Autor Wątek: Kącik motoryzacyjny  (Przeczytany 228275 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Schmeisser

• Gość
Odp: Kącik motoryzacyjny
« Odpowiedź #1110 dnia: Kwietnia 13, 2012, 05:17:35 »
Jakich odświeżaczy używacie w Waszych furach? Nie znalazłem jeszcze takiego który by mi pasował - nie chodzi mi o zapach tylko o formę.

Wanilia, w formie zapasowego pojemniczka z zapachem. Wylewam płyn na kawałek syntetycznej irchy, irchę zwijam w kulkę i wciskam w przewód nawiewu na nogi. Kiedyś umieszczałem na podszybiu,ale robiły się z tego tłuste plamy szybie.

« Odpowiedź #1111 dnia: Kwietnia 13, 2012, 05:22:30 »
Jakich odświeżaczy używacie w Waszych furach?
Polecam zapachy firmy California Scents
http://www.zapachydoauta.pl/index.php?cat_id=29&page=0&view=0&sort=default

Offline Acheron

• *
  • Ни шагу назад!
« Odpowiedź #1112 dnia: Kwietnia 13, 2012, 20:00:27 »
Schmeisser - ciekawy patent z tą irchą, muszę spróbować :). A na ile +/- starcza Ci tak zrobiona kulka?

Dwrob - dzięki za linka, choć w pierwszym momencie myślałem że to jakieś puszki z kocim żarciem :D. Jeśli będę to gdzieś widział w sklepie w wypróbuję. Ten tekst: "Zapach w formie sprasowanego tworzywa." chyba obiecuje długie pachnienie :).

« Odpowiedź #1113 dnia: Kwietnia 13, 2012, 21:36:39 »
Najbardziej intrygujący zapach to jest w samochodzie Qrdla. To jest takie połączenie zapachu 3-osobowego pokoju w akademiku nad ranem, w którym spało po imprezie osiem osób, z nutką używanej i lekko przepoconej bielizny kogoś po ogórkach kiszonych popitych zsiadłym mlekiem. Trudno w zasadzie to opisać słowami...
-Mamo dlaczego ci ludzie klęczą?
Bo to synku E24 jedzie.
-A ten za nim, to ma awarię?
Nie synku, to diesel.

« Odpowiedź #1114 dnia: Kwietnia 13, 2012, 22:39:16 »
Sztynks?
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1115 dnia: Kwietnia 13, 2012, 23:23:04 »
... kulkę i wciskam w przewód ...

Ach, ten Szmajs. Ciągle o jednym ;D.

Przecież to specjalnie dla niego:  :icon_kuleczka_162:
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #1116 dnia: Kwietnia 14, 2012, 00:12:25 »
Najbardziej intrygujący zapach to jest w samochodzie Qrdla. To jest takie połączenie zapachu 3-osobowego pokoju w akademiku nad ranem, w którym spało po imprezie osiem osób, z nutką używanej i lekko przepoconej bielizny kogoś po ogórkach kiszonych popitych zsiadłym mlekiem. Trudno w zasadzie to opisać słowami...

Wszystko to prawda. Najlepszy jednak zapach zyskuje się przewożąc kolesia z polibudy. Oczywiście musi mieszkać w akademiku  i co najmniej, podkreślam, co najmniej, studiować elektronikę :021:.

« Odpowiedź #1117 dnia: Kwietnia 14, 2012, 12:06:55 »
Dwrob - dzięki za linka, choć w pierwszym momencie myślałem że to jakieś puszki z kocim żarciem :D. Jeśli będę to gdzieś widział w sklepie w wypróbuję. Ten tekst: "Zapach w formie sprasowanego tworzywa." chyba obiecuje długie pachnienie :).

Jeśli będzie Ci się chciało, to dużo opinii i wiadomości na temat tych i innych zapachów znajdziesz w tym wątku ;)
http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=244&postdays=0&postorder=asc&start=0

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #1118 dnia: Kwietnia 14, 2012, 12:54:18 »
Schmeisser - ciekawy patent z tą irchą, muszę spróbować :). A na ile +/- starcza Ci tak zrobiona kulka?

Unikajmy słowa kulka, na tym forum ma to niezdrowe konotacje. Podobnie jak np. słowo nylon, rajstopy, chomik...  :021:

W tej metodzie najfajniejsze jest to że takie 'zawiniątko' nasączone zapachem potrafi pachnieć nawet rok. Oczywiście intensywność spada, ale wystarczy puścić na chwile gorące powietrze i już czuć zapach w powietrzu. Na początku inensywność zapachu jest spora i może przeszkadzać.

Ważne jest to żeby nasączyć taka pomarańczową ściereczkę do szyb zrobioną z jakiejś pianki na osnowie białych nici, lekko śliskiej w dotyku. Trzyma toto zapach jak termos.

Offline Acheron

• *
  • Ни шагу назад!
« Odpowiedź #1119 dnia: Kwietnia 17, 2012, 22:00:56 »
Dwrob - dzięki za sznurek do tamtego forum. Całego wątku wprawdzie nie czytałem ale ostatnie kilkanaście stron tak i kusi by spróbować czegoś od CS ale w Auchanie na stoisku motoryzacyjnym nic takiego nie widziałem  :005:. Zobaczę jeszcze w tygodniu w jakimś sklepie z chemią samochodową. Najwyżej się zamówi online.

Schmeisser - zmajstrowałem sobie taką kul...ups, znaczy się zawiniątko ;). Wziąłem ściereczkę taką jak do okularów i nasączyłem Dr Markusem cytrynowym. Potem owinąłem to nitką by się nie otwierało i wcisnąłem za kratki nawiewu. Cały czas delikatnie czuć lekki zapach, a razie czego (np. gdyby pasażer znienacka puścił cichacza :D) gdy się odpali grzanie to pachnie naprawdę mocno. Co ważne po dłuższym postoju i otwarciu drzwi w nos nie uderza mocna chemiczna woń. Jestem ciekaw jak z trwałością.

« Odpowiedź #1120 dnia: Kwietnia 25, 2012, 19:09:37 »
się Grubciu zdziwił, że nie tylko on jest cwaniak: KLIK

A teraz konkurs z nagrodami, dla zwycięzcy wycieczka do Bułgarii; chodzi o to by komuś udało się przekonać mojego przyjaciela że kupowanie >10-letniej, ważącej 1.7t limuzyny segmentu premium do jeżdżenia po miejscowości 14k ludzi (poza sezonem), to nie jest tak do końca rozsądne lokowanie pieniędzy (nieuchronny po zakupie remont tylko zawieszenia przekroczy minimum dwukrotnie wartość obecnego auta). Gość robi rocznie zaledwie 10k km i nie chcę żeby potem był smutny, bo to mimo wszystko fajny gość- chociaż pastuch.
Argumenty proszę wpisywać poniżej, może komuś jednak się uda.
Bo to synku E24 jedzie.
Nie synku, to diesel.

« Odpowiedź #1121 dnia: Kwietnia 25, 2012, 21:13:38 »
Co to za piekielny sprzęt? Japoński?
L'ordre règne à Varsovie!

« Odpowiedź #1122 dnia: Kwietnia 25, 2012, 23:08:46 »
A skąd, normalna przesiadka z włoskich 30KM na nazistowskie 200KM. Ewentualnie może być więcej...
Bo to synku E24 jedzie.
Nie synku, to diesel.

« Odpowiedź #1123 dnia: Kwietnia 26, 2012, 00:34:19 »
To w takim razie przewrotnie: niech bierze. Oś to oś, technika bolsza. A jak jeździ 10 tyś. rocznie, głównie po bulwarach, z morskim wiatrem we włosach, to mu silnik na dłużej wystarczy. Ceny opon i innych części eksploatacyjnych też go nie zrujnują, bo mało ich zużyje. A wiadomo Auto Union, BMW, czy DB to sprawdzone i mało jeżdżone sprzęty (tak na oko 170 tyś. przez 10 lat - tutaj instrukcja kupowania http://tvnplayer.pl/seriale-online/superwizjer-odcinki,337/odcinek-959,S00E959,11341.html). Ja nie wiem po co afera, w końcu się wszyscy przejedziecie 200 konnym sprzętem, może Blitz pójdzie w końcu na emeryturę? :D
L'ordre règne à Varsovie!

« Odpowiedź #1124 dnia: Kwietnia 26, 2012, 12:04:12 »
O Bułgarii możesz zapomnieć. Następny proszę!
Bo to synku E24 jedzie.
Nie synku, to diesel.