Autor Wątek: Kącik motoryzacyjny  (Przeczytany 228122 razy)

Odp: Kącik motoryzacyjny
« Odpowiedź #1065 dnia: Marca 15, 2012, 00:03:08 »
Ech... w takim razie przepraszam za powielenie linka, jakby coś to proszę moda o wykasowanie. :)
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkim, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał."

"Fanatyk to ktoś kto nie może zmienić zdania i nie zmieni tematu."
                                                                                                 Sir Winston Churchill

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #1066 dnia: Marca 15, 2012, 06:34:10 »
Spoko, filmik zrobił w necie taką furorę, że stacja zarobiła na nowe Maserati. A redaktor jeszcze premię dostanie :D
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #1067 dnia: Marca 15, 2012, 06:52:57 »
Szkoda autobusu, a samochód ubezpieczony  :118:

Ponury

• Gość
« Odpowiedź #1068 dnia: Marca 15, 2012, 08:48:47 »
Fajnie jest mieć pieniądze i znajomości i żyć w dzikim kraju- można wtedy mieć przerost ego, zachować się jak dureń, złamać przepisy i zwalić winę na kogo innego pozostając bezkarnym.
Dobrze że w pobliżu nie spadł jakiś samolot, bo kierowcy autobusu dorzuciliby jeszcze spowodowanie katastrofy w ruchu powietrznym.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #1069 dnia: Marca 15, 2012, 09:15:45 »
Mnie fascynuje, że mimo drążenia tematu wszędzie przez ostatnie... 6 lat, ludzie nadal nie biorą poprawki na rufę autobusów i ciężarówek. Co chwilę ktoś zahaczy, bo szedł na styk.

Ponury

• Gość
« Odpowiedź #1070 dnia: Marca 15, 2012, 10:44:59 »
Bo ciągle zdrowy rozsądek i najprostsza logika przegrywają z bezmyślnością i oderwanymi od rzeczywistości przepisami. Kierowca autokaru dostał mandat za to, że jakiś cymbał-celebryta zaparkował sobie z dziunią na przystanku autobusowym, otwierając beztrosko przy porywistym wietrze szerokie wielkie drzwi od coupe, 10 centymetrów od burty manewrującego "dużego". Nie wnikam z prawnego punktu widzenia kto miał racje a kto nie. Ale tak na logikę, czy większy powinien się martwić za żelaźniaka, czy w zasranym interesie żelaźniaka jest uważać na większego? Bo potem bywa tak że kierownik żelaźniaka "był na prawie", "jego racja na wierzchu", tylko że ma zmiażdżoną miednicę i podziwia świat z perspektywy wózka inwalidzkiego- duży sobie da radę, mały nie.
Jakieś minimum zdrowego rozsądku powinno zawsze być ponad "moją racją która jest najmojsza", ale niestety zazwyczaj tak nie jest.
PW sobie sprawdź, autko jest do obejrzenia.

« Odpowiedź #1071 dnia: Marca 15, 2012, 18:13:49 »
PW sobie sprawdź, autko jest do obejrzenia.

Czyżby lekko walone w lewe drzwi?
 :021:

Ponury

• Gość
« Odpowiedź #1072 dnia: Marca 15, 2012, 19:19:14 »
Biorąc pod uwagę zakres cenowy i markę którą obecnie Sun jest zainteresowany, to będzie walone niekoniecznie lekko z każdej strony...

« Odpowiedź #1073 dnia: Marca 15, 2012, 19:25:01 »
Osobiście uważam, że kierowca autobusu dostał w łapę i przyjął winę na siebie. Nie widzę innego wytłumaczenia. Autobus nie przekroczył pasa ruchu.
L'ordre règne à Varsovie!

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #1074 dnia: Marca 15, 2012, 19:28:25 »
Biorąc pod uwagę zakres cenowy i markę którą obecnie Sun jest zainteresowany, to będzie walone niekoniecznie lekko z każdej strony...

:020:

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #1075 dnia: Marca 23, 2012, 15:37:45 »
Kupiłeś coś Sun ?
Jesli nie, to jest propozycja godna zastanowienia:
http://otomoto.pl/honda-legend-salon-polska-3200cmv6-210km-C22463275.html
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #1076 dnia: Marca 23, 2012, 16:12:58 »
Jeszcze nic nie kupiłem, ale spuściłem ze smyczy psy gończe ;)

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #1077 dnia: Marca 23, 2012, 16:31:05 »
Kupiłeś coś Sun ?
Jesli nie, to jest propozycja godna zastanowienia:
http://otomoto.pl/honda-legend-salon-polska-3200cmv6-210km-C22463275.html

Ramm daj spokój... auto fajne ale nie pod względem ekonomii. Niektóre części tylko dostępne w serwisie, jak Ci klęknie elektryka to tylko szaman, a przy stłuczce części będziesz szukał w kosmosie. To auto pokroju Lexusa LS400 i Mercedesa S-Klasy. Tu nie ma taniej eksploatacji. Co innego Accord. Jako ciekawostkę dodam, że do mojego klamota najzwyklejsza chłodnica w serwisie to wydatek 1650zł, zamiennik  Behra 800zł. A ja nawet nie mam klimy i automatu. Teraz pomyśl ile kosztuje chłodnica do takiego wynalazku? :).

Chcesz coś w dobrym stanie i japońskiego to szukaj Civica w sedanie.

I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #1078 dnia: Marca 23, 2012, 18:16:43 »
Spoko Mazak :-)
To tylko propozycja. Gdybym trzymał lugera przy kolanie Sun'a - była by z typu "nie do odrzucenia"  :-P
A tak - przynajmniej oko można nacieszyc, bo auto ładnie się prezentuje :-)

A tu macie klasyka :-P
http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-bardzo-zadbana-C23302443.html
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #1079 dnia: Marca 26, 2012, 22:27:50 »
Panowie takie pytanie - od waszej odpowiedzi może zależeć życie osobnika któremu przekazałem auto celem użytku doczesnego.
Mając to w świadomości proszę o przemyślane odpowiedzi

- 3 miesięczny akumulator centra 72 Ah naładowany do 100%, na pewno nie mniej niż 90%
- 1 żarówka 10W, praca przez 22h
- w nocy temperatura spadła poniżej zera

Rozrusznikiem zakręcił ale mam bendix walnięty i nie wiem czy odpalił by czy nie XD, miernika w tej chwili też brak

Jak stawiacie zasiarczył się czy nie? Utłuc osobnika za głupotę już teraz czy chwile później?
Towarzysze...pomożecie ?
\___[O}====-
 /OOOOO\