Autor Wątek: Kącik motoryzacyjny  (Przeczytany 228279 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
Odp: Kącik motoryzacyjny
« Odpowiedź #150 dnia: Stycznia 24, 2009, 20:46:23 »
Angel ja mam za sobą 15 lat wyczynowego sportu - mocno kontaktowego dodam, żeby nie było - zero urazów. Trener mawiał, że kontuzje odnoszą słabo rozgrzani lub wytrenowani. Ewentualnie na tyle kiepscy technicznie że dali się sfaulować :P.
Niech zgadnę...szachy?A kontakt jest przez podawanie pionków?  :020:
A tak poważnie kontakt kontaktowi nie równy  :004:
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

chincz

• Gość
« Odpowiedź #151 dnia: Stycznia 25, 2009, 10:39:10 »
Jak już zjechaliście na taki temat, to wam powiem. Przez kilkanaście lat uprawiania sztuki walki, jedyne kontuzje jakie odnosiłem, pojawiały się w wyniku działań pt. "To co? Piłeczka dzisiaj?"  :002:

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #152 dnia: Stycznia 25, 2009, 10:55:19 »
A ja zapytam Labiego, bo mi nie daje spokoju jego zażenowanie.
Labi ,prowadziłeś kiedyś auto które ma , powiedzmy 150-200 koni, mało ekonomicznie zestawioną skrzynię biegów, auto w które zapadasz się, w którym za sprawą mało komfortowego zawieszenia możesz poczuć to co czuje zawieszenie na polskich drogach? Prowadziłeś takie auto?
Ja miałem okazje kilka razy i przeklinam ten dzień , bo od tego czasu wszystko stało się inne :D
No więc jeśli nie wiesz jak to jest gdy przy 100 km/h wciskasz  gaz i czujesz to samo co w każdym normalnym aucie na drugim biegu, to nie pieprz Labi, z całą sympatią. A jeśli Cię to nie kręci... no cóż w dzisiejszych czasach ,za sprawą wychowania mamy coraz więcej androgenicznych mężczyzn, ze słabym poczuciem identyfikacji płciowej :D , nie załamuj się, to przecież nie koniec świata, przecież są kobiety które preferują szczupłych, drobnych mężczyzn ,pasjonujących się szachami...

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #153 dnia: Stycznia 25, 2009, 12:43:45 »
Ja nikomu nie muszę nic udowadniać

Ja też nie - jak gość z reklamy Mercedesa :D

Ale mogę :D - podobnież jak on lol

I znajduję wielką radość w tym że mogę. Pewnie za pół roku zapomne o tym , a auto wyda mi się normalne, do tego czasu jednak mam zamiar się cieszyć i dzielić się swoją radością z każdym, niezależnie czy tego chce czy nie lol To taka moja malutka wada na oceanie zalet.

A ty Labi uwolnij umysł - bardzo byś chciał być dresem w Beemce ale wzory społeczne które imprintowano Ci na drodze Twojej nieprawidłowej socjalizacji :D , nie pozwalają Ci odróżnić swoich chęci od chęci społecznych
, przez co przeżywasz wewnętrzny konflikt będący źródłem nieuświadomionego lęku że mógłbyś okazać się 'zły'. Dowodem na to jest nieuzasadnione projektowanie na statystycznego dresiarza wszystkiego co najgorsze - dla ciebie to potwór gwałcący nastolatki, w przerwach pomiędzy łamaniem palców innym. Nie potrafisz zając nie-emocjonalnego stanowiska i przyjąć ze taki gość, że ja :D robią to dlatego że CHCĄ :D i mają całą resztę w ...śladzie

Ja mam łatwiej - jestem narcystycznym psychopatą :D , przeświadczenie że jestem zły jest częścią mojej okaleczonej psychiki lol , więc skoro mnie nie krępują marzenia moich rodziców i oczekiwania społeczeństwa... to znaczy że chcę :D

UJE KTO SKASOWAŁ POSTA

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #154 dnia: Stycznia 25, 2009, 12:46:24 »
Jak zwykle masz rację Szmajsiu. Najpierw solidny profil psychologiczny, a potem ukryte pragnienia. Szacunek Szmajs :)

Pozdrawiam,
Przyczajony Dresiarz

P.S. Qrdl skasował na moją prośbę :roll:

damos

• Gość
« Odpowiedź #155 dnia: Stycznia 25, 2009, 12:58:53 »
przy 100 km/h wciskasz  gaz i czujesz to samo co w każdym normalnym aucie na drugim biegu
:) Nie... przy 180 włącza się VTEC i czujesz więcej niż w zwykłym aucie na 2-ce :) I nawet turbiny tam nie ma :) Zwykła Integra Type-R. Accord Type-R też dawał radę i w dodatku jeszcze niezły komfort i małe spalanie ! :) Schmeisser - nie zmieniaj ludzi na siłę - jeśli wszyscy będą jeździć w 300 konnych Evo to życie będzie monotonne :) Ponadto nie każdy jest w stanie opanować sprzęt mający mniej niż 15s do 100.

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #156 dnia: Stycznia 25, 2009, 13:20:50 »
I jak zwykle temat schodzi na wielkość cojones:) Więc dorzucając swoje dwa grosze:  wcześniej ktoś stwierdził że mnie nie stać na porządny samochód. Owszem nie stać dlatego mam dwa kółka.
Damos: japońce nie robią samochodów tylko blendery co najwyżej bo porządny samochód ma przynajmniej 6 garów, a jeszcze lepiej jak ma po 6 garów w dwóch rzędach. Evo jeszcze ujdzie ale co do wszelkiej maści accordów to jakby Bóg lubił przedni napęd to byśmy na rękach chodzili.
Schmeiss: a jeździłeś czymś co ma 150KM ale dwa kółka i waży poniżej 200 kg??:)

Powyżśzy wywód z lekkim przymrużeniem oka proszę traktować:) Piiis:)
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #157 dnia: Stycznia 25, 2009, 13:26:41 »
Jeździłem , poniżej 200 kg , i troche poniżej 150 koni. Jestem zbyt mało pewny siebie i chyba mam zbyt silny instynkt zachowawczy, bo nigdy nie odkręciłem do 2 zł. Bałem się po prostu, i nigdy nie ufałem temu na czym siedzę.  Sprzedałem w cholere.  Z Grafem się nie bałem, to jedyny gość z którym wsiadłem na szlifierkę. Bo był dobry w te klocki po prostu

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #158 dnia: Stycznia 25, 2009, 14:35:53 »
Kumpel też był dobry, niedobry był natomiast facet wyjezdżający z podporządkowanej. Kumpla nie ma. Motoru też. Do motocykli trza mieć silną wolę i wyobraźnię.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

damos

• Gość
« Odpowiedź #159 dnia: Stycznia 25, 2009, 14:59:21 »
Damos: japońce nie robią samochodów tylko blendery co najwyżej bo porządny samochód ma przynajmniej 6 garów,
NXS, Legend, Maxima, Avalon, Subaru
dlatego mam dwa kółka
czasem nie japońskie ? ;)
a jeszcze lepiej jak ma po 6 garów w dwóch rzędach.
A po co? "Wiadro ropy" na rozruch, bak wielkości cysterny, żeby dojechać do następnej stacji, sztywny tylny most, żeby udźwignąć ciężar baku a osiągi żenująco niskie w stosunku do zaprzęgniętych środków. W dodatku ze względu na masę wrodzona niechęć do skręcania :) Fakt - bywają pojazdy z takimi jednostkami napędowymi i niezłymi osiągami, ale to 0,005% motoryzacji i stać na nie 0,001% populacji :)
co do wszelkiej maści accordów to jakby Bóg lubił przedni napęd to byśmy na rękach chodzili.
staaaare :) Jakby Bóg lubił motocykle to nie miał byś nóg obok siebie, tylko jedna przed drugą :)  Polecam przejażdżkę dobrym przednionapędowcem, choć osobiście preferuję permanentny napęd na 4 koła bez żadnych visco czy haldexów. Piis :)

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #160 dnia: Stycznia 25, 2009, 17:10:06 »
1.Na Subaru i inne NSXy też mnie nie stać i pewnie stać nie będzie więc co mi za róznica czy autko kosztuje 200k pln czy 2m pln?:)
2.Dwa kółka mam austriackie i śmiem twierdzić że pochodzą raczej od tego drugiego a nie od Boga:)
3. Z motoryzacją jest jak z kompami/konsolami: jedni wolą duży silnik inni wiadro sprężarek pod maską, jedni i drudzy mają swoje racje i ciężko ich przekonać do zdania strony przeciwnej.
PS:  jeśli chodzi o sztywne mosty to brat posiada Suzuki SJ413 i ten ma oba sztywne a nie tylko tylny:) Piiis:)
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Offline QWAZAR

• *
  • co mnie to kto, albo co, kiedy ja nikomu ani nic
« Odpowiedź #161 dnia: Stycznia 25, 2009, 17:16:19 »
Luz, Pany, luz ...
Jako stary drogowy wyjadacz z potwornym najazdem kilometrów, mogę stwierdzić jedynie, że nie ważne jest co kto ma pod maską, ale co ma w spodniach. Niejednokrotnie blokują mi drogę subaru imprezy, merolki 600-series, a najgorsze wszelkie SUVy ! Zazwyczaj SUV=brak cojones, niezależnie od ilości rur wydechowych i ilości cylindrów. Dodam, że obecnie moja  służbowa fura waży grubo ponad półtorej tony, jest wielkim kombi, a pod maską jedynie 1.6 benzyna. Od 0 do 100 robi w jakiś kwartał i 33 sekundy.

P.S.
Dla wszystkich porządnych kierowców na forum, aby uniknąć niepotrzebnych komentarzy: tak wiem, jeżdżę za szybko, jestem niebezpieczny na drodze, mam nie po kolei w głowie, jestem stary i głupi i zawsze powinienem wyjeżdżać pół godziny wcześniej.  :002:
Już nie długo wreszcie zmiana wózka na coś, co znów bedzie miało silnik ... na pewno się poprawię ...  :banan

« Odpowiedź #162 dnia: Stycznia 27, 2009, 00:00:41 »
Zazwyczaj SUV=brak cojones, niezależnie od ilości rur wydechowych i ilości cylindrów.

No dobra,pokazuj swoje i zobaczymy kto ma większe

a btw, servisując dzisiaj swoją DKW, znalazłem to

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #163 dnia: Stycznia 27, 2009, 19:49:36 »
Pomijając mizerne wywody psychologiczne Szmajsa odnośnie postrzegania świata i wariatów na czterech kółkach - jest tutaj jakiś posiadacz Punto z rocznika 00 ew. 01? Jak to się sprawuje? Postanowiłem takie coś żonie zakupić coby mojego "baby" więcej nie drapała i chciałbym wiedzieć czy to auto nie sypie się zanadto. W końcu to ulubiona marka Szmajsa :118:

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #164 dnia: Stycznia 27, 2009, 21:46:51 »
Kup jej BMW e39 z 2 litrową benzyną na podwójnym Vanosie. Za 20 tyś. kupisz już sensowną bryczkę z 98 roku, żona cię będzie kochać jak nigdy dotąd a Ty będziesz miał wózek dający sporo frajdy...
11:05 PM