robi to zbyt delikatnym i urzędowym językiem. Więc dla wszystkich którzy trochę ciężej myślą i nie maja bladego pojęcia jak się moduje:
Stworzenie moda dymów dla jednego samolotu i jego dopracowanie oraz przetestowanie z innymi modami i modelami trwa załóżmy 1tydzień , teraz to pomnóżcie przez ilość samolotów potem przez ilość dostępnych modów i macie gotową odpowiedz.... MASA CZASU!!!!!!!
Dlatego Postanowiliśmy to robić tylko dla zainteresowanych zespołów akrobacyjnych.
Dlaczego??? Po jaką cholerę mamy poświęcać tyle pracy dla kogoś kto na froncie i tak tych dymów nie użyje we właściwy sposób - pobawi się chwile powie fajne i koniec. Ktoś kto samotnie lata akrobacje też mu da chwilowe zadowolenie. Nakład pracy jaki trzeba włożyć w przygotowanie moda dla ogółu nie jest wymierny.
Więc niech mi ktoś poda naprawdę poważny argument który przekona Nas że taki mod jest potrzebny dla ogółu i będzie wykorzystywany i cieszący zmysły tak jak SOUND MOD. NIE MA !!!!! Więc zrozumcie to nie jest nasza złośliwość tylko trudność i złożoność procesu nie pozwala na stworzenie takiego moda dla wszystkich.
Teraz rekrutacja.... nie chcieliśmy żeby to tak wyglądało jak wygląda to nie ma zachęcać ludzi do latania akrobacyjnego. Akrobacje latają ludzie z pasja zamiłowaniem do sztuki latania i można powiedzieć że jest to najwyższy stopień wtajemniczenia jeśli chodzi o wirtualne lotnictwo. Bo jak inaczej opisać ludzi którzy już 5 rok latają nad pasem w te i nazad??? Do tego trzeba mieć zamiłowanie.
Wypowiedziane zdanie "jak ktoś chce się tym pobawić to do Pata zapraszamy" zostało źle zinterpretowane. Opisałem już to wyżej. Mod tworzony jest dla grupy bo w niej ma największe szanse być używany i sprawiać jak najwięcej pieszczot zmysłów.
Zdanie powinno być inaczej postawione "mod jest tworzony dla zespołów akrobacyjnych i tam będzie używany i udostępniany w miarę postępu prac".
Teraz chwalenie się- jest oczywiste że ktoś kto czegoś dokonał chce się tym pochwalić i każdy z Nas robi to codziennie i nie zaprzeczajcie bo tak jest czasem nawet podświadomie to robimy. Każdy z Nas buduje swój obraz w internecie różnymi postępkami wypowiedziami itd. Wiadomo że każdy chciałby być znanym internautą, którego w danym środowisku każdy rozpoznaje. Są fighterzy znani, są historycy znani, są informatycy,modelarze, admini, łobuzy, awanturnicy, pseudo fachowcy, tych co lubimy i tych co nie lubimy. Dlaczego nie można być znanym programistą który potrafi coś więcej zrobić niż tylko teksturę zmienić??? Tylko dlatego że nie rozdaje swoich zabawek wszystkim trzeba zaraz na niego skakać i krytykować??? Dlaczego (sorki że przywołam Panowie) Siara nie zrobi wszystkim tak cudownego ubota którego tworzy, lub Kos nie zrobi dla każdego wiernego modelu BFa lub Spita w skali 1:32?

Pokazują swoje prace i jakoś nikt nie krzyczy zrób mi proszę...... daj mi ten model plizzzz!!!
Więc Panowie więcej przemyśleń zanim zaczniemy kogoś obwiniać i oskarżać. Co do AAA sprawa jest podobna i Zefir to wytłumaczył zresztą kto do niego się zwrócił to dostał moda ale w zamian za jakąkolwiek opinię a praktycznie nie otrzymał nic konstruktywnego w zamian. Więc kim się przejmować dzieciakami które krzyczą tam na forum.....wolimy swoje podwórko bardziej znane i bardziej cenione przez nas.... Mam nadzieje że wytłumaczyłem to wszystkim!!!!! sorki jeśli jakiś byk jest ale sie śpieszę bo zaraz trening PAT a mam tyle nowych zabawek że to sama radocha....

Pozdrawia, zawsze dla Was
P.A.T