Autor Wątek: Captain Sim ogólnie  (Przeczytany 13353 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

empeck

• Gość
Odp: Captain Sim ogólnie
« Odpowiedź #30 dnia: Lutego 04, 2011, 23:53:47 »
Może jeden team drugiemu podkrada kąsek marketingowy ?!

Na to wygląda. Produkt CaptainSim to na moje wyciąganie kasy na hype który jest wokół TacPack. Generalnie, nie polecam. Lepiej te piętnaście ojro wydać na browar.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #31 dnia: Lutego 05, 2011, 00:14:33 »
Testowałeś ruch AI? Trzeba się ustawić w odpowiedni też rok? (np. Irak lata -01.01.90... ? )
Ja jeszcze się nie bawiłem.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

empeck

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: Lutego 05, 2011, 01:04:18 »
Szczerze mówiąc, to już ten 'produkt' odinstalowałem, a po tym, jak traktuje się klienta na forum CS już nigdy nie dam im złamanego grosza.

Nawet jak zrobią wyprzedaż za jednego eurocenta.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #33 dnia: Lutego 05, 2011, 01:20:17 »
Empeck, nie gorączkuj się. A jak jest gdzie indziej? Daleko szukać? Forum A2A i niejaki nick "Allcott". Pisał o historyczności paru tematów, że nie chce, jest niezadowolony i wogóle. Posty w kosmos, on zbanowany.  Nie ma tematu. Zły, aż tak zły marketing nie jest mile widziany. Nie każdemu może coś pasować, ale ktoś tam musi opłacić etaty. Ja się nie dziwię. Zdania jeszcze nie mam, bo na razie latałem tylko z AI i całkiem miło, ale uzbrojenia itp nie testowałem. Nie wiem o co poszło, ale sam pisałeś że to "crap" ( http://www.dict.pl/dict?word=crap&words=&lang=PL )  i, że oddać w te pędy kasę ;).

www.yoyosims.pl

Offline Mac

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: Lutego 05, 2011, 01:21:54 »
Nad podobną zabawką walczą ludzie z VFR: http://www.vrsimulations.com/tacpack.htm
Może jeden team drugiemu podkrada kąsek marketingowy ?!

Ładne ładne ale tak mnie nachodzi pytanie ... po co to?
FSX jest do czegoś innego ... chyba.

Ewidentnie wiecej radochy jest z B-377 z Accusimem :)

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #35 dnia: Lutego 05, 2011, 01:24:03 »
FSX jest do symulacji maszyn latających... tak się akurat składa, że sporo z nich jest uzbrojona  :121:

empeck

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: Lutego 05, 2011, 01:27:19 »
@Yoyo - Nie gorączkuję, się. Po prostu nie podoba mi się, że jadą na popularności TacPack i chcą to wykorzystać, nie podoba mi się kasowanie postów na forum, ani to, że nie można się z nimi skontaktować mailem, refund też jest niemożliwy, bo nie. Do tego kolimowany HUD wcale nie jest taki kolimowany, bo nie działa z Trackiem, o czym 'zapomnieli' napisać w manualu.

To jest taki półprodukt, podobnie jak ten exterior do F-117. Może coś z tego kiedyś będzie, ale ja jestem niezadowolonym klientem i tyle.

@Mac - po to, że niektórym się taki produkt podoba, ot co. Porządnie zrobione systemy bojowe (wraz z AI które potrafi oddać) dałyby FSXowi coś, czego nie ma żaden bojowy symulator. Potencjalnie jakikolwiek teatr, kiedykolwiek.

Offline Mac

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: Lutego 05, 2011, 01:51:32 »

@Mac - po to, że niektórym się taki produkt podoba, ot co. Porządnie zrobione systemy bojowe (wraz z AI które potrafi oddać) dałyby FSXowi coś, czego nie ma żaden bojowy symulator. Potencjalnie jakikolwiek teatr, kiedykolwiek.

Niby tak Empeck cały świat. Ale czy przypadkiem nie trzeba by całego silnika FSX przepisać na nowo i dopisac mu odpowiedni kod ?
Co do strącania niemilców z niebios to ja zostane przy dedykowanych do tego aplikacjach.

PS.
Nabyłem Spita jestem po pierwszym locie .... muzyka po prostu muzyka :)

empeck

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: Lutego 05, 2011, 01:56:30 »

Niby tak Empeck cały świat. Ale czy przypadkiem nie trzeba by całego silnika FSX przepisać na nowo i dopisac mu odpowiedni kod ?
Co do strącania niemilców z niebios to ja zostane przy dedykowanych do tego aplikacjach.

Właśnie o to chodzi, że FSX i jego SimConnect mają potencjał by po prostu dodać funkcjonalność w pewnych granicach, które jestem w stanie zaakceptować. Dedykowane aplikacje mają jeden duży problem, są pozamykane przed modderami i z tego powodu nie można przy nich podłubać, a jeśli już są otwarte, to SDK, lub funkcjonalność są do bani.

« Odpowiedź #39 dnia: Lutego 05, 2011, 10:09:00 »
Empeck, nie gorączkuj się. A jak jest gdzie indziej? Daleko szukać? Forum A2A i niejaki nick "Allcott". Pisał o historyczności paru tematów, że nie chce, jest niezadowolony i wogóle. Posty w kosmos, on zbanowany. 

YoYo, to był zbanowany poprzednio użytkownik, który obrażał / atakował innych użytkowników (bany ma na większości forów). Wrócił w przebraniu, z pianą na ustach aby się zemścić. To był zdaje się jedyny ban i zamknięty temat w całej histori A2A.

Empeck, możesz z czystym sumieniem gorączkować się ;)

pozdrawiam
ROB

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #40 dnia: Lutego 05, 2011, 10:18:59 »
Co do AI nie wiem czemu zrezygnowano z oznaczeń Państw. Wybieg, bo przypadkiem nie spotkać na swoim lotnisku wrażego samolotu (z innym oznakowaniem), czy po prostu chodzi o to by sobie nie strzelać np. do "Ruskich" bo niech mają.

www.yoyosims.pl

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #41 dnia: Lutego 05, 2011, 10:42:38 »
YoYo, to był zbanowany poprzednio użytkownik, który obrażał / atakował innych użytkowników (bany ma na większości forów). Wrócił w przebraniu, z pianą na ustach aby się zemścić. To był zdaje się jedyny ban i zamknięty temat w całej histori A2A.

Otóż to, Yoyek, gość ma nicka "Snave", sporo wie o lataniu i o samolotach A2A pisał bardzo dobrze, nawet na innych forach robił nam reklamę :D Ale niestety ma paskudny zwyczaj najeżdżania na innych użytkowników, zwłaszcza początkujących i nie chciał zejść z tonu mimo próśb, i telefonów Scotta. Możesz sobie poczytać jego posty na forum Aerosoftu, tam go chyba jeszce nie zbanowali.

ROB, był chyba jeszcze jeden zawodnik w czasach P47, który przyczepił się do czegoś i z trzech kont męczył ten problem (każde pisane innym stylem) :)

Jeśli chodzi o produkty Captain Sim to jestem ostrożny w zakupach, nie dlatego, że są specjalnie złe, ale mimo wszystko każdy, który kupiłem mnie rozczarował. Z supportu nie musiałem korzystać na szczęście :)

A co do zwrotów za zakupione produkty, to niestety zależy to od polityki sprzedawcy i tutaj nie poradzisz ani nie ma się specjalnie co oburzać. Idź na forum PMDG czy VRS i napisz, że nie podoba ci się zabawka i chcesz zwrotu pieniędzy, dostaniesz tą samą odpowiedź. Chyba tylko Flight1 honoruje zwroty w terminie 30 dni bez podawania przyczyny.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

empeck

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: Lutego 05, 2011, 10:56:21 »
Spoko, już mi przeszło, jestem zły na siebie, bo z reguły nie daję się ponieść hype'owi i nie kupuję nic pod wpływem impulsu. A tutaj dałem się podejść jak dziecko :D

Idź na forum PMDG czy VRS i napisz, że nie podoba ci się zabawka i chcesz zwrotu pieniędzy, dostaniesz tą samą odpowiedź

Jakbym dostał odpowiedź na forum, lub chociaż na priwie to bym słowa nie powiedział, ale CS ma brzydki zwyczaj kasowania niewygodnych postów z forum, to właśnie mnie zirytowało najbardziej :)

Offline Mac

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: Lutego 05, 2011, 11:26:37 »
Co do AI nie wiem czemu zrezygnowano z oznaczeń Państw. Wybieg, bo przypadkiem nie spotkać na swoim lotnisku wrażego samolotu (z innym oznakowaniem), czy po prostu chodzi o to by sobie nie strzelać np. do "Ruskich" bo niech mają.
http://img193.imageshack.us/img193/8159/75634491.jpg

Yoyo... Tekstury to żaden problem :P AI też mozna nauczyć że ma latać tak a nie inaczej. Znaczy uczyłem je tego gdy bawiłem się w World of AI
Teraz to już mi się raz nie chce a i zabawka zastępująca WOAI została wymieniona na taką bardziej bezobsługową :) 

A wracając do tematu
Gdyby M$ chciał żeby w FSX była zabawa w strzelanego to by to dodał na samym początku lub przy dodatku ACC a tak to jest to przyklejanie małpie drugiego ogona  :020:

empeck

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: Lutego 05, 2011, 11:39:32 »
Gdyby M$ chciał żeby w FSX była zabawa w strzelanego to by to dodał na samym początku lub przy dodatku ACC a tak to jest to przyklejanie małpie drugiego ogona  :020:

Ja na przykład nie rozumiem modowania LO i DCS, mnóstwo pracy która nie wnosi absolutnie żadnej nowej funkcjonalności do tytułu, bo engine na to nie pozwala. Dla mnie szkoda czasu na takie zabawy :) O lataniu F-14 z kabiną od Su-33 przez grzeczność nie wspomnę :)

Microsoft nie dał strzelania, bo po pierwsze większość userów patrzy tak jak Ty, po drugie FS miałby grupę wiekową nie 3, a co najmniej 16 lat, a po trzecie musieliby napisać funkcjonalność bojową kosztem funkcjonalności cywilnej. Nie rozumiem tak po prawdzie niechęci do bojowych samolotów i rozszerzania funkcjonalności FSa o strzelanie. Przecież nikt nie zmusza by używać takich dodatków, nikt Cię w multi nie zestrzeli dla zabawy.

Poza tym, właśnie to jest najlepszą cechą FSa - to, że można mu przylepić wiele ogonów o których MS nie pomyślał - By wspomnieć choćby o ILS dla ruchomych lotniskowców, FMC, Vatsim, Accusim, AI śmigłowców, pływanie statkami, czy strzelanie właśnie. Dlatego właśnie jest to dla mnie najlepszy symulator dostępny na rynku, ponieważ jest niesamowicie elastyczny.