Autor Wątek: Kącik motoryzacyjny  (Przeczytany 228202 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Kącik motoryzacyjny
« Odpowiedź #315 dnia: Września 29, 2009, 13:31:27 »
http://www.youtube.com/watch?v=Ul7YjYXYlEU

A jednak coś jest. Tylko czy bywa to w TV? Ja nie widziałem, ale rzadko oglądam.

Kapitan Bomba nie pie...li się z kosmitami.
Nap.....la z karabina, nie pyta.
Kapitan Bomba, i nie ma ch..a!

« Odpowiedź #316 dnia: Września 29, 2009, 19:56:25 »
Bywa, bywa. I to czasami dość często na wszystkich kanałach (przynajmniej  miesiąc temu).
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #317 dnia: Września 30, 2009, 02:43:50 »
A propos motocykli ten spot zawsze bardzo lubiłem:

http://www.youtube.com/watch?v=lsJs4AYa8sU&feature=related

"Julie knew her killer:"

http://www.youtube.com/watch?v=AT5e44lty88&NR=1

« Odpowiedź #318 dnia: Września 30, 2009, 19:55:04 »
A propos motocykli ten spot zawsze bardzo lubiłem:

http://www.youtube.com/watch?v=lsJs4AYa8sU&feature=related
(...)

Cóż, z motocyklami prawda jest taka, że faktycznie słabo ich widać (być może dlatego, że człowiek przyzwyczajony jest do dużej sylwetki samochodu).

Kapitan Bomba nie pie...li się z kosmitami.
Nap.....la z karabina, nie pyta.
Kapitan Bomba, i nie ma ch..a!

« Odpowiedź #319 dnia: Grudnia 03, 2009, 21:05:05 »
Testy opon zimowych ADAC 2009:

205/55 R16
http://www.oponeo.pl/artykuly/v/309/1145/test_opon_zimowych_205_55_r16_h_adac__2009_.htmlx

185/60 R14
http://www.oponeo.pl/artykuly/v/309/1144/test_opon_zimowych_185_60_r14_t_adac__2009_.htmlx

Właśnie mam zgryz z wyborem, to wrzucam co znalazłem. Jeszcze Nokian WR G2 ponoć dobre są (ale nie ma w testach), wie ktoś coś na temat tych opon? Na razie raczej na sprawdzone Goodyear Ultragrip 7+ zdecydowany jestem...

Tak w ogóle zastanawiam się, czy zimówki mają sens w Polsce. Znaczy się w Skandynawii czy na Syberii to na pewno. Ale w Polszy zasadniczo także zimą jeździmy najczęściej po "czarnych" drogach (poza anomaliami), więc czy na nasz klimat nie są czasem lepsze opony całoroczne? Ktoś może jeździ na takowych?

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #320 dnia: Grudnia 04, 2009, 10:54:06 »
Opony zimowe to nie tylko śnieg, to też reakcja mieszanki na niskie temperatury.

No i gdy zima zaskoczy drogowców, choćby na dwa tygodnie jak to ostatnio bywa, to przez te dwa tygodnie będziesz jeździł autobusami?

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #321 dnia: Grudnia 04, 2009, 11:13:06 »

Tak w ogóle zastanawiam się, czy zimówki mają sens w Polsce. Znaczy się w Skandynawii czy na Syberii to na pewno. Ale w Polszy zasadniczo także zimą jeździmy najczęściej po "czarnych" drogach (poza anomaliami), więc czy na nasz klimat nie są czasem lepsze opony całoroczne? Ktoś może jeździ na takowych?

Tak może sądzić jedynie ktoś z małym "nalotem", ktoś kto miał już parę sytuacji podbramkowych na letnich zimą, bez mrugnięcia okiem inwestuje w swoje jakże cenne życie ;)

Ps;
Śnieg nie ma tu nic do rzeczy (najwyżej nie wyjedziesz z nieodśnieżonej uliczki, i przeżyjesz lol) cały wic polega na miękkości gumy.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

« Odpowiedź #322 dnia: Grudnia 04, 2009, 14:03:48 »
Nie pisałem o jeżdżeniu na letnich zimą. ;) Zastanawiałem się czy zamiast bawienia się w przekładanie letnie - zimowe na nasz klimat lepsze nie są czasem opony całoroczne. Zwłaszcza jeśli ktoś pomyka głównie po mieście...

Tak przy okazji kolejne pytanie laika - odnośnie wycieraczek typu "flat blade". Interesuje mnie czy są bardziej wytrzymałe niż te zwykłe (dłuższa żywotność)? Jak ostatnio kupiłem w markecie zwykłe za 20 zł, to po 2 miesiącach już skrzypiały. :D Samochód niegarażowany, mrozy będą to się zastanawiam czy wywalenie na to kasy ma sens... Macie jakieś doświadczenia?
« Ostatnia zmiana: Grudnia 04, 2009, 14:08:53 wysłana przez Jascha »

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #323 dnia: Grudnia 19, 2009, 20:07:50 »
Ps: Sun M57 pali dobrze(już drugą zimę z resztą), a jakbyś się na BMW decydował to wybieraj wersję z webasto dogrzewającym też wnętrze. Piękna sprawa:P
O samochodzie myślę już od roku, póki co brak pieniędzy skutecznie sabotuje wszelkie plany  :021: Ale swoją drogą ostatnio przeglądając dostępność pickupów w kraju i u naszych zachodnich sąsiadów zacząłem się zastanawiać, czy jakby co, to nie prościej byłoby po prostu coś ściągnąć ze Stanów, tylko jak to wygląda z dostępnością części "europeizujących" (w tym przeróbkami na gaz, bo tam Diesli nie ma ;) ) i kosztami samego sprowadzenia. Taki Ford F-150 powinien jakoś sobie poradzić w tą pogodę co obecnie mamy  :118:

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #324 dnia: Grudnia 19, 2009, 20:27:23 »
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #325 dnia: Grudnia 19, 2009, 20:45:05 »
Blisko, ale mniejszym silnikiem, 4x4, zabudową Super Crew i twardą, niską zasłoną części bagażowej  :118:

Gdybyś ty widział co ja pakuję do samochodu na niektóre wyjazdy  :121:

Im bardziej grzebie w pickupach rynku amerykańskiego tym bardziej ogrzewam się do pełno-wymiarowych maszyn, jak F-150, RAM czy Silverado. Tylko, aby znaleźć w takich Diesla trzeba patrzeć za wersjami "heavy duty" czyli F-250, RAM 2500 i GTM800... Z drugiej strony te Diesle to 6 litrowe potwory potrafiące zaciągnąć za sobą w ciemny zaułek dwa "europejskie" pickupy na raz  :karpik
« Ostatnia zmiana: Grudnia 19, 2009, 23:34:38 wysłana przez Sundowner »

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #326 dnia: Grudnia 20, 2009, 23:51:32 »
Sun, ja Cię tylko proszę: koniecznie kup sobie do kompletu z takim Fordem kapelusz, wiesz taki komwbojski bo inaczej to nie będzie "chodzić" tak jak trzeba :118:

« Odpowiedź #327 dnia: Grudnia 21, 2009, 09:38:22 »
...do pełno-wymiarowych maszyn...
...ale...
ani to oszczędne (nawet w dieslu) ani szybkie (na co miałby wskazywać spory silnik),
może i będzie się prowadzić fajnie ale do czasu przekroczenia 80km/h bo wtedy zacznie się choroba morska,
miejsca parkingowego nie znajdziesz w centrum miasta żeby to coś zmieścić,
środek tych samochodów specjalnie nie zachwyca,
cx pewnie wynosi 1.5,
...ale ten Lightning  pokazany w linku some1 to niesamowita maszyna i chętnie bym taką widział w swoim garażu :)
Wydaje mi się, że na polskie realia taki samochód to nie zbyt dobry wybór. Nie lepiej zainwestować w jakiegoś diesla w kombi typu np. a4?
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #328 dnia: Grudnia 21, 2009, 09:59:06 »
Spec ile Ty masz lat, żeby inwestować w kombi z dieslem? 50?:) Nie no dżołk, A6 quattro i jakiś "niedziadkowaty" diesel pod maską to całkiem ciekawa propozycja:)
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #329 dnia: Grudnia 21, 2009, 21:44:27 »
...ale ten Lightning  pokazany w linku some1 to niesamowita maszyna i chętnie bym taką widział w swoim garażu :)
Wydaje mi się, że na polskie realia taki samochód to nie zbyt dobry wybór. Nie lepiej zainwestować w jakiegoś diesla w kombi typu np. a4?

Lepiej, pod warunkiem, że jazda samochodem to jedynie przemieszczanie się z punktu do punktu. Bo jeśli to coś więcej to chyba jednak nie.