Autor Wątek: DCS "Black Shark": Spolszczenie menu i GUI  (Przeczytany 16803 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bandyta

• Gość
DCS "Black Shark": Spolszczenie menu i GUI
« dnia: Grudnia 25, 2008, 19:58:08 »
Zająłem się spolszczeniem całego menu DCS:BS.
Na tą chwilę wygląda to tak:

Całość mojego autorstwa, nie ukrywam że jest jeszcze wiele błędów, literówek itp. Ale od czegoś trzeba zacząć :D
« Ostatnia zmiana: Grudnia 25, 2008, 21:12:00 wysłana przez John Cool »

John Cool

• Gość
Odp: DCS "Black Shark": Spolszczenie menu i GUI
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 25, 2008, 20:40:00 »
Elegancko to wygląda. Pytanie: próbowałeś użyć polskich znaków diakrytycznych? Czy jest to niemożliwe (czyt. kodowanie obrane przez twórców się "sypie" i polskich znaków nie przetrawi)?

"Busty" zamiast "Pusty" brzmi cokolwiek kuriozalnie... prawie jak "busty ladies" :121:

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 25, 2008, 20:42:13 »
Pytanie czy nie robisz przypadkiem tego samego czym zajmuje się Bobberos. Zgłoś się do niego to cię wtajemniczy w akcję.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 25, 2008, 20:45:22 »
Boberros o ile dobrze kojarzę próbuje tłumaczyć napisy przełączników w kokpicie... I w zasadzie czemu nie, tylko podobnie jak w manualu trzeba pilnować nazewnictwa i skrótów.

bandyta

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 25, 2008, 20:54:44 »
[..]
"Busty" zamiast "Pusty" brzmi cokolwiek kuriozalnie... prawie jak "busty ladies" :121:
Fakt, tutaj ja dałem ciała - lecę szybko i czasem wychodzą takie dziwadła. A co do Polskich znaków to jeszcze nie doszedłem co i jak bo puki co są same krzaczki :)

||**Boberros**||

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 25, 2008, 20:56:05 »
Ja też zająłem się polonizacją całego GUI, na mniej więcej dzień dzisiejszy postęp prac wygląda tak:

Nie wszystko jest dobre (np. "Czarny rekin" OMG to się da jako Cziornaja Akuła jakoś bardziej swojsko brzmi :D), zdaje sobie z tego sprawę ale idzie się do przodu. Buraki wychodzą w praniu :)
@ bandyta: skoro się tym też zainteresowałeś to może zechciałbyś razem to robić?

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 25, 2008, 21:32:39 »
Z tego co wiem i gdzieś widziałem to próbowałeś też zmieniać napisy w kokpicie... W sumie czemu nie ale jakoś średnio widzę w tym sens :004:

||**Boberros**||

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 25, 2008, 21:37:18 »
Z tego co wiem i gdzieś widziałem to próbowałeś też zmieniać napisy w kokpicie... W sumie czemu nie ale jakoś średnio widzę w tym sens :004:

Po krótkim czasie mi się odechciało xD, dlatego raczej już z tego zrezygnowałem.

bandyta

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 26, 2008, 00:08:27 »
Dobra, trochę nowinek:

Na razie bugów pełno, poprawię to za jakiś czas... Teraz trzeba wziąść się za Encyklopedię albo za misje :)

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 26, 2008, 09:31:12 »
Bandyta, wydaje mi się że powinieneś skontaktować się z Bobberoskiem bo robisz to co już zostało zrobione, a lepiej połączyć wspólne siły i podzielić się tym co nie zostało zrobione jeszcze. Wtedy dostaniemy produkt finalny o połowę szybciej.

FORZA BOBBEROS
11:05 PM

bandyta

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 26, 2008, 11:48:15 »
Teraz to już wiem że On ma :)

Dlatego "spolszczam" encyklopedię :)

303_Tees

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 26, 2008, 20:05:38 »
Witam na http://www.lockonfiles.com pojawił się mod dla wersji tylko rosyjskiej zmieniający napisy w kokpicie na angielski.Instalacja modmadem.
pzdr Tees

« Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 30, 2008, 19:48:15 »
Z mojej strony taka uwaga, żeby może nie tłumaczyć tytułu sima, bo brzmi to jakoś dziwnie i nonPro: "Czarny Rekin helikopter uderzeniowy".  :005:
Poza tym drobnym szczegółem popieram projekt i jestem z wami tłumaczami.  :020:

funny_man

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 30, 2008, 20:00:50 »
Witam na http://www.lockonfiles.com pojawił się mod dla wersji tylko rosyjskiej zmieniający napisy w kokpicie na angielski.Instalacja modmadem.
pzdr Tees

Ja wrzucilem recznie (nalezy pozmieniac rozszerzenia plikow z .dds na tek, ktore sa przed nimi: bmp i tga) i podmienic w odpowiednim folderze. Potwierdzam, ze dobrze dziala i grafika wyswietlana jest rowniez bez problemow.

« Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 30, 2008, 20:48:04 »
Witam!
A sa już gdzieś jakies pliki, które można podmienić? Na PL?>
Skoczek spadochronowy 370 + 
  Czasza Sabre 2 150
    Pokrowiec Javelin Odyssey  J3K
       Raaadość w sercu z latania